Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Odpovědi na otázky

SOUTĚŽ: Odpovědi na otázky
foto: Zdenek Krchák

behej.com | 18.06.2009 | přečteno: 6519×

Naše soutěž, kterou jste s námi hráli od začátku března, doběhla do finiše. Vy všichni, kteří jste vydrželi pravidelně posílat své odpovědi, si zasloužíte náš obdiv. Prokázali jste neobyčejnou dávku vytrvalosti, výborné znalosti, zaručeně jste se také důkladně pocvičili v práci s internetovými vyhledávači a jak pevně věříme, dozvěděli jste se něco nového i z oblasti běhu.

Na samém začátku jsme vůbec nečekali, jaký ohlas soutěž bude mít a jak vyrovnaný bude její průběh. Vždyť ceny jsou spíše symbolické. Předem jsme měli připravenou zásobu otázek, o kterých jsme byli přesvědčeni, že jsou dostatečně těžké, aby se v dlouhodobé části poměrně brzy oddělila hrstka nejlepších, která mezi sebou rozhodne o konečném vítězi. To se ukázalo jako náš největší omyl. Kolo za kolem nám přicházela více než stovka správných odpovědí.  

A řekněte sami, bavila by vás soutěž, ve které všichni účastníci od začátku až do konce mají všechno správně? Pakliže jsme nechtěli dopustit, aby se soutěž zvrhla v pouhé sčítání samých správných odpovědí, bylo nutné otázky zkomplikovat. Občas jsme se ale sami chytili do pasti, když jste dokázali najít další alternativy správné odpovědi i tam, kde jsme původně byli přesvědčeni o jednoznačném řešení.

Pokud zjistíte, že jsme vám u některé otázky upřeli zasloužené body, ozvěte se nám obratem na mail soutez@behej.com nebo přímo do diskuze pod tímto článkem. Všechny vaše odpovědi máme uložené a správnost znovu zkontrolujeme. Možnost reklamovat končí v pátek 19. června ve 22:00 hodin.

Ale teď už k jednotlivým otázkám:

1. Popište krátce, co je to fartlek a z které oblasti k nám přišel.
V první otázce jste v naprosté většině s jistotou odpovídali, že fartlek, neboli hra s rychlostí, je způsob běhu, při kterém na základě svých subjektivních pocitů do dlouhého pomalého běhu zařazujeme nepravidelné rychlé úseky. Tento běžecký trénink k nám přišel ze Skandinávie, nebo chcete-li přesněji  ze Švédska a za jeho otce je pokládán Gosta Holmer, ale to už bylo daleko nad rámec odpovědi, kterou jsme uznávali jako správnou.

2. Kolikrát zvítězila na maratonu v New Yorku norská závodnice Grete Waitz? Kolik let jí bylo, když vyhrála poprvé a když vyhrála naposledy?

Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoznačná a nesprávných odpovědí dorazilo jen pár. Grete Waitz vyhrála poprvé v roce 1978. Tehdy jí bylo 25 let. Naposledy zvítězila v roce 1988, tedy ve svých 35 letech. Celkově zvítězila devětkrát.


3. V kterém roce zaběhla Alena Peterková dosud platný český rekord v půlmaratonu? Je tento čas lepší než ženský traťový rekord na 1/2Maratonu Praha?

Alena Peterková zaběhla svůj půlmaratonský rekord v roce 1994 v Oslu (1:11:02) a tento rekord není lepší než ženský traťový rekord 1/2Maratonu Praha. Ten totiž zaběhla v roce 2006 Caroline Kwambai  (KEN) časem 1:10:08.


4. Jakou průměrnou rychlostí (km/h) běžel světový rekordman na stovku? Jakou na maraton? Stačí přesnost na celé kilometry.

Zde šlo o poměrně jednoduchou početní úlohu, která vám nečinila problémy, ale poprvé jsme se mohli přesvědčit o tom, že zdánlivě jednoznačná věta může být pochopena různě. Někteří soutěžící počítali se světovým rekordem na stovku, ale kilometrů. Rozhodli jsme se i tuto odpověď uznat za správnou. (100 m: 37,15 km/hod., maraton: 20,4 km/hod., 100 km 16,2 km/hod.) Stačilo uvést celé číslo bez desetinných míst.

5. O jaký druh došlapu se jedná, dopadne-li noha na zem nejdříve vnitřní částí? Jakou vlastnost by měla mít bota vhodná pro tento došlap?

Drtivá většina z vás neomylně identifikovala pronaci a jmenovala některou z vlastností, které musí splňovat běžecká bota, aby pronaci kompenzovala. Nejčastěji se objevoval termín stabilita, popis zpevněného (pronačního) klínu na vnitřní straně patní části nebo nevykrojená podrážka. K uznání správné odpovědi stačilo uvést jednu z vlastností.

6. Jaký nejjednodušší vzorec se používá pro stanovení maximální tepové frekvence?

Uznávali jsme jak univerzální variantu vzorce pro obě pohlaví, tedy 220 minus věk, tak i modifikace, které pohlaví zohledňují, tedy nejčastěji 226 minus věk u žen, případně některé složitější obměny vzorce.

7. Získal cenu Nejlepšího trenéra všech dob od Runner's Worldu, je považován za „vynálezce“ joggingu, zemřel v roce 2004. Na koho se ptáme?

Bylo několik běžců, kteří mohli být považováni za „vynálezce“ joggingu. Jediným člověkem, který splňoval další podmínky, tedy cenu nejlepšího trenéra všech dob Runners Worldu a rok úmrtí 2004, byl jednoznačně Arthur Lydiard.

8. Jak se jmenuje americký film režiséra Jona Dunhama (natočen v roce 2007) o dvou profesionálních a čtyřech amatérských běžcích připravujících se na Chicagský maraton?

V této otázce jste byli prakticky neomylní. Všichni jste věděli, že Režisér Jon Dunham natočil film „Spirit of the Marathon.“ Nenechali jste se zmást ani naší chybou, když jsme původně měli křestní jméno zkomolené na John.

9. Kdy a kde se poprvé běžel maraton na trati 42195 metrů? Proč takové „divné“ číslo?

Opět jedna z otázek, na kterou jste odpovídali naprosto bez problémů. Historka o tom, že délku trati bylo v roce 1908 na olympiádě v Londýně nutno upravit, aby cíl byl přesně proti královské loži, je mezi běžci zřejmě dostatečně známá, stejně jako fakt, který už byl trochu mimo soutěž, že oficiální délku 42195 metrů dostal maraton až mnohem později, v roce 1924.  

10. Vyjmenujte tři různé, bývalé nebo současné, české nebo československé držitelky (spoludržitelky) světových rekordů v běhu na dráze. (V textu bylo upřesněno, že jde o hladké trati a výběr je omezen na disciplíny, které se běhají na olympijských hrách.)

U této otázky jste nás naprosto zaskočili svými vědomostmi. Nebýt vás, nevěděli bychom, že jsme u nás měli dvě vynikající sprinterky stejného jména, v oficiálních dokumentech označované jako Marie Mejzlíková I a Marie Mejzlíková II, stejně jako by nám zůstala utajena informace o anulovaných rekordech Zdeny Koubkové na 800 m z roku 1934 (2:16,4 a 2:12,4) ty totiž byly zrušeny roku 1943 poté, co se ukázalo za sporné, zda  Zdena Koubková  byla skutečně ženou. Dalšími, a v ostatních případech již nezpochybněnými, českými nebo československými držitelkami nebo spoludržitelkami dráhových světových rekordů na hladkých tratích byly Jaroslava Jehličková (v roce 1969   4:10,77 – 1500m); Eva Glesková (v roce 1972 11,0 – 100m); Jarmila Kratochvílová (v roce 1983 1:53,28 – 800m dodnes a také ve stejném roce 400 m – 47,99). 

11. V libovolném pořadí uveďte pět světových maratonů s největším počtem závodníků v cíli za minulou sezónu.

Zde mnozí z vás zařadili do svého seznamu Boston, ale ten je počtem závodníků až na šestém místě, zatímco do první pětky patří Paříž. Celou pětici již několik let tvoří následujících pět měst: New York (38096), Berlín (35786), Londýn (34417), Chicago (31343), Paříž (28846). Čísla v závorce uvádějí počty dokončivších závodníků za minulou sezónu.

12. Jedním z častých problémů běžců vytrvalců je ztráta svalové hmoty. Jak se hromadně říká látkám v těle, resp. stejnojmennému doplňku sportovní výživy, které tomuto jevu zabraňují?

Otázka, která vyvolala spoustu emocí. Naším původním záměrem bylo držet se informací výrobců, kteří se poměrně jednoznačně shodují na tom, že ztrátě svalové hmoty u vytrvalců úspěšně brání větvené aminokyseliny, známé pod zkratkou BCAA, což je také součást názvu mnoha potravinových doplňků. Je ovšem pravdou, že obecný název aminokyseliny splňuje stejnou podmínku a i ten se vyskytuje v názvu komerčně dostupných potravinových doplňků. A pak bylo nutné uznat i další skupinu správných odpovědí, které se soustředily na bílkoviny neboli proteiny, protože i ty splňují obě podmínky.

13. Obdivovatel běžeckého stylu Mirka Dušína napsal knihu, jejíž hlavní hrdina vyhrál běžecký závod, který bychom dnes zřejmě nazvali městským během. Jak se celým jménem jmenoval hlavní hrdina a jak se jmenovala kniha?

Obdivovatelem běžeckého stylu Mirka Dušína byl jeho duchovní otec Jaroslav Foglar. Hned v jednom z prvních dílů Rychlých šípů se vyskytla legendární věta: „podívejte se, jak ten Mirek Dušín krásně běží". Jaroslav Foglar ji vložil do úst dívce, přihlížející závodu. Na počest Mirkova běhu dokonce dostaly Rychlé Šípy svůj název. Ovšem Mirek Dušín sám žádný městský běžecký závod nevyhrál. Otázka se týkala jiné knihy Jaroslava Foglara, Boj o první místo. Její hlavní hrdina Petr Solnar zde trénuje způsobem, ve kterém bychom dnes jednoznačně nalezli prvky intervalového tréninku a později vyhraje běžecký závod napříč městem. Jeden ze čtenářů nás ve své odpovědi upozornil na zajímavou souvislost. Boj o první místo mohl být inspirací pro Emila Zátopka, který za své pozdější úspěchy vděčil doposud nepoužívané tréninkové metodě. Ale to je samozřejmě jen nepotvrzená domněnka. I u této otázky se ovšem ukázalo, že odpovědí, splňujících požadované zadání, může být víc. Se spisovatelskou tvorbou  Jaroslava Foglara byl velice dobře seznámen například Ota Pavel, který napsal povídku Běh Prahou, v roce 1990 dodatečně zařazenou do knihy Zlatí úhoři.  Svým obdivem k Foglarovi se netajil ani další spisovatel Lubomír Man, který napsal knihu Vysoký cíl, jejíž hlavní hrdina Martin Ruml má s Foglarovým hrdinou mimo jiné společné i vítězství v běžeckém závodě. A ani zde výčet nekončí, protože jeden ze soutěžících nám poslal svůj tip: Jan Haluza: Trénoval jsem Emila. Emil Zátopek byl vítězem celé řady městských běhů a Jan Haluza bezpochyby znal Foglarovky. Proto jsme uznali i tuto variantu odpovědi.

14. Kolik článků je publikováno v souhrnu na webech www.behej.com a www.behy.cz Aby vaše odpověď byla uznána jako správná, smíte se splést maximálně o 50.

Ke dni zveřejnění se jednalo přesně o 1940 článků. Až do uzávěrky se počet rozrostl na 1951 a správná odpověď je tedy v rozpětí mezi 1890 a 2001.


Celkové skóre podle abecedy

Celkové výsledky podle počtu bodů a abecedy

Výherce poslední týdenní ceny zveřejníme současně s celkovým výhercem. Do týdenního slosování budou tentokrát zařazeni i ti soutěžící, kteří v termínu odpověděli správně na 12. a 13. otázku a kterým jsme jejich správnou odpověď původně neuznali.

Komentáře (Celkem 24)

Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 1684 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:40 (2009)
půlmaraton: 1:34:47 (1970)
maraton: 3:48:51 (2009)

Lovec muž 17.06.2009 08:06:56

To by me zajimalo, kde se stala chyba u posledni otazky, RSS ctecka jasne ukazala 1601 clanku na behej.com a nejakych 550 na behy.cz. To byly nejake clanky zarazeny na obou webech?

Motto: Smile, breathe and go slowly
avatar

České Budějovice, Bratříkov

10 km: 0:36:59 (2006)
půlmaraton: 1:25:58 (2006)
maraton: 3:33:50 (2008)

fuji muž 17.06.2009 08:07:18

Tak se vám to podařilo skvěle vyselektovat. Pouze čtyři mají plný počet bodů. O to „jednodušší“ teď bude vybrat vítěze. Blahopřeji…

Motto: [i]"Nechtěj všechno ale jen to, co nemůžeš!"[/i] [i]Já[/i]
avatar

Celkem 1550 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:33 (2009)
půlmaraton: 1:45:19 (2009)
maraton: 4:22:32 (2010)

Bufka žena 17.06.2009 08:38:37

Uz je to jedno, protoze posledni otazku mam spatne, ale nezapocitali jste mi bod u 11. otazky, na kterou jsem odpovedela (i kdyz az po uzavreni kola)…

avatar

Praha

Celkem 26354 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 17.06.2009 08:43:40

O nic už u mne nejde (úmyslně jsem neodpověděl na poslední otázku), ale k 12. otázce mám zásadní připomínku. Uvedl jsem termín antikatabolika, pod který spadají nejrůznější látky, působící proti degradaci (odbourávání) svalové tkáně. A není žádný prostředek, který by měl stejný název. Uváděné aminokyseliny a proteiny (bílkoviny) jsou neúplná odpověď, protože mezi antikatabolika patří i některé hormony a další látky, které jsou ovšem na seznamu zakázaných prostředků a proto se o nich z prospektů výrobců nedozvíte. Je nutno jít do odborné literatury. Je to totéž, jako bych do odpovědi na otázku „léky na nachlazení“ dal jen alyplyrin a nedal tam antibiotika, která sice jsou nevhodná, ale to nachlazení (tedy nějaký drobný zánět) vyléčí taky. Jen ty následky.
Mimochodem, toto vysvětlení své odpovědi jsem poslal mailem a nebyla reakce. Doufám, že i pro obecné poučení (a o to asi v této soutěži šlo) by bylo vaše stanovisko zajímavé.

avatar

Praha

Celkem 26354 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 17.06.2009 08:52:43

>> EvženGe, 17. 6. 2009 08:43:40

Ještě doplnění, BCAA je KOMERČNÍ název, jsou i jiné méně známé (HMB, PG…), opět to je, jako bych pro kyselinu acetylsalicylovou uznal jen nátev Aspirin.

avatar

Praha

pug muž 17.06.2009 09:06:16

>> EvženGe, 17. 6. 2009 08:52:43

BCAA není komerční označení. Je to název popisující struktutu molekuly: Branched Chain Amino Acids (aminokyseliny s rozvětveným řetězcem). To by pak musel být komerčním názvem i nápis „MLÉKO“.

avatar

Praha

Celkem 26354 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 17.06.2009 09:22:16

>> pug, 17. 6. 2009 09:06:16

Máš, pravdu, mám číst literaturu pořádně a nepřeskakovat závorky:-)

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 09:35:26

>> EvženGe, 17. 6. 2009 08:43:40

Pokud si dobře vzpomínám, tehdy jsem Ti mailem odpovídal. Pokud se to někde zatoulalo, pošlu znovu. Za skupinu, která brání úbytku svalové hmoty vytrvalců, se dají považovat nejen antikatabolika, ale i větvené aminokyseliny (BCAA), nebo obecně aminokyseliny a samozřejmě i proteiny. Museli jsme uznat, že v obchodních názvech prodávaných produktů se vyskytuje nejen „BCAA“, ale i nejrůznější variace na „Amino“ a také „Protein“. Nikde jsme ale nenašli zmínku o výrobku, který by v názvu obsahoval „Antikatabolika“. Možná celé nedorozumění pramení z rozdílného pohledu na pojem „Skupina“.

avatar

Praha

Celkem 53203 km
Minulý měsíc 100 km
10 km: 0:47:15 (2010)
půlmaraton: 1:46:26 (2010)
maraton: 3:46:35 (2012)

mapo žena 17.06.2009 09:41:40

>> Lovec, 17. 6. 2009 08:06:56

Jsem si myslela, že se to dá takhle nějak zjistit :-)) Já na to šla přes počet dní, cca každý den článek a zohlednila jsem i „rozdvojení“ webu, ale „do rezervy“ jsem se nevešla :-(

Motto: ------------------ vytrvale jako smrt
avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 09:45:55

>> Bufka, 17. 6. 2009 08:38:37

Omlouvám se, doopravdy tam byla správná odpověď, jen jsme ji měli omylem označenou jako dvanáctku. Ta byla taky správně. Scházela jen troška štěstí v posledním kole. Ten odhad byl docela blízko … :-(

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 09:50:40

>> Lovec, 17. 6. 2009 08:06:56

Přesně tak. Některé články jdou na oba weby. Ale šel jsi na to dobře. Tvůj výsledek byl hodně blízko povolené toleranci.

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 09:53:08

>> mapo, 17. 6. 2009 09:41:40

Úplně každý den nový článek nemáme:-( Ale i Tvůj odhad byl hodně blízko.

avatar

qpoi muž 17.06.2009 10:27:35

>> mirekk, 17. 6. 2009 09:53:08

jiste ze ne ale nekdy jsou zase tri. Jelikoz jsem to vzal tak ze jeden clanek na den a treba se vejdu a nevesel jsem se – tak tech clanku je v prumeru vic nez jeden na den.

avatar

Luleč

Celkem 17422 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:37 (2010)
půlmaraton: 1:19:23 (2008)

peha muž 17.06.2009 10:49:30

>> mirekk, 17. 6. 2009 09:50:40

Já jsem si teda dal práci a půl dne jsem počítal články v obsahu rubrik na obou webech, odečetl jsem ty co byly v několika rubrikách a na obou webech a vyšlo mi 1944, pak jsem ještě odečetl odhadem 50 kdybych nějaké opakující se přehlédl, trochu mně znejistěla poznámka že některé články v rubrikách nejsou, ale vyšlo to a na chlup jsem se vešel.Ale byla to fakt loterie. Jinak pro ty co by je zajímala historie čs. atletiky, odpověď na otázku č. 10 jsem čerpal z knihy Sto let královny, autoři Jan Jirka a kol., vydáno 1997.

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 11:00:18

>> qpoi, 17. 6. 2009 10:27:35

Někdy se toho děje tolik, že je článků víc. Ten Tvůj odhad byl o fous. V tom byl i kus smůly.

avatar

Pardubice

Celkem 3369 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:10 (2008)
půlmaraton: 1:22:13 (2007)

Verbir muž 17.06.2009 11:54:45

>> mirekk, 17. 6. 2009 09:35:26

Děkuji za krásnou soutěž.
Škoda, že se mi nepodařilo odhadnout počet článků. Tipoval jsem 2300 – moc jsem věřil aktivitě dopisovatelů :-)
Spočítal jsem si články v rubrikách – vyšlo mi 2348 – bylo mi jasné, že nějaké jsou ve více rubrikách, ale zase jsem si myslel, že to bude vyváženo těmi, co nejsou v rubrice žádné. Nevyšlo to – nedá se nic dělat – hra je hra. Více by mě mrzelo, kdybych prohrál neuznáním správné odpovědi – viz nedávná diskuze :-)

Motto: Když to jde, tak to jde. A když to nejde, tak se musí jet - a všechno časem přejde.
avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 17.06.2009 12:13:39

>> Verbir, 17. 6. 2009 11:54:45

Chtěli jsme Vám dát zabrat, ale přinejmenším stejně jste dali zabrat Vy nám :-) Byli jste vážně dobří.

avatar

Aura: 2920

Exploser muž 17.06.2009 12:57:04

>> mirekk, 17. 6. 2009 09:50:40

Já jsem napočítal ve čtvrtek podle rubrik na behej.com 996, na behy.cz 1341 = celkem 2337. Po odečtení evidentně společné rubriky O serveru a pokusu o vychytání všech možných dubletů a tripletů jsem došel na 2112, což jsem zaokrouhlil na 2100. To se ale evidentně nezdařilo, takže kdybych to býval raději zaokrouhlil na 2000, tak bych se býval ještě trefil. Nechtěl jsem se s tím ale přespříliš dlouho zabývat. Hra je hra a dobře jsem si zahrál. Jenom by mě možná zajímalo, jestli mohou být opravdu některé články mimo rubriky – v jakém prostoru by se pak nacházely a kde by se daly najít (pokud se jedná o skutečné články)?

Motto: In God is our trust.
avatar

Letohrad

vendam muž 17.06.2009 13:09:02

>> Verbir, 17. 6. 2009 11:54:45

Také se přidávám k poděkování za soutěž. Zajímavé otázky, které mě občas dost potrápily. Překvapivě mi to vycházelo až na tu poslední. :)) RSS jsem zkoumal, ale nic bohužel nevykoumal..:) Těším se na další zajímavé soutěže a články. Díky.

avatar

Celkem 5384 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:55 (2009)
půlmaraton: 1:30:55 (2009)
maraton: 3:29:13 (2013)

Papy muž 17.06.2009 17:08:36

Gratuluju finalistum a obdivuju poradatele. To se poznaji vytrvalci…
Diky za dobrou soutez, jejiz zaver se podarilo pekne zdramatizovat.

avatar

půlmaraton: 1:34:23 (2011)
maraton: 5:09:21 (2015)

Stefan123 muž 18.06.2009 10:38:34

Milí priatelia !
Srdečná vďaka a uznanie za hodnotnú, zaujímavú a v mnohom inšpiratívnu súťaž !
Dokázali ste ju v závere patrične vystupňovať.
Pre mňa osobne bola prínosom a obohatením vedomostí o behu a dianí okolo neho. Taktiež stránky behej/behy už niekoľko mesiacov pravidelne navštevujem a čerpám z nich vedomosti a inšpiráciu.
Celému kolektívu tvorcov želám veľa chuti a dobrých nápadov aj naďalej… a nech Vám to behá !
Štefan Zatroch, Drnava, Slovensko

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 18.06.2009 14:10:59

>> Exploser, 17. 6. 2009 12:57:04

Přeposlal jsem dotaz zkušenějším kolegům, určitě Ti odpovědí.

avatar

Praha 5

10 km: 0:39:46 (2002)
půlmaraton: 1:31:00 (2004)
maraton: 3:16:59 (2004)

mirekk muž 18.06.2009 14:21:24

Děkujeme za názor všem. Kladné ohlasy nás těší, záporné inspirují k tomu, abychom při pořádání další soutěže vychytali mouchy.

avatar

Aura: 2920

Exploser muž 19.06.2009 08:08:26

>> mirekk, 18. 6. 2009 14:10:59

Ještě jednou díky moc za soutěž (i výhru). Pořád mně úplně nejde do hlavy, kde se vzalo tolik dubletů, tripletů, případně i vyšších násobků (i když to nevyvracím). Mohli byste uveřejnit nějakou statistiku?

Také blahopřeji všem hlavním vítězům i poraženým, kteří bojovali až do konce.

Motto: In God is our trust.

administrator 03.04.2010 13:32:57

Naše soutěž, kterou jste s námi hráli od začátku března, doběhla do finiše. Vy všichni, kteří jste vydrželi pravidelně posílat své odpovědi, si zasloužíte náš obdiv. Prokázali jste neobyčejnou dávku vytrvalosti, výborné znalosti, zaručeně jste se také důkladně pocvičili v práci s internetovými vyhledávači a jak pevně věříme, dozvěděli jste se něco nového i z oblasti běhu.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 25 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.