Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V anketě o desítku roku 2009 zvítězila tradice

V anketě o desítku roku 2009 zvítězila tradice
foto: Zdenek Krchák

behy.cz | 14.01.2010 | přečteno: 8839×

Ačkoli do finále postoupily jen těsně, vítězem naší ankety o desítku roku 2009 se staly Běchovice s 282 body před Rohálovskou desítkou (269 bodů) a Pečeckou desítkou (250 bodů). Hlasování bylo dramatické do posledního dne a nakonec tedy zvítězil závod s nejdelší historií a nejbohatší tradicí. Ředitele vítězného závodu PaedDr. Josefa Šamana jsme se ovšem neptali ani tak na tradici, jako především na plány do nejbližší i vzdálenější budoucnosti.

Co pro vás znamená výsledek ankety, který zařadil váš závod na 1. místo mezi všemi českými a moravskými „desítkami?“

Neznáme statistickou validitu ankety, ale už to, že závod „Běchovice“ byl zařazen mezi deset nejlepších běžeckých závodů, ukazuje jeho význam  pro běžeckou obec. Umístění „Běchovic“ na prvním místě je nejenom potěšující, ale i zavazující.

Proč podle vašeho názoru vyhrál právě váš závod? V čem je jiný, čím se odlišuje od ostatních závodů?

Proč vyhrály právě „Běchovice“ vědí nejlépe běžci. V čem spočívá odlišnost „Běchovic“? Podle našeho názoru to spočívá v dobré organizaci závodu a v jeho více jak staleté tradici, vždyť atletika, to je běh, běh to jsou Běchovice.

Chystáte do dalších ročníků závodu nějaké novinky? Odrazí se tyto změny ve výši startovného?

Rádi bychom vysílali doběh závodu on-line na našich webových stránkách. Zatím narážíme na technické problémy. V cíli nemáme signál. Na výši startovného by se tyto novinky neměly projevit.

Kdy začínáte s přípravou dalšího ročníku závodu? Kolik lidí se na jeho přípravě a realizaci podílí?

Každý ročník končí, ale i začíná hodnocením. Přípravy závodu nezačínají ani nekončí, příprava probíhá průběžně po celý rok. Ochotných a schopných lidí, kteří se podílejí na provedení závodu je asi třicet. Vlastní příprava spočívá na několika jedincích.

Co je na přípravě vašeho závodu nejnáročnější, nejsložitější?

V současné době je nejsložitější vytvořit „přihlašovací software“ a zajistit jeho spolehlivost. (závodník-banka-databáze přihlášených-závodník) Elektronické přihlašování nesmí „kleknout“.

Myslíte si, že se úroveň vašeho závodu stále zlepšuje? V čem vidíte možnosti dalšího zlepšení?

Za dobu více než třiceti let naší účasti v organizaci závodu (před více než třiceti roky jsme převzali jako klub – tehdy RH Praha – hlavní zodpovědnost), doznal závod významných změn, a to nejenom ve využívání techniky. Možná si málokdo uvědomuje například kvalitu a rychlost zdravotnického zajištění.

Máte nějaký cíl, kterého byste v budoucnu chtěli dosáhnout? Co ke splnění tohoto svého cíle potřebujete nejvíce?

Jedním z možných cílů je zařazení závodů do mezinárodního kalendáře, ale to si žádá „velkého sponzora“.

Jak se v posledních několika letech vyvíjí počet startujících na vašem závodě? Jaký počet závodníků byste považovali za hraniční s ohledem na trať a celkovou organizaci závodu?

Po běžeckém „boomu“ šedesátých let (cca 3000 startujících) se počet startujících drží na 1200 přihlášených. Technická propustnost tratě je relativně neomezená, jak ukázaly některé minulé ročníky. Problém je však „sociální propustnost“, tedy především šatny, sprchy a ostatní zázemí.

Co byste odpověděli potenciálnímu účastníkovi vašeho závodu na otázku: „Proč se mám zúčastnit právě vašeho závodu?“

Potenciálnímu účastníkovi odpovídáme: „TRADICE, PRESTIŽ, ATMOSFÉRA.“

Děkujeme za odpovědi a budeme se těšit na září, kdy na trase mezi Běchovicemi a Pražačkou proběhne další, již 114. ročník závodu. Redakce Behy.cz u toho rozhodně nebude chybět.


Konečné pořadí na dalších místech  finálové sedmičky:

4. Hornická desítka 224 bodů

5. Tesco Grand Prix Praha 152 bodů

6. Sild kros 151 bodů

7. Běh lipovou alejí 134 bodů

V nominačním kole ankety jsme přijali 770 hlasů, ve finále jsme spočítali body doručené ze 167 unikátních e-mailových adres.

Komentáře (Celkem 27)

Nalezené položky: 28 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 13.01.2010 09:01:39

Není možná!!!! Přemýšlím, kolik to stálo práce, aby vyhrály Běchovice? V prvním kole měly co dělat, aby postoupily do užšího kola. Kdo ví, jestli se k vůli nim nerozšířil počet postupujících… V druhém kole se pravděpodobně spoustu lidí už neobtěžovalo hlasovat – ostatně z jakého důvodu se mám jednou anketou zaměstnávat několik týdnů po sobě a pak ještě znova hlasovat pro něco, pro co už jsem hlasovala…????

Běchovice mají tradici ok. Je to MČR – což je hlavní a možná často jediný důvod, proč se člověk ještě obtěžuje s tím tam startovat. V 2009 jsme nestihli internetové přihlášení, přesto že jsme se chtěli přihlásit několik dnů předem. Zaplatili jsme 800,– startovný a dostali jsme za odměnu tričko s úžasnou Českou Spořitelnou – který zjevně dosahuje takových kvalit, že se hodí akorát na vytírání podlahy – páč je fakt nepříjemné se v něm někde ukazovat, natož pak běhat…Ostatně pořadatelé takovéto trička dostávají zadarmo..... a to je všechno, nic víc nic míň drahý závodníku. Známej skončil na 2 místě ve své kategorii a dostal klíčenku…??? No to je přece super za ty prachy? Batohy se pravidelně najdou u zdi, kdyby si ho vzal kdokoli, tak si ho vezme kdokoli – není problém – můžeme být rádi, že nám ty věci z Běchovic vůbec převezou. Je fajn, že tam je sprcha – a kolik lidí ví o tom, že je tam k dispozici taky tatranka a čaj? A to je vše… no nezlobte se – parta nadšenců dokáže zařídit daleko příjemnější atmosféru a zázemí a to vše za symbolické startovné… A co se týká startování závodu přes mobilní telefon a na základě toho měření času… možná tomu nerozumím, ale fakt člověka dostává, jakým způsobem se ten čas měří (v cíli k vám přijde po doběhu člověk a dá vám něcojako pinpongovou pálku před břicho) a zvláště pak, jakým způsobem jsou pak výsledky k dispozici – alespoň, že existují smsky.


Podle mého názoru pořadatelé sázejí na tradici a nemají potřebu závod udělat příjemným ani atmosférou ani „službama“ kolem. Ikdyž nepochybuji o tom, že i „podporující faktory a sponzoři“ sázejí na tradici a určitě není nic jednoduchého zařídit všechny formality a sehnat potřebné sponzory…

Vyhrát na Běchovicích je sice prestiž, na druhou stranu – co z toho? Za pár měsíců o vás stejně nikdo neví… možná i dřív… A že se úžasní Běžci vyskytují na fotkách – propozicích – závodu – a kdo z „obyčejných lidí“, nebo z „mladších běžců“ ví, kdo to na té fotce je a proč právě on – čím si to zasloužil… Pro běžného smrtelníka je to jen nějaký běžec co nejspíš taky někdy běžel v Běchovicích… Hlavně, že se klade důraz na tradici…

Omlouvám se za upřímnost, ale hluboce se mne to dotklo, tak jsem si to nedokázala nechat pro sebe. Třeba se tím něco změní, třeba příště budou Běchovice srovnatelně příjemné jako některé závody na Moravě – například Běh Emila Zátopka strčí celé Běchovice do kapsi a to je to závod velmi mladičký a daleko delší…

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

Znojmo

Celkem 16384 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:26 (1992)
půlmaraton: 1:50:44 (2010)
maraton: 3:35:02 (1993)

petrhal muž 13.01.2010 10:25:38

I pro mě je dost záhada vítězství Běchovic. Vůbec neměly postoupit do finále a najednou jsou první. Zprofanovaný závod s naprosto děsivou organizací a servis pro běžce je minimální. Zřejmě lobby nepracuje jen v politice.

avatar

Ústí nad Labem

Celkem 4616,52 km
Minulý měsíc 14,4 km
10 km: 0:45:53 (2008)
půlmaraton: 1:42:24 (2008)
maraton: 3:54:51 (2004)

PetrK muž 13.01.2010 11:05:00

Ahoj, dovolte mi, abych se ohradil proti námitkám týkajícím se způsobu hlasování a lobbismu. Ano, do finále jsme zařadili 7 závodů, závody v pořadí na 5. – 7. místě dělily jen dva hlasy a v nominačním kole šlo jen o zúžení výběru. Pro finále jsme změnili způsob hlasování a z každé e-mailové adresy přijímali jen jeden hlas. Pro mě osobně je překvapením, že nezvítězila desítka s největší účastí běžců. Očekával bych, že závod s největší účastí bude logicky i nejoblíbenější, ale v tom je právě kouzlo anket, že často dopadne jinak, než velí logika. Navíc jsme mediálním partnerem tohoto velkého závodu, který v anketě nezvítězil. Myslím, že kdyby se tak stalo a tento závod zvítězil, četli bychom stejné příspěvky o lobbismu. To, že se tak nestalo, je myslím samo o sobě důkazem nezávislosti této ankety. Bavme se během :). Petr Kostovič

avatar

Sokolov

Celkem 13617 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:52 (2004)
půlmaraton: 1:31:48 (2004)
maraton: 3:37:28 (2004)

koyama muž 13.01.2010 12:08:16

Lobbismu nevěřím, ale způsob hlasování dokonalý nebyl. Jako nedostatek vidím to,že nebylo možno hlasovat jen pro jeden nebo dva závody. Ze závodů, které se dostaly do finále jsem si vybral dva, kterých jsem se kdy zúčasnil a zároveň mi stálo za to jim poslat svůj hlas. A co se třetím místem? Já tam tedy „fláknul“ závod, který jsem nikdy neběžel, ale většina z nás běžela alespoň jednou Běchovice a já věřím tomu, že mnoho lidí si řeklo, tak je tam dám, no. Možná i to pomohlo Běchovicím v těsných výsledcích vystoupat až nahoru.

Motto: Kdo se odváží, zvítězí.
avatar

Praha, Jičín

Celkem 3779 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2009)
půlmaraton: 1:34:41 (2011)
maraton: 3:32:34 (2009)

Sandera muž 13.01.2010 13:04:25

Opravdu je zajímavé, že závod, který neměl postoupit do finále nakonec vyhrál. Někde bude chyba. Zřejmě ve způsobu hlasování a bodování. 167 hlasujících ve finále není mnoho.
Nic proti Běchovicím, tradice to rozhodně je. Ale sám jsem zažil některé nedostatky popisované výše v diskuzi.

avatar

Znojmo

Celkem 16384 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:26 (1992)
půlmaraton: 1:50:44 (2010)
maraton: 3:35:02 (1993)

petrhal muž 13.01.2010 13:25:00

>> PetrK, 13. 1. 2010 11:05:00

Ahoj,
nebylo to myšleno tak, že redakce to zmanipulovala. A jestli to tak někdo pochopil, tak se omlouvám. Ale dopředu bylo avizováno, že postoupí 5 do finále, tedy žádné neurčité zúžení výběru. V podstatě o nic nejde, je to jen anketa. Pro někoho možná nepříliš objektivní, ale tak to občas bývá.

avatar

Tesi muž 13.01.2010 15:37:27

Zdravím,
chtěl bych také reagovat na tento článek a ne jen z důvodu 5ti násobného vítězství.
Běchovice jsem běhal rád a vždycky jsem je považoval za vrchol silniční kariéry. Nebyla to jenom tradice, ale i popularita, co byla příčinou toho, že se běžci na tento závod rádi vraceli.

Každej si musí uvědomit, že ekonomická situace je podstatně jinčí než v dobách, kdy jsem závodil já a ostatní. To se bohužel projevilo i na finanční stránce. Byl jsem minimálně 8 roků partnerem pana Šamana, který je ředitelem závodu, takže myslím, že jsem obeznámen s problematikou Běchovic. Je stále těšší schánět sponzory. Nic méně, já osobně v Běchovice věřím a myslím, že jsou stále nejlepší.

Osobně zvu všecny běžce, který mají rádi běh na letošní ročník.
S pozdravem Lubomír Tesáček

avatar

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 13.01.2010 16:01:33

>> DagmarKa, 13. 1. 2010 09:01:39

Naprosto souhlasím, Dagmarko, nechápu, jak někdo může dát 800,– Kč v podstatě za nic… A za nic myslím doslova – kolik z lidí asi jen loni běželo a nenašlo se ve výsledcích z důvodu, že prostě dostaly čip jiné kategorie? To by se na MČR nemělo stávat. :-(

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!
avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 13.01.2010 16:19:31

Rozdíl ve výsledku hlasování je v podstatě zapříčiněn různým mechanizmem hlasování. V prvním kole nebyl problém hlasovat vícekrát, ve druhém to už bylo horší… Já bych byl proto aby možnost hlasovat byla spojena s přihlášením do systému a každý by pak mohl hlasovat opravdu jenom jednou (na jeden email může být jeden login). Tato funkce by se dala poměrně snadno implementovat…

avatar

Praha 4

Celkem 28987 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2017)
půlmaraton: 1:31:11 (2016)
maraton: 3:22:15 (2015)

sklena27 muž 13.01.2010 17:21:26

Nepřeháněl bych to s těma konspiračníma teoriema, já jsem třeba v prvním kole volil Kbely, který do druhýho nepostoupily, takže jsem ve druhym dal mimo jiné Běchovice. To už tak někdy bývá, že druhý kolo dopadne jinak než první, rozhodující jsou totiž zpravidla hlasy těch, jejichž kandidát do druhýho kola nepostoupil.

Motto: Nesmí se chtít hned do druhého patra, když ještě nejsou schody. Emil Zátopek
avatar

Praha 4

Celkem 28987 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2017)
půlmaraton: 1:31:11 (2016)
maraton: 3:22:15 (2015)

sklena27 muž 13.01.2010 17:22:53

>> DagmarKa, 13. 1. 2010 09:01:39

Ta pigpongová pálka neslouží k měření času, ale k deaktivaci čipu, aby běžci, kteří pak courají sem a tam kolem cíle nedělali zmatek v časech.

Motto: Nesmí se chtít hned do druhého patra, když ještě nejsou schody. Emil Zátopek
avatar

Prostějov

Celkem 4144 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:32 (2014)
půlmaraton: 1:20:46 (2012)
maraton: 3:24:10 (2008)

Fosaman muž 13.01.2010 17:32:43

>> peca_p, 13. 1. 2010 16:19:31

I pak by se někdo mohl víckrát zaregistrovat a hlasovat pod různými loginy…
Jednoduché hlasovací mechanismy používané na internetu se myslím všechny dají nějak oblafnout..
A čím se udělá hlasování složitější, tím méně lidí bude mít chuť se ho účastnit.

avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 13.01.2010 17:58:44

>> sklena27, 13. 1. 2010 17:22:53

Díky moc za tuto informaci. Příště se mi bude líp dobíhat do cíle. Ještě jednou děkuji, vnitru duše jsem doufala, že mi to někdo vysvětlí.

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

10 km: 0:29:10 (1981)
půlmaraton: 1:05:04 (1985)
maraton: 2:24:04 (1983)

Jindřich Linhart muž 13.01.2010 21:23:55

Vážená slečno nebo pani Dagmarko. Jestli jste platila 800,–Kč na místě, tak jste si to asi spletla s jiným závodem. Na místě se platilo 400,–Kč a mmyslím si, že by se mělo platit ještě víc.Konečně by se to všichni naučili. Na závodech PIM by jste se při přihlašování na místě pěkně prohnula.Myslím, že by jste si nikde nestěžovala.Přih­lašování přes internet bylo otevřeno ještě 4 dny před závodem.Promiňte ale co jste do té doby dělala když se nepřihlásíte do daného termínu. Pane Oslíku v roce 2009 nebyla ani jedna reklamace ohledně výsledků.Jako dlouholetý člen organizačního výboru a technický delegát ČAS, vím co je uspořádat tento závod.Všem chytrákům co kritizují vzkazuji, že jim klidně organizování tohoto nejstaršího závodu přenecháme.Jinak dík Luboši za Tvůj příspěvek

avatar

Ivo Domanský 14.01.2010 00:02:16

>> DagmarKa, 13. 1. 2010 09:01:39

Dádulko, hlavně se příště jako registrovaná atletka přihlas prostřednictvím svého klubu (oddílu) do mistrovské kategorie, budeš to mít gráááátis a nemusíš potom prudit. Doufám, že se nezapomeneš přihlásit na mistrovství v krosu a že se v Temelíně 20. března potkáme. Týká se i dalších výkonnostních běžců a běžkyň: vstupem do atletických klubů a následnou registrací máte možnost startovat na všech mistrovských závodech (včetně PIM, kde je vyžadován vstupní limit pro muže 3:20 a pro ženy 4:00 hod.) zdarma.

avatar

Praha

10 km: 0:41:25 (2010)

Bran muž 14.01.2010 10:17:40

>> Jindřich Linhart, 13. 1. 2010 21:23:55

Tak minimálně jedna je stále přímo na oficiálních stránkách: http://www.bechovice-praha.cz/…p/detail/548

Co se týče závodu samotného, tak osobně nemám moc výhrad, a ty které mám, by šly vyřešit jen trochu dobré vůle bez finančních nákladů.
 

  1. Vydávat zavazadla v areálu školy a ne je nechat válet na veřejně přístupném chodníku vedle silnice.

  1. Stánek s bezplatným občerstvením pro běžce umístit někam viditelně do cíle, první stánek na který v cíli běžec narazí, je nějaká zlodějna, kde si účtují za malé teplé pivo 30 Kč a to mě přijde jako lumpárna…


Jak vidíte, tohle by se dalo vyřešit velmi hravě.

Vše ostatní funguje dle mého dobře a jen takovéto „naprosté detaily“ představují pro NORMÁLNÍ běžce to „rozčarování“ nad kvalitou závodu…

avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 14.01.2010 10:48:37

>> Fosaman, 13. 1. 2010 17:32:43

Rozdíl je ve složitosti způsobu oblafnutí.
Ten způsob co navrhuji by nebyl pro hlasující složitej. Stejně se člověk musí přihlásit, aby třeba mohl napsat komentář :-)
Určitě by se zvedla vypovídající hodnota ankety.

avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 14.01.2010 10:53:53

>> sklena27, 13. 1. 2010 17:21:26

jo souhlas. Hlasoval jsem podobně… :-)

avatar

Černá v Poš., Písek, ČB, Plzeň

Celkem 259 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:36 (2008)
půlmaraton: 1:49:59 (2007)
maraton: 4:59:09 (2005)

DagmarKa žena 14.01.2010 12:11:01

>> Bran, 14. 1. 2010 10:17:40

Naprostý souhlas. Myslím, že to co popisuji, jde pořešit naprosto v pohodě bez větších nákladů. Například co se týká přihlášení, lidi, kteří nemají (třeba jen momentálně) přístup k internetu mají smůlu…

Výše zmiňované drobnosti jsou hlavním důvodem rozladění a nálady po tomto „tradičním“ závodě. Několikrát jsem byla u toho, když se „připomínkoval PIM“ – jenže tam to stojí za to, většina připomínek se bere na vědomí a člověk vidí zlepšení závod od závodu.

Navíc PIM uplatňuje slevy na hromadné přihlášení – 800,– jsme platili – páč jsme dva – takže jsme vlastně potrestaní za to, že se hlásíme společně. Musela jsem manžela hodně prosit, ať běží – byl přesvěčen, že stačí, že to stojí 400,– nakonec tedy běžel, takže nás to stálo 800,– jasně naše chyba, možná jsme to měli vzdát a běžet raději až na přesrok…

Jak jsem uzavřela svůj první komentář, třeba se touto diskuzí něco změní = zlepší…

Krásné dny a děkuji všem za všechny informace, které se mi doposud dostali, letos se určitě poběží lépe. :-)

Motto: Bez a raduj se :-) Dagmarka Ze Tragédka z Pošumaví :-)
avatar

ČTBK Iscarex Česká Třebová

10 km: 0:34:14 (2006)
půlmaraton: 1:17:25 (2009)
maraton: 2:54:48 (2008)

klasta muž 14.01.2010 12:41:41

byla to anketa a ty prostě nebývají vždy objektivní… v průzkumu obliby proto zpravidla nevyhraje ten objektivně nejlepší, ale spíše ten všeobecně známější… (viz. zlatý slavík:))
můj názor je, že kdyby se stanovila objektivní kritéria, Běchovice se pravděpodobně nedostanou ani do dvacítky…

avatar

Sokolov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:18 (2009)
půlmaraton: 1:38:49 (2009)

Amater muž 14.01.2010 13:12:58

Ale lidi? O co tu vlastně jde? Já jsem taky hlasoval pro závod, který se do 2. kola vůbec nedostal…to je přece normální. Anketu považuji pouze za informativní a nebudeme z toho dělat nějaký drama, ne? Na Běchovicích se vždycky rád proběhnu, i když znám zajímavější tratě. Je škoda, že interpretace výsledků ankety se přetvořila v kritiku pořadatelů vítězného závodu. Já osobně jsem rád, že tento tradiční závod (a tu tradici nemusí nikdo psát v úvozovkách) někdo pořád připravuje…díky Vám všem, co se na jeho pořádání podílíte !!!

avatar

Praha

Celkem 4475 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:49 (2010)
půlmaraton: 1:36:11 (2009)
maraton: 3:32:58 (2009)

Forest Gump muž 14.01.2010 14:03:13

>> Amater, 14. 1. 2010 13:12:58

Moje řeč…

avatar

Dasha 15.01.2010 11:23:49

Přimlouvám se za lepší úschovu batohů v cíli. Pro tak velký závod by mělo být samozřejmostí označit zavazadla závodníků jejich start.číslem a vydávat je proti němu. Všude v zahraničí a leckde už i u nás to tak dělají. Věřte, že je velmi nepříjemné v cíli ve zpoceném dresu marně shánět svůj báglík, kde máte krom věcí na převlečení i mobil a peníze. Mně se to stalo před několika lety při běhu na Radhošť. Taky na vrcholu jen tak vyhodili bágly na louku, pohybovali se tam i turisti, asi se někomu zalíbil? A v Praze je určitě riziko ztráty větší.

avatar

Předboj

Celkem 23888,2 km
Minulý měsíc 39 km
10 km: 0:40:30 (2006)
půlmaraton: 1:35:54 (2006)
maraton: 3:21:02 (2006)

MirO muž 15.01.2010 15:20:07

>> Jindřich Linhart, 13. 1. 2010 21:23:55

Všechny nedostatky které uvádí Dagmarka bych podepsal. Právě proto jsem se loni nepřihlásil. Tento závod je jeden z nejhorších (tradice netradice) Vaše reakce na její kritiku mi nepřipadá jako konstruktivní ale spíše nabubřelá a arogantní.

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 15.01.2010 16:05:12

já bych se Běchovic trochu zastal. Platil jsem předem, startovné beru jako adekvátní, byť bych si po doběhu (zvlášť v tom vedru co bylo) představoval občerstvení blíže než ve škole. Aspoň jsem ukořistil láhev s vodou. Pak by nezaškodila nějaká šipka kde co. Číslo jsem např vrátil paním od výdeje sušenek (byl jsem letos poprvé). Batohy na ulici – nikde nejsou zamykací šatny, běžec vždy trochu riskuje, ale mně se ještě nikdy nic neztratilo. Člověk taky nechá na VK doklady a peníze „kdesi na louce“ a jde závodit. Spíš by to chtělo nějakou stříšku, páč promoklý batoh bych fakt nechtěl. Jestli jsou prestižnější Kbely či Pečky (obojí tradičně běhám) za cca poloviční startovné, tak Běchovice ignorujte, ale já se rád vrátím, pokud mi to termínově vyjde.

avatar

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 16.01.2010 10:25:20

>> Jindřich Linhart, 13. 1. 2010 21:23:55

Už asi nemá cenu se k tomuto tématu vracet, ale musím se ohradit. Přes rok jsem se snažil komunikací s organizátory, abych byl zařazen do výsledků ročníku 2006 – nabízel jsem i fotky – jaký lepší důkaz by mohl být?
Jak se každý může přesvědčit, dosud ve výsledcích nejsem. A to i přes několikanásobně opakované sliby pořadatelů, že výsledky budou ještě editovány a budu zařazen na nějaké 120. místo v nemistrovské kategorii, takže ani nešlo o to, že bych chtěl podvádět, napsal jsem svůj skutečný čas (tehdy to bylo kolem 41 minut). A taková situace není ani na závodech nejmenšího významu, že bych nemohl být zařazen do výsledků dodatečně, pokud jsem běžel.

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!
avatar

Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady

Celkem 8264 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:09 (2009)
půlmaraton: 1:26:09 (2008)

Oslík muž 16.01.2010 10:30:20

>> honzaherda, 15. 1. 2010 16:05:12

Nevím jak ostatní, Honzo, ale já nechci prudit pořadatele. Spíš bych rád upozornil na něco, co není (podle mě) tak těžké zlepšit, aby byli Běchovice kromě tradice prestižní i poskytovanými službami.
Samozřejmě jsem rád, že je takový závod a nikdo mě nenutí startovat, jen mi přijde škoda, že pár detailů kazí dojem z celého závodu. :-(

Motto: Už nemůžeš? Tak musíš!

administrator 03.04.2010 13:33:09

Ačkoli do finále postoupily jen těsně, vítězem naší ankety o desítku roku 2009 se staly Běchovice s 282 body před Rohálovskou desítkou (269 bodů) a Pečeckou desítkou (250 bodů). Hlasování bylo dramatické do posledního dne a nakonec tedy zvítězil závod s nejdelší historií a nejbohatší tradicí. Ředitele vítězného závodu PaedDr. Josefa Šamana jsme se ovšem neptali ani tak na tradici, jako především na plány do nejbližší i vzdálenější budoucnosti.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 28 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.