Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyprodaný Jesenický maraton moderuje Cypra

David Vidomus | 18.08.2016 | přečteno: 1881×

O víkendu proběhne osmý ročník jednoho z nejstarších horských běžeckých závodů u nás. Jesenický maraton, který kromě 42 km nabízí i poloviční úsek, je beznadějně vyprodaný už téměř dva měsíce. Letos jej navíc bude moderovat legenda českého ultra trailu Zbyněk Cypra.

Na start obou úseků se postaví přes osm stovek závodníků. „Zájem o závod byl výrazně vyšší, jsme ale s ochranáři domluveni, že více běžců na start nepustíme,“ uvedl ředitel závodu Tomáš Holas. Ve startovním poli bude i obhájce loňského vítězství na maratonské trati Jiří Čípa, který náročnou horskou trať loni zaběhl za 3:16:19. Mezi ženami před rokem na delší trati dominovala Michaela Mertová. Ta zaběhla svůj úsek za 3:35:29, což byl zároveň sedmý nejrychlejší čas.

Půlmaraton se pak loni stal kořistí Jakuba Kamenického (1:35:43) a Denisy Kosové (1:51:05). Pro běžecké fanoušky bude určitě zajímavostí letošní výběr moderátora. Mikrofonu se totiž chopí jeden z nejznámějších českých ultra běžců Zbyněk Cypra, který před pár dny zvítězil na 111 kilometrové Hostýnské Osmě.

Novinkou letošního ročníku pak také bude bitva o speciální horskou prémii v celkové ceně téměř 10 tisíc korun. Na maratonském úseku se může na speciální koloběžku těšit první závodník, který vyběhne na Šerák a doběhne pak do cíle ve stanoveném časovém limitu závodu.

Jesenický maraton se letos poběží už poosmé. Závod má své zázemí v areálu motorestu Skřítek. Závodníci na 42 km (1780 metrů převýšení) jsou pak odvezeni na start, který probíhá na Ramzové. Trať pak pokračuje přes Obří skály, během závodu čekají běžce mimo jiné Keprník, Červenohorské sedlo, Švýcarna, Praděd, Ovčárna. Cíl je pak opět u motorestu Skřítek. Poloviční úsek (převýšení 730 metrů) má kratší historii. Letos se poběží popáté. Start je na Červenohorském sedlu, odkud pak už závodníci pokračují po stejné trase jako maratonci.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

dvidomus muž 18.08.2016 20:31:19

O víkendu proběhne osmý ročník jednoho z nejstarších horských běžeckých závodů u nás. Jesenický maraton, který kromě 42 km nabízí i poloviční úsek, je beznadějně vyprodaný už téměř dva měsíce. Letos jej navíc bude moderovat legenda českého ultra trailu Zbyněk Cypra.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.