Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vánoční nápady: Horké novinky, nebo osvědčenou klasiku?

Vánoční nápady: Horké novinky, nebo osvědčenou klasiku?
foto: Suunto

komerční prezentace | 19.12.2017 | přečteno: 6450×

Dnešní doba přináší nepřeberné množství novinek a výrobků s rozdílnou kvalitou a parametry. Pro běžné uživatele je někdy obtížné se vůbec v nabídce orientovat. V H.S.H Sport se zabýváme prodejem běžeckých potřeb již více než 20 let. Díky tomu máme v hlavě nápady, jaké vánoční dárky doporučit běžcům všech výkonnostních úrovní. Někdy je dobré sáhnout po atraktivních novinkách, jindy je lepší přiklonit se k prověřené kvalitě.

Sporttester s GPS

Asi největším fenoménem moderní doby jsou chytré hodinky zahrnující v sobě měřič tepu a GPS. Představují exkluzivní dárek, který nejen slouží svému účelu, ale také reprezentuje svého majitele navenek. V neposlední řadě zařazují svého uživatele do běžecké komunity, protože záznamy lze sdílet jak v běžných sociálních sítích, tak přímo v prostředí portálů pro vedení tréninkových deníků jako je Movescount, Strava apod.

V oblasti exkluzivních modelů patří k našim doporučením nová modelová řada Suunto pojmenovaná Spartan. Hledáte-li top model bez kompromisů, vyberte si z kolekce Spartan ULTRA Titanium, která přináší všechny špičkové vlastnosti jako barevný dotekový displej a extrémní výdrž akumulátoru v provedení s lunetou z anodizovaného ušlechtilého kovu a safírovým sklíčkem. Zabudovaný barometr poslouží jak k predikci počasí, tak jako barometrický výškoměr, který ocení běžci sledující každý nastoupaný metr. K měření tepů slouží lehký hrudní pás využívající přesné měření na principu EKG.

Kolekce Spartan Sport je vybavena menším akumulátorem, díky čemuž je o několik gramů lehčí a tenčí. Kolekce Sport Wrist HR je obohacena o možnost měřit tepovou frekvenci přímo z ruky. Pro uživatele hledající barometr s výškoměrem ve vylehčené verzi nabízíme jako novinku kolekci Spartan Sport WHR Baro.

Všechny uvedené modelové řady mají jednu dost podstatnou přidanou hodnotu. Jejich výroba není outsourcovaná v asijských zemích s levnou pracovní silou, ale jsou vyráběné přímo ve Finsku pod pečlivým dozorem a s využitím nejmodernějších technologií.

Druhým faktem, který hovoří pro Spartany, je jejich opravitelnost. Na rozdíl od většiny konkurenčních produktů, které se při poškození musejí měnit celé, Spartany mají možnost opravy výměnou poškozených dílů. Kdo někdy upadl a rozbil sklíčko či zarazil tlačítka, ocení, že podobné opravy lze provést bez nutnosti nákupu nového výrobku. Stejně důležitá je i možnost výměny akumulátoru, jehož kapacita v podobných zařízeních po několika letech klesá. U Spartanů patří akumulátor k dílům, které lze servisně vyměnit.

A nešlo by to levněji?

Ne každý běžec hledá dárek v cenové hladině nad 10 000, či dokonce 20 000 Kč (Spartan ULTRA Titanium). Proto se často setkáváme s požadavkem na slušně vybavené GPS hodinky v ceně pod deset tisíc. I v této hladině je celá řada variant, mezi kterými si lze rozumně vybrat. Pro fanoušky barevného displeje a malých rozměrů Suunto připravilo nejdostupnější kolekci Spartanů s označením Trainer.

My ale upozorňujeme na kolekci Suunto Ambit, která se stala přelomem v hodinkách s GPS. Pokud oželíte, že mají pouze černobílý displej, můžete využít zvýhodněné ceny těchto špičkových hodinek. Vlajkovou loď, Ambit3 Peak, která patří k multisportovním hodinkám s nejdelší výdrží akumulátoru na trhu, lze pořídit pod deset tisíc korun. A nejjednodušší běžecký model Ambit3 RUN nabízíme i v kompletu s vylehčeným hrudním pásem dokonce pod pět tisíc korun. Vzhledem k parametrům Ambitů je to fantastické, protože v této cenové hladině jsou jinak hodinky s podstatně horšími specifikacemi.

A jak to tedy s měřením tepu pro běžce je?

Měření tepu je klíčovou informací pro řízení intenzity tréninku, bez něho je prakticky nemožné efektivně trénovat. Běžci si už dávno zvykli na fakt, že pro měření tepu se používá hrudní pás na principu EKG s medicinskou přesností. Část běžců se domáhala možnosti měřit tep bez pásu. Výrobci proto integrovali snímač tepu do náramku hodinek. Také Suunto reagovalo na tento požadavek a nyní je toto měření také v některých variantách hodinek Spartan.

Technologie měření tepu na zápěstí založená na optickém měření průtoku krve pokožkou však není zdaleka tak přesná, jako EKG měření. Dochází k omezení průtoku krve vlivem teploty, pohybu zápěstí atd. Přestože Suunto použilo patentovanou technologii Valencell, která v testech vychází jako jedna z nejpřesnějších, z principu je měření na zápěstí zatíženo výraznou chybou. Na základě našich zkušeností varujeme běžce, aby neřídili trénink či závodní tempo na základě optického snímání, protože se jejich snaha může stát zcela kontraproduktivní. Naštěstí všechny modely Suunto s optickým snímačem podporují využití hrudního pásu, který lze nejen dokoupit dodatečně, ale rovnou s hodinkami ve zvýhodněném kompletu.

Jak běhat v zimě bez úrazu?

Pokud hodinky už obdarovaný má, jako další vděčný dárek se nabízejí boty. Vzhledem blížící se zimě se hodí vyzdvihnout boty pro zimu určené. Na základě zájmu běžců jsme na zimu zařadili do nabídky speciální model VJ Sport Sarva Xero 4. Finská firma VJ Sport je dlouhodobě známa svými botami do terénu. Její modely jako Bold či Integrator s kovovými hroty se staly etalonem obuvi pro orientační běh a těžké krosy typu Kunratická. Model Xero navazuje na know how s obuví s hroty, ale její určení je jiné. Jedná se o tréninkovou obuv na led a zmrzlý terén. Bota je vybavena dvaceti pentagonálními tvrzenými hroty, které jsou rozmístěny tak, aby maximalizovaly kvalitu odrazu od podložky. Tento unikátní bezpečnostní prvek je podpořen vodě a větruvzdornými materiály a oceňovaným tlumením Poron®. Sarva Xero 4 se vyrábějí v pánské i dámské verzi a jejich cena necelých 3 500 Kč nijak nepřekračuje cenu kvalitních běžeckých bot.

Co nějaké doplňky?

Pokud hledáte dárek bez nutnosti veliké investice, nabízejí se běžecké doplňky. Mezi potřeby, které by měl vyzkoušet každý běžec, patří bezesporu kompresní podkolenky. Jejich použití se stalo populárním jak pro trénink, tak i při závodech. Nabízíme kompresní běžecké podkolenky vyrobené s využitím osvědčené technologie českého výrobce s logem Velká kunratická. Kompresky používají aerodynamickou pleteninu s pohodlným lemem, který zamezuje sklouzávání. Jsou vybaveny chráničem nártu a Achillovy šlachy a hlavní podíl materiálu tvoří osvědčený Elastan. Jsou přitom v dobré ceně 699 Kč.

A zábava pro běžce?

Pokud si myslíte, že žádné další vybavení už váš běžec nepotřebuje, potěšte ho zábavnou hrou se sportovní tématikou. Nejprodávanější se v loňském roce stala Biatlonmánie, která využívá fanouškovského nadšení široké veřejnosti. Hru Biatlonmánie u nás koupíte ve dvou verzích. Pravidla základní verze jsou jednoduchá a hru můžete hrát i s menšími dětmi. Novinkou na letošní vánoce je rozšíření Biatlon plus, které místo házení kostkou nabízí zcela novou strategii a nahrazuje náhodu strategickým hraním. Biatlon plus můžete dokoupit, pokud již Biatlonmanii máte, nebo zakoupit Biatlonmanii rovnou s rozšířením.

Uvedené produkty najdete na www.hshsport.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 12.12.2017 15:32:04

Dnešní doba přináší nepřeberné množství novinek a výrobků s rozdílnou kvalitou a parametry. Pro běžné uživatele je někdy obtížné se vůbec v nabídce orientovat. V H.S.H Sport se zabýváme prodejem běžeckých potřeb již více než 20 let. Díky tomu máme v hlavě nápady, jaké vánoční dárky doporučit běžcům všech výkonnostních úrovní. Někdy je dobré sáhnout po atraktivních novinkách, jindy je lepší přiklonit se k prověřené kvalitě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.