Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hluboký sníh spartany na Dolní Moravě rozhodně nezastavil

Hluboký sníh spartany na Dolní Moravě rozhodně nezastavil

Michal Pavlík | 18.01.2017 | přečteno: 4775×

Sněhu až nad kolena. Toho si užili závodníci Reebok Spartan Race na Dolní Moravě, kde se v sobotu běžel zimní Sprint. V cíli si pak na krk pověsilo zaslouženou medaili ze speciální zimní edice 2700 spartanů včetně dětí.

Letní verze Sprintu bývá nejednoduší verzí závodů Spartan Race, ovšem pokud organizátoři vymyslí trať do sjezdovky, lesem, a to vše navíc v hlubokém sněhu, dostává slovo „Sprint“ úplné jiné rozměry. Vrchol závodu na Dolní Moravě byl vidět už od startu, jenže na něm spartani nevěděli, že vyšplhají až na samotný vrchol Stezky v oblacích, kde je čekala v 1116 metrech nad mořem obrátka a zpátky dolů. To vše zhruba po třech kilometrech stoupání.

Hrdinou dne se stal Slovák Maroš Kudlík z Komárna, který se na trať dlouhou 7,5 kilometru vydal o berlích a bez jedné končetiny. Nebyl to jeho první Spartan Race, ale zimní ano. Není divu, že se na startu mýlil se svým odhadem. „Rád bych do cíle dorazil za tři hodiny,“ sdělil Maroš Kudlík, než se vydal na cestu. Nakonec na trati strávil 4 hodiny a 56 minut a to, že svým časem doběhl jako poslední, mu vůbec nevadilo. „Umístění si vážím, jako bych doběhl první. Byla to pro mě úžasná zkušenost. Čas okolo tří hodin jsem jednoduše špatně odhadl kvůli terénu. Čekal jsem ušlapanější cestu,“ usmíval se.

Nejen Maroš, ale i ostatní závodníci se převalili přes sněhovou stěnu do cíle vyčerpaní, zato s radostným pocitem v cíli, kde pochopili, proč to celé podstoupili. Náročné sněhové podmínky je posílily a všichni dokázali něco obdivuhodného. Vždyť museli zdolat necelých 600 výškových metrů a náročné překážky jako multiring, monkey bar nebo záludný hod sněhovou koulí.

Na Dolní Moravě si neužívali jen dospělí, ale na řadu kolem poledne přišly i dětské kategorie na trati dlouhé 800 a 2000 metrů. Tou energií z dětské radosti v cíli by se dalo v tamním skiareálu svítit ještě několik dní. „Líbila se mi poslední překážka, ale přelezl jsem ji v pohodě,“ tvrdil v cíli šestiletý Vojtěch Vondra. Překvapením pro Spartan Kids bylo, že dostali totožnou medaili, jako dospělí závodníci. „Jsem ráda, že mám stejnou medaili jako táta,“ pyšnila se pětiletá spartanka Eliška Hrubošová.

Desítky spartanů si také splnily sen a vyzkoušely si i vyšší level závodů Spartan Race – Hurricane Heat. Na start se závodníci postavili už v pět ráno a v mrazivém počasí plnili nejrůznější úkoly tak, aby krátce po jedenácté hodině dopoledne prošli slavnostně cílem. Za odměnu si na krk pověsili spartanskou známku.

Zimní dobrodružství na Dolní Moravě zakončila odpolední vyhlášení vítězů. Mezi elitními muži zvítězil Tomáš Tvrdík z Kutné Hory. Nejlepší elitní ženou se stala Jana Adamcová z Ostravy. Kategorii open ovládli Jiří Kalousek z Červené Vody a Markéta Novotná z Hradce Králové. Další série závodů Spartan Race v České republice je naplánována na víkend 29. a 30. dubna v Koutech nad Desnou. V sobotu se běží Super a v neděli Sprint. Nebudou chybět ani dětské závody. Zaregistrujte se již nyní na www.spartan-race.cz!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

pavlik_spartan muž 18.01.2017 19:42:44

Sněhu až nad kolena. Toho si užili závodníci Reebok Spartan Race na Dolní Moravě, kde se v sobotu běžel zimní Sprint. V cíli si pak na krk pověsilo zaslouženou medaili ze speciální zimní edice 2700 spartanů včetně dětí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.