Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledáte klasiku? Zkuste švýcarské chytré hodinky T-Touch od Tissotu

Hledáte klasiku? Zkuste švýcarské chytré hodinky T-Touch od Tissotu
foto: Helvetia

Helvetia hodinky | 23.09.2024 | přečteno: 3579×

Chcete vyrazit za sportem, ale mít na ruce klasické hodinky? Zde je náš tip: Švýcarský Tissot má novou řadu chytrých hodinek T-Touch Connect Sport, které navazují na svého předchůdce T-Touch Connect Solar. Ne, Tissot není a ani si nehraje na konkurenta datově a funkcemi nabitých sporttesterů, přesto stojí za pozornost!

Předchůdce verze Sport, Tissot T-Touch Connect Solar, nabízel funkce jako krokoměr, výškoměr, měření spálených kalorií, barometr, zobrazení teploty, základní aktivity nebo chytré notifikace. Hodinky však nemají např. snímač srdečního tepu ani GPS, takže pokud u sebe nebudete mít mobilní telefon, který je s hodinkami spárovaný, nezaznamenáte např. ušlou vzdálenost, trasu nebo nadmořskou výšku.

Síla hodinek T-Touch však spočívá v jiných aspektech. Jedná se především o design, precizní zpracování, prémiové materiály, nízkou váhu a v podstatě “nekonečnou” výdrž baterie, díky inovativnímu přístupu k solárnímu dobíjení. Oba modely, jak Sport, tak Solar, jsou dostupné na titanovém náramku a je možno si dokoupit náhradní silikonový řemínek.

Hodinky osloví každého, kdo preferuje klasické mechanické hodinky. V čem tkví ono kouzlo? Jedná se např. o číselník, který je kombinací analogových ruček s výřezem digitálního displeje ve spodní třetině číselníku. Dále zde máme standardní strojek kalibr ETA E32.001 na bateriový pohon s odchylkou přibližně 15 vteřin měsíčně. Tradicionalisty potěší i otočná vroubkovaná korunka s monogramickým logem Tissot (pouze u modelu Connect Solar) nebo keramická luneta. Celkový vzhled hodinek včetně tahu pak jednoznačně na první pohled říká, že máte čest s poctivými, švýcarskými, mechanickými hodinkami.

Spojení výroby mechanických hodinek a Švýcarska patří neodmyslitelně k sobě, a to více jak 100 let. Bavíme se tedy nejen o vysoké kvalitě zpracování, ale také o odkazu, na který značná část zákazníků slyší. Nutno říct, že zcela po právu. Pokud tedy chcete na zápěstí švýcarskou klasiku s chytrou nástavbou místo “benjamínků” z USA či Koreje, není co řešit.

T-Touch jsou opravdu velmi hezké hodinky. Je to jednak díky použitým materiálům jako je titan, ale především díky dotaženým detailům a vynikajícímu zpracování. Zároveň vás hodinky překvapí svojí ergonomií a velmi nízkou váhou. To ve zkratce znamená, že se velmi dobře nosí. Na výběr je sice pouze černý číselník, ale jinak existuje více variant barevných kombinací pouzdra a lunet v kombinaci se silikonovým nebo textilním řemínkem, případně i titanovým tahem. Pokud máte rádi krásné věci, Tissot T-Touch vám padne do oka na první pohled.

Tissot T-Touch Connect Sport nově disponují optickým senzorem pro měření srdečního tepu. Ten u Connect Solar budeme hledat marně. Senzor pro měření tepové frekvence považujeme u chytrých hodinek za naprostý standard, tedy zde Tissot dorovnává krok s konkurencí.

Mezi další inovace patří i nové aktivity. Konkrétně máme možnost zvolit režim Běh, Cyklistika, Trénink nebo Turistika. Během aktivity pak hodinky zaznamenávají celkový čas aktivity, dosaženou vzdálenost, spotřebovanou energii, srdeční tep, maximální dosaženou výšku, převýšení, rychlost, průměrnou dobu na zdolání jednoho km nebo počet kroků.

Nutno dodat, že ani T-Touch Connect Sport nedisponují GPS. Pro získání dat některých výše uvedených metrik bude nezbytné propojení s mobilem, který budete muset mít při aktivitě u sebe. V opačném případě se ochudíte o data o poloze, dosažené vzdálenosti, nadmořské výšce nebo rychlosti. Pokud hodinky propojíte s aplikací Tissot, získáte např. přístup ke statistikám z vašich aktivit, které máte jinak v hodinkách k dispozici jen dočasně nebo vůbec (data o poloze nebo měření vzdálenosti).

Hodinky dále nabízí standardní funkce jako chronograf, automatický kalendář, stopky, světové časy, alarm a další.

Novinkou je rozměr pouzdra o velikosti 43 mm. Jedná se o krok k ještě lepší ergonomii a univerzálnosti, jelikož model Connect Solar disponuje pouzdrem o velikosti 47,5 mm. Oproti modelu Connect Solar najdeme také upravený číselník a detaily lunety, a to směrem k větší jednoduchosti a přehlednosti. Bystré oko si všimne, že model Sport postrádá korunku. Rozdílné jsou i displeje, a to jejich velikost a grafické zpracování. Model Sport disponuje dotykovým AMOLED displejem, který poskytuje ostré barvy, a díky antireflexnímu safírovém sklíčku i velmi dobrou čitelnost. T-Touch Connect Sport obsahuje lithium-iontovou baterii, která se nabíjí pomocí solárního článku umístěného v číselníku, případně standardně nabíječkou pomocí USB.

Výdrž baterie odpovídá úrovni aktivity: dva měsíce se třemi aktivitami týdně, šest měsíců v režimu smartwatch nebo až rok (!) s nízkou aktivitou. Hodinky T-Touch Connect Sport pořídíte v cenovém rozpětí od 27 470 Kč až po 30 590 Kč. Na výběr je šest barevných kombinací, přičemž většina modelů je dodávána se silikonovým řemínkem, jeden s titanovým náramkem. Varianta v bílé a barvě rose gold má zkrácený řemínek, proto jsou tyto barvy vhodné pro ženy.

Hledáte-li kombinaci mechanických a chytrých hodinek, které nabízí základní chytré/outdoorové funkce, a především pak krásný design podpořený švýcarskou hodinařinou, T-Touch Connect Sport vás určitě nezklamou. Vypadají skvěle, stejně tak i dobře padnou na ruku. Díky solárnímu dobíjení mají dlouho výdrž a prakticky je nemusíte dobíjet, což je oproti “plnokrevným” chytrým hodinkám jako Garmin podstatný rozdíl. Nevýhodou je absence GPS, které supluje propojení s mobilním telefonem. Pokud se však objedete bez některých metrik nebo telefon máte i při aktivitách stále u sebe, nebude to zásadní problém.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

GarminBrno muž 23.09.2024 19:28:35

Chcete vyrazit za sportem, ale mít na ruce klasické hodinky? Zde je náš tip: Švýcarský Tissot má novou řadu chytrých hodinek T-Touch Connect Sport, které navazují na svého předchůdce T-Touch Connect Solar. Ne, Tissot není a ani si nehraje na konkurenta datově a funkcemi nabitých sporttesterů, přesto stojí za pozornost!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.