Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PRAŽSKÝ MARATON: Běžci pro charitu

PRAŽSKÝ MARATON: Běžci pro charitu
foto: Andrea Ungrová

behej.com | 04.05.2009 | přečteno: 7688×

Běhání a charita spolu souvisí, i když se to na první pohled nezdá. Můžete se o tom přesvědčit především na běžeckých akcích a maratonech po celém světě. Tam je samozřejmostí běžet pro nějakou charitativní organizaci a na trati je jich zastoupena spousta. V České republice je tento způsob podpory charity zatím v plenkách, ale získává si stále více příznivců. TEXT VYCHÁZÍ Z TISKOVÉ ZPRÁVY PIMU

V rámci všech závodů Volkswagen Maratonského víkendu mohou účastníci běžet pro charitu. Stačí si vybrat jednu z PIM oficiálních charitativních organizací a začít „fundraising“. PIM je svědkem stále rostoucího počtu běžců pro dobročinnost.

Volkswagen Maratonský víkend bude svědkem tohoto faktu. Charitativní organizace posílají na start své běžce.

Světlo pro svět bude ve štafetě reprezentovat Jan Říha, nevidomý horolezec, který v únoru absolvoval výstup na Kilimandžáro, má už za sebou například i výstup na El Captain v Yosemitském národním parku. Poběží spolu s redaktorkou Radiožurnálu Evou Rajlichovou a prakticky nevidomou Veronikou Hanušovou.

Klub nemocných cystickou fibrózou se rozhodla svým během podpořit Eva Šebrlová a sestavila ženskou štafetu spolu s atletkami Andreou Změlíkovou, Petrou Hlavatou a Evou Beránkovou. Klub nemocných CF podpoří ale i ti nejmladší, a to účastí na Allianz Eko procházce, dále rodiče postižené pacientky, a členové občanského sdružení Leonardo.

Centrum Paraple je podporováno týmem Miloše Škorpila. Je to tým zástupců 10 krajů České republiky a ti již „vyběhali“ přes 60.000,– Kč. Získávání finančních prostředků stále probíhá a Miloš Škorpil doufá, že se do maratonu vybere pro Paraple 100 000,– Kč. To by byl pro trať Volkswagen Maratonu Praha potěšující výsledek.

Takto bychom mohli pokračovat, nově připojené organizace jako například Středisko výcviku vodících psů posílají běžce na Volkswagen Rodinný Minimaraton, Nadaci Via podpoří její zaměstnanec Ondřej Šindelář zaběhnutím celého maratonu.

Volkswagen Rodinný Minimaraton 4,2 km

Tento populární rodinný běh je letos zaměřený i na pomoc potřebným. Polovina z registračního poplatku poputuje České transplantační nadaci – Nadaci Karla Pavlíka na podporu dárcovství a transplantace orgánů.

Adopce stromu života v Aleji národů

Alej národů, postupně vysazovaná podél stezek Greenways, je společným projektem Nadace Partnerství a Prague International Marathon. Vašich 200 Kč (7 EUR) podpoří výsadbu konkrétního stromu. Adoptovat strom lze také v rámci některých běhů i fyzicky, přímo v PIM Marathon Sport Expo během osobní registrace.