Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Špičkoví vrchaři zopakují klání ve Slovinsku

Špičkoví vrchaři zopakují klání ve Slovinsku
foto: archiv Jonathana Wyatta

Ivo Domanský | 03.10.2008 | přečteno: 10307×

Letošní sezóna světových běhů do vrchu neskončila mistrovstvím světa v Crans Montaně. Na odpočinek měli závodníci pouhých 14 dní, minulou sobotu pokračovala vrchařská Grand Prix šestým závodem v rakouském Puchbergu během na Schneeberg. Výsledky závodu ve Slovinsku

Lze říci, že se tentokrát jednalo o „nomen omen“, protože silné ochlazení přineslo do rakouských Alp sněhovou nadílku a závodníci ve vyšších partiích trati zapadali do sněhu po kotníky. 

Očekávanými vítězi se stali mistři světa Andrea Mayrová (Rakousko) a Jonathan Wyatt (Nový Zéland). Za Mayrovou skončily loňské juniorky Mateja Kosoveljová a Lucija Krkočová (obě Slovinsko), mezi muži doběhl Slovinec Mitja Kosovelj na druhém a Francouz Georges Burrier na třetím místě. 

Pouhý den měli někteří z těchto závodníků na přesun do bavorského Bergenu, kde se sešla na 35. mezinárodním Hochfelln – Berglaufu ještě lepší konkurence než na Grand Prix. Na rozdíl od soboty provázelo závodníky krásné počasí. O double se pokusili oba vítězové z Puchbergu, úspěšná však byla pouze Andrea Mayrová, která se na podzim dostala do životní formy. Bezpečně zvítězila před uzdravenou Annou Pichrtovou, která oplatila porážku z mistrovství světa Pavle Matyášové – ta doběhla v Bergenu třetí. 

Jonathan Wyatt nedokázal vzdorovat odpočinutému Marco Gaiardovi (Itálie). Ten se ujal vedení od startu a Novozélanďan se marně pokoušel jej doběhnout. V cíli byl mezi oběma špičkovými běžci rozdíl asi 40 vteřin, třetí skončil exmistr světa Marco De Gasperi z Itálie, čtvrtý náš Robert Krupička a pátý Němec Timo Zeiler. 

Dnes v sobotu 4. října se koná ve Slovinsku závěrečný sedmý závod vrchařské soutěže a lze říci, že se zde sejde tři týdny po MS opět skoro celá světová špička. Velkými favority jsou u mužů Jonathan Wyatt a u žen Andrea Mayrová. 

Ztížit pozici Wyattovi se pokusí Marco Gaiardo a Emmanuele Manzi (Itálie), Mitja Kosovelj a Peter Lamovec (Slovinsko), Rick Gates (USA), Robert Krupička (ČR), Andrzej Dlugosz (Polsko) a Alexandr Bolchovitin (Rusko). 

K největším soupeřkám Mayrové bude patřit české hvězdné trio Anna Pichrtová – Pavla Matyášová – Iva Milesová, především jsme zvědavi, jak pokračuje „resuscitace“ naší nejlepší vrchařky. Z dalších známých běžkyň se na startu objeví domácí naděje Mateja Kosoveljová a Lucija Krkočová a Novozélanďanka Anna Frostová.


Výsledky závodu

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Trutnov, Hradec Králové

Janca žena 04.10.2008 20:10:37

Vysledky ze Smarne Gory jsou na http://www.timingljubljan … ubljana.si Anicce se bohuzel moc nedarilo,ale Pajinka a Robert zabehli vyborne.

avatar

p:-) žena 06.10.2008 09:07:15

>> Janca, 4. 10. 2008 20:10:37

Aničku, bohužel, pořád trápí zraněná pata. Doufám, že si odpočine a brzy se opět dostane do své normální :-) formy. I když mi to teď běhá výborně (loni by tento čas stačil na 2.místo), nějak mě netěší předbíhat Aničku. A věta ve vývěsce, že jsem skončila až čtvrtá, mě dost pobavila. Myslím, že je to výborný výsledek. Stačí si prohlédnout výsledkovou listinu :-)

administrator 03.04.2010 13:32:36

Letošní sezóna světových běhů do vrchu neskončila mistrovstvím světa v Crans Montaně. Na odpočinek měli závodníci pouhých 14 dní, minulou sobotu pokračovala vrchařská Grand Prix šestým závodem v rakouském Puchbergu během na Schneeberg. Výsledky závodu ve Slovinsku


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.