Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Varování před intercom-Behej.com

behej.com | 12.02.2007 | přečteno: 11216×

Vážení přátelé běžci, obracím se na vás, kteří jste nejen příznivci běhání, ale současně také fandové moderní techniky. Ta se už dlouho prosazuje i do sportu, naše amatérské běhání nevyjímaje. Vedle nesporných kladů je však třeba počítat i s možnými komplikacemi, na které chci upozornit.

Na výzvu Behej.com jsem se přihlásil do jimi pořádaného zkušebního tréninkového programu. Podstoupil jsem voperování specielního čipu „intercom-behej.com“. Samotná operace je otázkou několika minut, čip není velký, nijak neobtěžuje a je umístěn pod kůží v oblasti klíční kosti.

Vzhledem k tomu, že jde o testovací akci před komerčním spuštěním, nic jsem neplatil. Do budoucna se prý počítá se vstupní cenou kolem 400 euro a pak samozřejmě nějaký měsíční paušál. Funkcí čipu a smyslem celého programu je, že čip sleduje různé fyziologické hodnoty našeho těla, od tepovky až po kdoví co.

Čip je přes satelit spojen s řídícím centrem tréninkového programu, které údaje přijímá a vyhodnocuje a zpětně formou esemesek na mobil zašle rozbor právě prodělané aktivity a stanoví charakter a intenzitu další činnosti.

První den po aktivaci čipu jsem si dal svižně deset kilometrů a už chci jít domů, když mi mobil v kapse pípne se zprávou, …„ještě trojku výklus“. No dobře, kvůli tomu jsem se do programu dal. Po osprchování jdu dobře naladěn do oblíbené hospůdky, dám si pivo a s chutí doplňuji minerály.

Sotva si objednám druhé, pípá mi mobil, že… „jedno bude stačit“. Jen tak tak jsem objednávku stačil zrušit. No a večer po romantické předehře a po tom všem, co pak následovalo, když partnerka blaženě zavřela oči a já se překulil trochu stranou, pípne mi mobil

…„ještě deset minut“.

Miloš Kmuníček
23. října 2010