Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rozhýbeme na konci dubna Moravu?

Rozhýbeme na konci dubna Moravu?
foto: Rozhýbejte Moravu - (Firemky s.r.o.)

komerční prezentace | 15.04.2010 | přečteno: 2587×

Moravané nejsou žádní lenoši, o tom svědčí například rostoucí počty startujících na moravských běžeckých závodech. Zdravého pohybu ale není dost ani na Moravě. Podaří se akci Rozhýbejte Moravu splnit to, co si vepsala do svého názvu? Na přelomu dubna a května proběhne na výstavišti Černá louka již druhý ročník.

O letošních novinkách a záměrech do budoucna hovoříme s pořadatelem Davidem Wardasem.

Jak se vám vydařil první ročník?

První ročník se konal společně s výstavami Dovolená a region a Nevěsta. Do posledního místa jsme naplnili pavilon o velikosti 2000 čtverečních metrů. Návštěvníci si mohli vybrat z více než třiceti aktivit. Přišlo téměř dvanáct tisíc návštěvníků. S akcí jsme byli spokojeni nejen my pořadatelé, ale co nás potěšilo především, byly zářící tváře dětí z aktivně prožitého dne a projevy spokojenosti jejich rodičů.

Můžete říci, co vás při výstavní premiéře překvapilo?

Překvapení byla příjemná, ale bohužel i opačná. Asi nejvíce mě mile překvapil program na pódiu, který po celé tři dny fungovalo výborně. Zejména Twister Fitness klub se svými instruktory předváděl atraktivní cvičení a v pravém slova smyslu rozhýbával naše návštěvníky přesně podle sloganu v názvu naší výstavy.

Stejně příjemným překvapením byl přístup některých vystavujících firem, které pochopily, že účast na dobré akci s velkým potenciálem vyžaduje aktivní přístup. Ty pak samozřejmě byly více vidět a byly spokojeny s celkovým výsledkem. Bohužel některé firmy připravily i nepříjemná překvapení, když svoji účast na výstavě vyloženě podcenily. Snad pro ně byl loňský ročník poučením.

Jaké novinky přinášíte do ročníku druhého?

Novinek pro letošní ročník je celá řada. Tou nejdůležitější je vstup hlavního partnera – Oborové zdravotní pojišťovny. Navázali jsme také úzkou spolupráci s OC Futurum. Hlavním mediálním partnerem je rádio Kiss Morava. Na programu se ale podílí celá řada organizací z celé republiky. Díky pestré skladbě se podařilo sestavit opravdu rozsáhlý a v mnoha ohledech také unikátní program.

Novinkou jsou dvě soutěže o atraktivní ceny. V té první budou návštěvníci posílat SMSky. Bude se hrát o tandemový seskok padákem s instruktorem od společnosti Air Hit Morava – Vlastimil Bláha. Hlavní cenou druhé soutěže je let balónem. Ve hře pak ještě budou relaxační pobyty v zábavném Centru Babylon a dalších třicet cen. Pokud se návštěvníci během výstavy zapojí minimálně do čtyř aktivit a vhodí do osudí vyplněnou hrací kartu, mají naději na kteroukoli z cen.

Novinky přinášíme i do propagace, a to zejména díky již zmiňované spolupráci s OC Futurum. Sedm dní před zahájením zde začínáme s přímou prezentací formou mobilního stánku. V sobotu se také u OC Futurum uskuteční část programu a začínat i končit zde bude Noční projížďka na In-line bruslích, která je součástí akce.

Náš web je ale především běžecký. Mysleli organizátoři výstavy také na běžce?

Ano. Dokonce si dovolíme tvrdit, že na běžce a běžkyně všech věkových kategorií. Požádali jsem o spolupráci zkušené organizátory z Maraton klubu Seitl Ostrava, kteří na neděli 2. května připravili závod na Slezskoostravském hradě kousek od výstaviště Černá louka. Svoji kategorii najdou dorostenci i dorostenky, žactvo, ale i předškolní děti. Závodit mohou nejen dvouletí špunti na trati sto metrů, ale protože je vypsána i kategorie rodičů s kočárky, je dolní věková hranice závodníků prakticky neomezená. Ani dospělí nepřijdou zkrátka, i když tentokrát je nečeká skutečný maraton, ale pouze minimaraton o délce 4 200 metrů.

Co bude hlavním magnetem, pro který stojí za to, aby vás navštívily celé rodiny?

Určitě program, ve kterém si najde každý něco zajímavého. Zasoutěžit a zasportovat si návštěvníci mohou i s moderátory rádia Kiss Morava. Na výstavě bude možné získat bonusy a výhodné nabídky od zúčastněných firem. Z osobností se mohou návštěvníci těšit například na Hanku Kynychovou, která bude mít speciální lekce H.E.A.T. Programu pro podporu sdružení Dětské domovy v pohybu. Na stánku 3D Fitness bude Vladimír Valouch a účast přislíbili také Mistři světa ve Freedivingu.

Jaké jsou Vaše dlouhodobé cíle ve vztahu k moravským návštěvníkům výstavy?

Rozvoj akce do podoby festivalu. Chceme, aby rodiny s dětmi ráno vstaly, celý den (v lepším případě celý víkend) sportovaly a bavily se na různých aktivitách. Když přitom zároveň projdou výstaviště, dozví se novinky z oblasti sportu, zdraví, pohybu a volného času a získají informace, které povedou ke zlepšování jejich životního stylu.

Veškeré podstatné informace naleznete na www.rozhybejtemoravu.cz

_____________­________________________­_________________

ZÁVODY V BĚHU – neděle 2.5.2010

Organizátor: Maraton klub Seitl Ostrava

Místo: SLEZSKOOSTRAVSKÝ HRAD (kousek od výstaviště Černá louka)

Registrace: na místě a v OC Futurum od 24.4.2010

Rozpis závodů

Rodiče s kočárky 100 m
Děti roč. 2006–08 100 m
Děti roč. 2005–03 150 m
Žákyně roč. 2001 a mladší 500 m
Žáci roč. 2001 a mladší 500 m
Žákyně roč. 1999–2000 1 000 m
Žáci roč. 1999–2000 1 000 m
Žákyně roč. 1997–1998 1 000 m
Žáci roč. 1997–1998 1 000 m
Žákyně roč. 1995–1996 1 000 m
Žáci roč. 1995–1996 1 500 m
Dorostenky roč. 1993–1994 1 500 m
Dorostenci roč. 1993–1994 2 000 m
Muži a ženy Minimaraton 4 200 m

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 17.04.2010 16:43:08

Moravané nejsou žádní lenoši. O tom svědčí například rostoucí počty startujících na moravských běžeckých závodech. Zdravého pohybu ale není dost ani na Moravě. Podaří se akci Rozhýbejte Moravu splnit to, co si vepsala do svého názvu? Na přelomu dubna a května proběhne na výstavišti Černá louka již druhý ročník.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.