Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V červnu protne Česko pohodová štafeta Peace Runu

V červnu protne Česko pohodová štafeta Peace Runu
foto: World Harmony Run

Jan Bořil | 19.05.2016 | přečteno: 2597×

V záplavě komerčních masovek můžete čas od času zatoužit po něčem jiném. I letos protne území České republiky štafeta Peace Runu, při níž máte šanci na chvíli nést mírovou pochodeň a symbolicky podpořit překonávaní hranic mezi národy. Šanci budete mít v druhé třetině června po celém Česku.

Peace Run založil Sri Chinmoy, indický duchovní učitel a maratonec, v roce 1987. Záměrem už od počátku bylo posílení mezinárodního přátelství a porozumění. Běh si klade za cíl podpořit dobrou vůli mezi lidmi všech národů a překonat přitom politické a kulturní hranice. Jako symbol míru se štafetově předává hořící pochodeň.

Vše již začalo před několika měsíci v Portugalsku, odkud se štafeta s pochodní míru vydala na svou trasu. Přes mnoho evropských zemí doputuje až na jižní Moravu, přes Hanou, Jeseníky, Polsko a Polabím se dostane do Prahy, odkud se vypadá na západ do Německa. Podívejte se na podrobný plánek trasy s kontakty na regionální koordinátory, od nichž se dozvíte, kdy a kde se můžete ke štafetě připojit.

„Míříme do měst, která si nás předem vyžádala, nebo kde jsme nebyli či naopak kde nás chtěli znovu. Záleží také na možnostech koordinátorů, protože jsou to všechno dobrovolníci, kteří Peace Run organizují ve svém volném čase. Běh musí stihnout proběhnout všechny evropské země od března do října (abychom neběhali v zimě), takže na každou zemi je jen omezená doba,“ objasňují organizátoři výběr trasy.

Vzhledem k časové kolizi s přípravou na olympijské Rio se letos nezúčastní špičkoví sportovci, ale i tak se pár zajímavých osobností najde: „Dlouhodobě nás podporuje paní Dana Zátopková, pokud jí zdraví dovolí, měla by se zúčastnit i letos. Také doufáme v účast volejbalistky Kristýny Kolocové, z USA přijede do Čech Ashrita Furman, držitel největšího počtu Guinessových rekordů.“

Zároveň se pořádají i dva běhy pro širokou veřejnost: v neděli 12. 6. v 15:15 ve Zlíně a v úterý 21. 6. v Praze, více informací se časem objeví na webu akce.

„Připojte se k nám někde na trase! Pro mě není nic krásnějšího než poznávat (nejen naši) zemi rychlostí 6 min/km. A udělat u toho nějaký ten krok pro mír. Pro připojení se na trase kontaktujte daného koordinátora nebo koukněte na náš web,“ vzkazují pořadatelé.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

BorekJ muž 16.05.2016 06:38:18

V záplavě komerčních masovek můžete čas od času zatoužit po něčem jiném. I letos protne území České republiky štafeta Peace Runu, při níž máte šanci na chvíli nést mírovou pochodeň a symbolicky podpořit překonávaní hranic mezi národy. Šanci budete mít v druhé třetině června po celém Česku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.