Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mizuno představuje jarní a letní kolekci bot

Mizuno představuje jarní a letní kolekci bot
foto: Mizuno

komerční prezentace | 30.03.2010 | přečteno: 10090×

Nová kolekce běžecké obuvi Mizuno se v sezóně jaro a léto 2010 soustředila na ještě větší komfort a odpružení a upravila také střih dámských běžeckých bot. Od ostatních značek odlišuje unikátní Wave technologií neboli technologií vlnové desky, která kombinuje dvě základní vlastnosti pro funkční sportovní obuv – odpružení a stabilitu.

Vlnová deska poskytuje výborné odpružení a komfort rozptýlením síly nárazu po celé její ploše. Stabilita je získána konstrukčním rozdílem mezi vnější a vnitřní stranou boty a tím odolává stlačení mezipodešve v nejvíce zatěžovaných oblastech.  Technologie vlnové desky maximalizuje výkon: veškerá energie se koncentruje pouze do běhu.


KATEGORIE NEUTRAL pro neutrální nášlap chodidla

Wave Rider 13 

Vysoce kvalitní silniční běžecká obuv pro rekreační i závodní běžce ve váhové kategorii do 75 kg (dámská) a od 70 do 95 kg (pánská). Je určena pro neutrální až supinační nášlap chodidla, figuruje ve střední kategorii odpružení se standardní mezipodešví pro dokonalou rovnováhu mezi odpružením a citlivostí. Je navržena se Smooth Ride technologií, která byla vytvořena k co nejplynulejšímu přechodu mezi prudkým zrychlením a zpomalením při běhu: rozptyluje nárazy a zvyšuje flexibilitu nohy. Použitá paralelní vlnová deska poskytuje perfektní tlumení a plynulý přechod z nárazové fáze do fáze odrazové. Tlak nárazu je rovnoměrně pohlcován a rozptylován po celé vlnové délce.

Pro ženskou nohu nyní Mizuno připravilo speciální úzký střih Narrow fit. Kromě toho dámské modely respektují rozdíly mezi způsobem ženské a mužské chůze – na základě biomechanického výzkumu byla zkonstruována mezipodešev a podešev zlepšující výkon i pohodlí při běhu. Tato technologie nazvaná gender engeneering eliminuje nadměrné zatěžování vnitřní strany chodidel, ženská pata totiž dopadá na zem pod ostřejším úhlem, proto vyšší úhel patní drážky zvětšuje plochu, na niž noha při běhu dopadá jako první. Zároveň je přechod od dopadové fáze k fázi odrazové rychlejší než u mužů – lepší ohebnost ale botě zaručují větší drážky v přední části obuvi. Doporučená cena 3.399 Kč.

Wave Ultima 2 

Top model s výborným poměrem ceny a výkonu. Silniční běžecká bota pro běžce s neutrálním nášlapem ve vyšší váhové kategorii od 60 kg výše u dámské varianty a od 80 do 120 kg v pánské variantě. Její robustnější konstrukce je ideální i pro objemový trénink na větší vzdálenosti. Model je navržen s vyšší mezipodešví a poskytuje tak maximální odpružení a plynulý přechod z nárazové do odrazové fáze. Doporučená cena 3.199 Kč.

KATEGORIE SUPPORT 

Tato kategorie redukuje nadměrnou pronaci (našlapování na vnitřní stranu chodidla).Udržuje nohu ve středním, neutrálním postoji. 

Wave Inspire 6 

Silniční běžecká obuv pro jedince s výraznější pronací a střední váhovou kategorií využívá výhod dvojité vějířovité vlnové desky s dvojnásobnými vlastnostmi vějířovité vlnové desky pro redukci pronace a rozložení nárazu po celé ploše desky. Podporu a odpružení kombinuje s plynulým přechodem mezi jednotlivými fázemi běhu. Omezuje špatné našlapování směrem dovnitř a nohu udržuje ve středním neutrálním postoji. Absolutní pohodlí zaručuje i anatomicky tvarovaná vyjímatelná stélka Ortholite (tuto stélku najdete u všech běžeckých bot Mizuno) zkombinovaná s technologií Mizuno Intercool. Noha běžce se tedy nemá šanci v botě přehřívat – malé větrací otvory v podrážce zajišťují noze větrání i od spodu a doplňují tak účinky ventilačního systému svrchního prodyšného materiálu AirMesh.

U dámské varianty i tento model existuje ve speciálním úzkém střihu Narrow fit a s plným komfortem technologie gender engeneering. Doporučená cena 3.299 Kč.

KATEGORIE TRAIL pro běh mimo silnici 

Wave Cabrakan

Ne náhodou dostal tento model jméno po mayském bohu hor a zemětřesení. Špičková trailová  bota zaručuje maximální výkon a komfort i v nejnáročnějším terénu i díky nano vlákny potaženým a voděodolným svrškem. Dvojitá vějířovitá vlnová deska po celé délce obuvi poskytuje výhody citlivého odpružení a stabilitu v členitém terénu. Navíc umožňuje výbornou vnější stabilitu nášlapu a také chrání chodidlo od proniknutí ostrých předmětů. Svrchní materiál NANOmesh chrání před nepříznivými vlivy a zároveň umožňuje výbornou flexibilitu. Obuv je současně prodyšná, flexibilní a snadno se čistí. Při zachování nepromokavosti je navíc mnohem lehčí, než s použitím membrány Gore-tex, která se hodí spíše pro robustnější turistickou obuv.

Hrubý vzor podešve zajišťuje výbornou přilnavost. Anatomicky tvarovaná stélka Ortholite odvádí vlhkost, zajišťuje prodyšnost a má antibakteriální úpravu, která zabraňuje vzniku plísní a zápachu. Technologie Dynamotion Fit je systém aplikující nejnovější analýzy biomechaniky pohybu. Monitoruje napínání a smršťování svalů a kůže při běhu a sleduje deformování boty při jednotlivých fázích – jedním z negativních důsledků je např. klouzání chodidla v patní části. Specifická úprava vrchní části obuvi – tedy jak na patě, tak v oblasti jazyka, kopíruje pohyb nohou, flexibilně reaguje na změny a jednotlivé fáze kroku a uvolňuje napětí mezi svrškem a nohou. To opět přispívá k pohodlí a plné kontrole nad botou. Doporučená cena 3.699 Kč.

Wave Ascend 4
Klasická trailová běžecká obuv, která nabízí výbornou kombinaci podpory a odpružení. Díky maximálnímu důrazu na technologie Smooth Ride, Dynamotion Fit nebo WET TRACTION zvládne i drsný běh v nevyzpytatelném terénu. Je navržena pro běžce ve váhové kategorii do 75 kg (dámské) a 95 kg (pánské). Doporučená cena 2.799 Kč.

Více informací o kolekci Mizuno Jaro-Léto 2010 najdete na www.mizuno.eu

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Pardubice

10 km: 0:49:48 (2008)
půlmaraton: 1:58:16 (2009)
maraton: 4:25:03 (2009)

chupascz muž 01.04.2010 23:59:19

dostupnost bot na českém trhu je mizerná. existuje vůbec nějaký obchod, kde mají všechny mizuno modely ve „všech“ velikostech s možností otestovat?
Třeba přes net se neodvážím koupit Wave Musha, Frontier, ale zkusit bych je chtěl, a koupit taky :-(

avatar

10 km: 0:51:42 (1970)
půlmaraton: 1:55:46 (1970)

Petr Zavodny muž 02.04.2010 14:30:50

Úplně se mi dělá špatně z té ceny Wave Rider 13. Doporučená cena je 100 USD a na amazon.com se tak i prodává. Proč je v ČR cena dvojnásobná?

avatar

Chrudim

Celkem 2862 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:51 (2013)
půlmaraton: 1:33:44 (2013)
maraton: 3:45:17 (2013)

PetrCR muž 02.04.2010 16:13:56

>> Petr Zavodny, 2. 4. 2010 14:30:50

Možná postačí loňský nebo předloňský model. V Chrudimi se možná ještě dá sehnat do dvou tisíc (nevím, jestli to nebylo dokonce 1500).

Motto: Není důležité vyhrát, ale doběhnout ve zdraví do cíle.

administrator 03.04.2010 13:33:15

Nová kolekce běžecké obuvi Mizuno se v sezóně jaro a léto 2010 soustředila na ještě větší komfort a odpružení a upravila také střih dámských běžeckých bot. Od ostatních značek odlišuje unikátní Wave technologií neboli technologií vlnové desky, která kombinuje dvě základní vlastnosti pro funkční sportovní obuv – odpružení a stabilitu.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.