Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

113. Běchovice - Praha očima ředitele závodu

113. Běchovice - Praha očima ředitele závodu
foto: Dana Vozábová

Petr Kostovič | 30.09.2009 | přečteno: 5837×

113. Běchovice jsou minulostí. Organizátoři bilancují a hledí směrem k příštímu ročníku. O rozhovor požádal redakci behy.cz ředitel závodu Josef Šaman. Vrací se v něm k účastníky kritizovanému občerstvení a zamýšlí se nad zlepšeními, s nimiž by pořadatelé chtěli přijít v budoucnu.

Co říkáte sportovní úrovni letošního závodu? Co vás nadchlo a co naopak ne?

Letos se nám podařilo zajistit několik zahraničních závodníků, kteří bez potíží prohnali „kapříky“ ve stojatých českých vodách. Snad je to jedna z cest jak zvýšit výkonnost našich vytrvalců. Přeji Petře Kamínkové její jedenácté vítězství, ale i tady by to potřebovalo nějakou větší konkurenci. O dobré úrovni českých vytrvalců svědčí pochvala maďarského trenéra Benedekta, který vysoko hodnotil výkonnost veteránů.

Čtenáři vystavili v anketě pod reportáží závodu hodnocení 1,3. To je hodně vysoká známka svědčící o velmi dobré organizaci. Kdybyste měl zmínit jednu věc, která se letos v organizaci hodně povedla a jednu, s níž jste nebyl tak úplně spokojen, co by to bylo?

Zcela spokojen není člověk nikdy. Jsem rád, že se zažil systém přihlašování přes internet. Myslím, že jsme zase o krok před ostatními. Jednoznačně nebylo kladně hodnoceno občerstvení závodníků. Věřím, že to nebyl zlý úmysl, ale neznalost. Atletické řády výslovně nenařizují občerstvení na tratích kratších deseti kilometrů. Přesto bylo vždy občerstvení na Běchovicích v cíli. Zprvu jen v jídelně a před několika lety jsme zavedli občerstvení i v cíli závodu. V letošním roce jsem poslal po akutní žádosti zdravotníků několik desítek lahví i na trať. Dobře míněné rozhodnutí se obrátilo proti nám. Upozorňuji, že čaje bylo v jídelně ZŠ dost. Nejsem spokojen se systémem vydávání zavazadel. Těžko se hledá řešení, které by nezdržovalo.

Jak jste spokojeni s účastí 1200 závodníků?

Účast šla mírně nahoru a snad to svědčí o tom, že běhání pro radost v Čechách nezahyne.

Věkový průměr účastníků činí 46 let. Zdá se, že startovní pole Běchovic stárne. Hodláte učinit nějaká opatření, abyste na trať závodu přilákali mladší vytrvalce?

Holou skutečností je, že „Běchovice“ stárnou. Bohužel, zájem mladých o sport všeobecně klesá. V minulosti jsme v rámci závodu zavedli „Běchovickou míli“ (Jarov- Pražačka cca 1500 m). Dnes se běhá v rámci „Mladých Běchovic“. Mistrovský závod dorostu „Běchovice junior“ (Jahodnice- Pražačka 6 km) byl pro malý zájem atletickým svazem zrušen.

Uvažujete na základě zkušenosti z letošního ročníku o nějaké změně do budoucna?

Předně se zaměříme na tolik vzpomínaná zavazadla a pak zvážíme osvěžovací stanici na pátém kilometru.

Děkuji za rozhovor.


REPORTÁŽ ZE ZÁVODU

DISKUSE K ZÁVODU NA FÓRU BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Pardubice

Celkem 2586 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:18 (2008)
půlmaraton: 1:57:52 (2008)
maraton: 4:34:01 (2008)

Tomas_Pce muž 02.10.2009 06:56:19

Zdravím, včera jsem jel do kopce na Jarov a ještě se tam u krajnice válí pytel plný lahviček a ještě jich je fůra v příkopu a to byl čtvrtek nemělo by to být dávno uklizené?

avatar

Praha 6

Celkem 1059 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:22 (1993)
maraton: 3:05:28 (1992)

spanker muž 02.10.2009 19:35:20

Ty zavazadla jsem ani nekritizoval, protože mne žádné jednoduché řešení nenapadlo, i když sám to teda hledám vždycky dost dlouho. Jsem si říkal že si snad příště na něj přivážu nafouknutý balónek :)))

administrator 03.04.2010 13:33:03

113. Běchovice jsou minulostí. Organizátoři bilancují a hledí směrem k příštímu ročníku. O rozhovor požádal redakci behy.cz ředitel závodu Josef Šaman. Vrací se v něm k účastníky kritizovanému občerstvení a zamýšlí se nad zlepšeními, s nimiž by pořadatelé chtěli přijít v budoucnu.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.