Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nová jarní kolekce Nike

Nová jarní kolekce Nike
foto: Nike

komerční prezentace | 07.03.2010 | přečteno: 12421×

Nike představila boty LunarGlide+ s vesmírnou technologií už v srpnu 2009. Skvěle tlumící a přitom nečekaně lehká bota využívá patentovaný systém mezipodešve s názvem Dynamic Support, který se přizpůsobí běžeckému stylu běžce a při každém jeho kroku mu poskytuje jedinečné tlumení a stabilitu.

Nike LunarGlide+
Lehké běžecké boty, které se přizpůsobí vaší noze a vašemu stylu běhu.

Lehkost, minimální otřesy a dynamický delší odraz – to vše díky unikátní technologii LunarLite, na které spolupracovala společnost Nike s odborníky z NASA. Jde o velmi lehké dynamické pěnové jádro, které je „zabalené“ v pružné pevnější pěně. Zatímco běžné tlumení při došlapu energii pouze pohltí, pěna LunarLite vám jí část vrátí zpět. Díky tomu budete mít pocit, jako by vás boty jemně postrkovaly vpřed. Navíc ušetříte úsilí vynaložené na běh.

Boty LunarGlide+ jsou nejen velmi lehké a tlumivé, ale zároveň dostatečně stabilní. O potřebnou oporu se stará speciální klín umístěný ve střední částí mezipodešve. Díky tomu jsou boty vhodné nejen pro běžce s neutrálním došlapem, tak i pro běžce s nadměrnou pronací – přílišným odvalením chodidla po vnitřní straně.

K lehkosti přispívá také technologie Flywire použitá na svršku boty, která je inspirována lany z visutých mostů. Speciální, velmi pevná vlákna zlepšují pevné usazení vaší nohy v botě a přitom téměř nic neváží. Díky tomu má pánská bota jen 300 gramů a dámský model ještě méně – pouhých 244 gramů.

Svršek boty má pro maximální komfort bezešvou konstrukci. Švy neuvidíte nejen zvenčí, ale především je nenajdete ani uvnitř, jak je tomu v klasických botách. Odpadají tak nepříjemné problémy s odřeninami.

Speciální provedení pro ženy
Dámská bota má navíc zcela jinak vytvarovaný opatek odpovídající požadavkům ženské nohy. Další specialitou je pásek z mikrovláken Arch Strap pro podporu klenby s jednou řadou dírek, které vám umožní upravit si botu na míru. Na přední části svršku je použitá pružná textilie, která se přizpůsobí tvaru vaší nohy. Samozřejmostí je i jinak tvarovaná mezipodešev a podrážka tak, aby odpovídala specifikům dámského běhu.

Ženská varianta má také více měkké pěny pod patou než model pro muže a je pružnější v přední části nohy, neboť ženy váží v průměru o 10 až 15 procent méně než muži stejné postavy a mají tedy menší objem té části nohy, která stlačuje a ohýbá mezipodešev boty.

Nike LunarGlide+: Lehké, tlumivé a zároveň stabilní boty, které jsou vhodné nejen pro každodenní trénink, ale i na závod. Ideální pro běžce s neutrálním, ale i pronačním došlapem. Noze dobře sedí a poskytuje jí to pravé pohodlí a oporu.

 

Nike LunarElite+
Novinka letošního jara

Vše potřebné je na svém místě, vše zbytečné bylo odstraněno. Nike LunarElite+ přináší komfort při nošení, účinné tlumení a rychlý běh.

Systém odpružení Nike LunarLite poskytuje neuvěřitelně citlivé tlumení nárazů a velmi rychlou odezvu a to při zachování nízké hmotnosti boty. Systém podrážky Dynamic Support se přizpůsobí vašemu kroku, zajistí tlumení potřebné pro daného běžce a poskytne oporu tam, kde je to nejvíc třeba. Nové konstrukční postupy umožňují, aby obuv Nike LunarElite+ byla extrémně lehká bez negativního dopadu na tlumení a stabilitu.

Nike LunarElite+ také respektuje specifika dámské a pánské nohy. Systém tlumení je vyvinutý speciálně pro dámskou i pánskou nohu. Obsahuje lehké, přesto však elastické pěnové jádro zapouzdřené v odolné pěnové mezipodrážce. Při nízké hmotnosti zajišťuje ultra jemné odpružení, svižnou odezvu a podporu. Také stélková pěna s velkou hustotou a tvarovou pamětí je přizpůsobená liniím charakteristickým pro dámskou a pánskou nohu. Je velmi příjemná a skvěle sedí. Lem stélky obsahuje vrstvu silikonových bodů, která zabraňuje klouzání paty a zaručuje pohodlné nošení. Dvouvrstvá stélka OrthoLite® spojuje výjimečný pocit při obouvání s odolným vnitřním tlumením nárazů.

Systém podpory Dynamic Support
Podrážka Dynamic Support se přizpůsobí vašemu kroku. Zajistí podporu potřebnou pro širokou škálu běžců – od těch s lehkou pronací až po běžce s pronací mírně těžší. Hladký přenos a tlumení nárazů zajišťuje podpůrná vrstva, která funguje jako postranní tlumící článek.

Lepší odolnost a přilnavost

Guma použitá na podešvi je tvarována do takzvané Waffle Fill konfigurace a přináší vylepšenou odolnost a přilnavost na většině povrchů. Drážky Deep Nike Naturial Motion Engineering po celé délce a šířce mezipodrážky/po­drážky zaručují pružný, plynulý a efektivní krok. Uhlíková pryž BRS 1000 v podpatku zaručuje maximální odolnost proti oděru v této často zatěžované oblasti.

Pevný a prodyšný svršek boty

Pohodlí zajišťuje bezešvá konstrukce. Velké otvory ve svrchní síťce zaručují prodyšnost boty. Jemné, přesto však silné syntetické dílce poskytují cílenou oporu. Hřbet nártu je zpevněn ultralehkou, ale velmi silnou vrstvou Flywire, která přináší lehkou a dynamickou stabilitu. Lehké boty se systémem podpory Dynamic Support, který přináší citlivé tlumení nárazů a potřebnou stabilitu.


ČTĚTE VÍCE O AKTIVITÁCH ZNAČKY NIKE NA ČESKÉM TRHU

 

Komentáře (Celkem 5)

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)
avatar

Celkem 2369 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2009)

keane1980 muž 08.03.2010 16:43:15

Čte se to pěkně, ale bude nějaký test skutečných vlastností?:-)

avatar

jirka44 muž 08.03.2010 19:53:40

>> pepule, 8. 3. 2010 15:10:41

Určitě je mají v nákupním centru na Chodově. Dokonce jsem je tam koupil ve slevě.
Už jsem v nich párkrát byl a celkový dojem pozitivní.Opravdu dobře sedí a nikde nedřou. V terénu se zanáší podrážka a je těžké ji pak vyčistit, ale na silnici jsou dobrý.

avatar

Krkonoše

HaEr muž 08.03.2010 21:13:11

Soudruzi z Nike, používám dosud váš model Alaris, takže nemám nic proti vašim botám ale když už nám cpete do hlavy ty kosmické technologie, neměli byste nám lhát, že pekingská olympiáda byla v roce 2009 :-)
Jinak tedy čest vaší práci, nic ve zlém ;-)

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 08.03.2010 23:35:36

>> HaEr, 8. 3. 2010 21:13:11

nic takového se sice v textu netvrdilo, ale na přání firmy Nike jsme onu pasáž zjednodušili

administrator 03.04.2010 13:33:12

Nike představila boty LunarGlide+ s vesmírnou technologií už v srpnu 2009. Skvěle tlumící a přitom nečekaně lehká bota využívá patentovaný systém mezipodešve s názvem Dynamic Support, který se přizpůsobí běžeckému stylu běžce a při každém jeho kroku mu poskytuje jedinečné tlumení a stabilitu.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.