Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: La Sportiva Prodigio. Překvapivě výkonná trailová univerzálka

TEST: La Sportiva Prodigio. Překvapivě výkonná trailová univerzálka
foto: La Sportiva

David Kuneš | 03.06.2024 | přečteno: 1191×

Prodigio je nejnovější přírůstek tradiční italské značky La Sportiva, která se zaměřuje především na vybavení pro pohyb v horách. Prodigio je navrženo pro ultradlouhé trailové běhy v různých terénech a díky své všestrannosti najde uplatnění i v technických úsecích a skalnatém terénu. Náš hlavní test proběhl na trati 55 kilometrů dlouhého Valašského hrbu. A výsledek? Prostě není co vytknout, Prodigio fakt příjemně překvapí. Nyní za akční cenu tří tisíc korun získáte super botu! ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽE A VYHRAJTE LA SPORTIVA PRODIGIO

První, co vás zaujme, je elegantní a funkční design boty. Svršek z technické pleteniny je prodyšný a odolný, zajišťuje komfort a zároveň pevně drží nohu. Bota je vybavena ochranou špičky proti okopávání prstů, takže se ani při velmi dlouhých bězích nemusíte o své nohy bát. Díky minimalizaci švů bota nikde netlačí. Přestože není nijak zvlášť široká, nabízí dostatečné pohodlí i pro širší chodidla.

Kromě tradičního černo-žlutého provedení můžete volit mezi několika dalšími barevnými variantami, ale obzvláště námi testovaná oranžovo-modro-žlutá barevná kombinace je zábavná a hodně vyniká mezi současnými trailovými modely. V nabídce je i dámská varianta.

La Sportiva Prodigio je vybavena mezipodešví XFlow poskytující vynikající tlumení a energetickou návratnost. Tato pěna je středně měkká, takže nabízí skvělý komfort i při delších bězích. Boty však nejsou úplně extrémně měkké a někteří běžci je mohou zpočátku vnímat jako tužší, ale po prvních pár kilometrech se přizpůsobí a stanou se mnohem pružnější.

Někteří recenzenti uvádějí, že boty mohou tlačit v oblasti kotníku. Nám se to nepotvrdilo, ale tvar nohy bývá individuální a určitě doporučujeme boty nejprve vyzkoušet. Bota je sice malinko těžší (270 g / UK 8) než některé současné odlehčené modely, ale působí na noze lehce a při běhu o ní ani nevíte, což je přesně to, co od boty chcete. Od paty ke špičce má sklon 6 mm.


BEHEJ.COM DOPORUČUJE:

ZAJÍMÁ VÁS VÍC O BĚŽECKÝCH BOTÁCH, TEXTILU, TECHNOLOGIÍCH A DOPLŇCÍCH? SLEDUJTE NA FACEBOOKU SKUPINU BĚŽECKÉ VYBAVENÍ.


Podrážka FriXion Red XT 2.0 s víceúčelovými výstupky poskytuje vynikající přilnavost na různých površích, včetně mokrého asfaltu, skalnatého terénu a lehkého sněhu. Výstupky navíc pomáhají tlumit nárazy. I přes komfortní tlumení však bota neztrácí na stabilitě, což je v tomto ohledu mezi současnými trailovými modely spíše výjimka. La Sportiva Prodigio exceluje na technických trailech a tvrdých cestách, v blátivých podmínkách může mít své limity a v hlubším blátě občas podklouzne.

Prodigio je univerzální bota ideální pro opravdu dlouhé trailové běhy, trénink ve středně náročném terénu, ale hodí se i na každodenní běžecká dobrodružství. Dají se v ní přeběhnout i kratší silniční úseky, ale tahle bota na silnici prostě nepatří. Je ideální pro běžce hledající pohodlí a výkon v těžších horských terénech bez nutnosti obětovat jednu vlastnost kvůli druhé.

La Sportiva Prodigio představuje významný krok vpřed pro značku v oblasti dlouhých trailových běhů. Nabízí skvělou kombinaci komfortu, odolnosti a trakce, což ji činí ideální volbou pro ultraběžce hledající všestrannou a spolehlivou obuv. Pokud hledáte botu, která zvládne dlouhé tratě a různé typy terénu, Prodigio vás nezklame.

Hodnocení: 96%

Klady:

(+) pohodlí

(+) výborná trakce na různých površích

(+) odolná konstrukce

(+) výtečný poměr cena vs. kvalita (dočasná slevová akce v Hudy)

Zápory:

(-) zpočátku pocitově tužší

(-) méně vhodná do extrémně blátivého terénu

(-) ne úplně nízká hmotnost (270 g / UK 8)

Autor recenze je spolupracovníkem redakce a současně píše a točí videoblog EUrunner.eu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dda muž 04.06.2024 15:17:16

Prodigio je nejnovější přírůstek tradiční italské značky La Sportiva, která se zaměřuje především na vybavení pro pohyb v horách. Prodigio je navrženo pro ultradlouhé trailové běhy v různých terénech a díky své všestrannosti najde uplatnění i v technických úsecích a skalnatém terénu. Náš hlavní test proběhl na trati 55 kilometrů dlouhého Valašského hrbu. A výsledek? Prostě není co vytknout, Prodigio fakt příjemně překvapí. Nyní za akční cenu tří tisíc korun získáte super botu!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.