Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Běchovice - Praha ve znamení návratu legend

SOUTĚŽ: Běchovice - Praha ve znamení návratu legend
foto: Běchovice - Praha

behej.com | 02.09.2024 | přečteno: 265×

Buďte součástí legendy! Poběžte ročník slavného závodu, který letos ozdobí běžecké návraty ikon! Vyzkoušejte trasu závodu, který za dva roky oslaví neskutečných 130 let konání! Běchovice – Praha, silniční desítka, se letos běží v neděli 29. září a startovních čísel každou hodinou ubývá. A pokud se na deset kilometrů ještě necítíte, stejně jako loni se můžete zapojit i v rámci čtyřčlenných štafet.

Možná vás překvapí, že dlouhou dobu se „Běchovice“ běhaly v květnu. Když však na konci druhé světové války vycházel do té doby tradiční termín konání první květnové neděle na povstání lidu proti nenáviděným fašistům, na běhání logicky moc nebylo pomyšlení, a tak se populární závod uskutečnil až po prázdninách. A v tomto novém termínu již zůstal.

Měnila se i délka desetikilometrového závodu. Důvod, proč deset kilometrů není deset ale o pár desítek metrů víc, je ten, že se neustále posouval start dále od Prahy, až se jednou posunul i samotný kultovní patník č. 13, u kterého se nyní účastníci tak rádi fotí.

Tradiční poměrně náročná trasa z dříve samostatných Běchovic (součástí Prahy jsou až od roku 1974) na pražský Žižkov rozhodně nemůže slibovat osobní rekordy, přesto tu běžně padají. Důvod je prostý: V Česku nenajdete moc závodů, na které by se sjíždělo takové množství výkonnostně laděných eliťáků i ambiciozních hobíků. A jako každý rok, i letos se zde bude bojovat o domácí tituly v rámci mistrovství ČR.

Startovní listina MČR ještě není známa, ale pohled mezi přihlášené nabízí jedno jméno mimořádné – koncem září uvidíme v akci běchovickou legendu Petru Kamínkovou! Petra, za svobodna Drajzajtlová, má na svém kontě neskutečných 11 výher v řadě mezi roky 1999–2009. Drží tak rekord, který dodnes nikdo nepřekonal a dost možná ani nepřekoná. Podle zatím nepotvrzených zpráv by se na startu měl objevit též Robo Štefko, ikona česko-slovenského běhu!

Jelikož se letošního ročníku pravděpodobně nezúčastní nikdo z afrických běžců a běžkyň, dají se čekat nádherné domácí souboje. Top favoritkou mezi ženami bude na 99 % Tereza Hrochová (pokud se tedy ve startovce nakonec neobjeví i Moira Stewartová), v mužích bude favoritů více. Není bez zajímavosti, že ještě větší souboje než běžecké jsou každé září ty manažerské, protože rychlých desítek v tomto termínu přibývá jak hub po dešti. Už o víkendu se běží pražská Birell GP, na Slovensku se pak koná otevřené MSR v Prievidzi, kam míří hned šestice českých eliťáků, takže pro řadu z nich to bude pořádná zářijová výzva. Ale kdo by si nechal ujít čárku za Běchovice, že?

Pokud rádi soutěžíte, zapojte se do naší tipovačky a můžete vyhrát volňáska na příští ročník. Soutěž poběží do 15.9. a vaším úkolem je poslat nám na mail soutez@behej.com (nebo uvést na FB v komentářích) své jméno a příjmení a odhad času, který v Běchovicích zaběhnete. Samozřejmě to bude čas real time, tedy očištěný od čekání na proběhnutí startovní čarou. Vybereme tři nejbližší odhady!

Co na běžce čeká při 128. ročníku:

* legendární 10kilometrová trať z Běchovic na Pražačku
* více než 3 000 běžců
* triko JOMA ve startovním balíčku
* finišerská medaile
* živá hudba a fan zóna v cíli
* autogramiáda nejlepších českých běžců
* fotky, cílové video a diplom v mailu nejpozději druhý den po závodě
* propracované statistiky ze všech ročníků
* 26 kategorií včetně štafet a týmového závodu

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com Dnes 12:31:32

Buďte součástí legendy! Vyzkoušejte trasu závodu, který za dva roky oslaví neskutečných 130 let konání! Běchovice – Praha, silniční desítka, se letos běží v neděli 29. září a startovních čísel každou hodinou ubývá. A pokud se na deset kilometrů ještě necítíte, stejně jako loni se můžete zapojit i v rámci čtyřčlenných štafet.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.