Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dvaadvacet aspirantů na Zlaté PIM Kings

Dvaadvacet aspirantů na Zlaté PIM Kings
foto: Martin Symon

Mirek Kratochvíl, Veronika Brychcínová | 09.06.2010 | přečteno: 4574×

Po letošním ročníku má na svém kontě čtrnáct úspěšných startů na pražském maratonu 21 mužů a jedna žena. Kdo z nich první přeběhne cílovou čáru na Staroměstském náměstí 8. května 2011 a stane se prvním členem klubu „zlatých králů“? Už dnes můžeme prozradit, že na něj čeká překvapení od pořadatelů, kteří navíc na letošek chystají i první „královské“ posezení.

K získání titulu krále („king“) pražského maratonu je třeba, abyste nejméně šestkrát úspěšně dokončili květnový Volkswagen Maraton. Za dobu jeho historie nasbíral seznam PIM Kings už 445 jmen nejvěrnějších! Přestože se k letošnímu společnému focení nedostavili zdaleka všichni, i tak měli fotografové problém dostat je všechny do záběru.

„Mám na svém kontě 18 maratonů a paradoxně tři nejlepší časy jsou právě z Prahy. Jako bych se na ni nějak poctivěji připravoval, když už je to ten náš největší maraton. Co mně na něm ale nejvíc mrzí, jsou ty davy běžců, které pak musíme vkládat do tabulek,“ říká se smíchem Mirek Hasal, jeden ze správců běžeckých tabulek na behej.com. PIM Kingem se stal až letos, kdy startoval právě proto, aby se do skupiny „privilegovaných“ dostal.

„Velmi rád startuji třeba na Kladně, ale Praha je unikátním tím, že tam vždycky potkáš všechny, kteří se kolem českého běhu pohybují. Stejně tak se o žádném jiném závodě tolik nediskutuje na fóru, jako právě o tomto závodu.“

PIM Kings kromě jiného získávají unikátní dres, nárok na speciální cenu startovného na akcích seriálu Prague International Marathon a další slevu ve vybraných sportovních obchodech. Seznam všech výhod najdou zájemci na www.pim.cz/king.

„Na někoho my PIM Kingové můžeme působit jako banda podivínů, ale jsem ráda, že mezi ty podivíny patřím i já. Nejsilněji jsem to cítila právě v momentu, kdy jsme se (letos) rovnali ke společné fotce,“ říká Karolína Jeníková, pro kterou byl jejím prvním maratonem ročník 2003 .

Běžci, kteří dokončí svůj desátý pražský maraton, se stávají držiteli titulu Silver („stříbrný“) PIM King. Ten je mimo jiné opravňuje ke startu ze zvláštního vyhrazeného koridoru a k účasti na galavečerech pořádaných u příležitosti maratonu. Titulem Silver PIM King se aktuálně může pochlubit 130 běžců a běžkyň. Kdo napřesrok dokončí svůj patnáctý PIM maraton, stane se Golden („zlatým“) PIM Kingem.

Po letošním ročníku má na svém kontě čtrnáct úspěšných startů 21 mužů, ale jen jediná žena. Tou je Věra Vavrejnová. Od pořadatelů jsme se dozvěděli, že na zlaté krále čeká zajímavý bonus, který však zatím nechtějí prozrazovat.

„V loňském roce jsme jednoho PIM Kinga, který je současně i členem PIM běžeckého klubu, vyslali zdarma na maraton v Drážďanech. Podobnou nabídku chystáme i na letošní rok, budeme určitě naše PIM Kings informovat. Zlaté PIM Kings ještě nemáme, proto si dovolím nechat tuto informaci uvnitř naší kuchyně,“ naznačuje chystaný bonus Tomáš Mirovský, jeden z matadorů týmu Prague International Marathon.

Současně také opakuje, že se pořadatelé rozhodli nezahrnovat do statistik PIM Kings první dva ročníky, kdy nebyla využívána elektronická čipová časomíra.

Pokud se nenajdete na aktualizovaných listinách PIM Kings, které se zveřejňují ve druhé polovině roku, obraťte se na pořadatele přes emailovou adresu king@pim.cz, nejlépe s výpisem absolvovaných ročníků a pokud možno i startovním číslem z daného roku.

Někteří PIM Kings už dlouho volali po tom, že by se rádi setkali, vzájemně se poznali s ostatními členy, společně probrali své maratonské zážitky, zavzpomínali a vyměnili si zkušenosti. Letos bude jejich přání vyslyšeno. Termín setkání PIM Kings bude oznámen již brzy na stránkách Prague International Marathonu a na www.behej.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

vbrych,mk muž 09.06.2010 09:05:48

Po letošním ročníku má na svém kontě čtrnáct úspěšných startů na pražském maratonu 21 mužů a jedna žena. Kdo z nich první přeběhne cílovou čáru na Staroměstském náměstí 8. května 2011 a stane se prvním členem klubu „zlatých králů“? Už dnes můžeme prozradit, že na něj čeká překvapení od pořadatelů, kteří navíc na letošek chystají i první „královské“ posezení.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.