Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Získejte náskok s Penco Caffeine Gelem

Získejte náskok s Penco Caffeine Gelem
foto: Penco

komerční prezentace | 16.06.2010 | přečteno: 3118×

V letošním roce patří k nejžhavějším novinkám značky Penco, českého výrobce doplňků sportovní výživy, Penco Caffeine Gel. Pokud ve své přípravě a při závodech používáte energetické gely, vynásobte si jejich účinnost dvakrát a získáte správnou představu o funkčnosti této novinky.

Společnost Penco využila své receptury energetických gelů vyráběných na rozdíl od konkurenčních přípravků zcela bez přídavku umělých zahušťovadel, jako je například guarová nebo xanthanová guma, které by mohly zatěžovat organismus. Bonusem těchto gelů je lepší chuť a vyšší obsah energie.

Penco Caffeine Gel využívá (vedle energie směsi maltodextrinu a jednoduchých cukrů) stimulační účinek kofeinu. V Caffeine Gelu je 100 mg kofeinu, což odpovídá dvěma až třem šálkům kávy. Má příjemnou osvěžující chuť růžového grapefruitu, která se výborně pojí s hořkou chutí kofeinu. Jako Penco Energy Gel i Caffeine Gel obsahuje speciální směs komplexních sacharidů (maltodextrinů) a jednoduchých cukrů (glukózy a fruktózy) jako rychlý zdroj energie. Přítomné Ionty Na+ (sodíku) a K+ (draslíku) doplňují minerály, ztracené potem během náročného výkonu a antioxidační vitamíny C a E neutralizují volné radikály, které se ve větší míře tvoří při intenzivní fyzické námaze.

Kofein je nejrozšířenější legální drogou na světě. Je to alkaloid, který v organizmu funguje jako stimulátor centrálního nervového systému. Zlepšuje mozkové funkce, snižuje únavu a zvyšuje pozornost. Poznatek, že kofein i v normálních dávkách zvyšuje vytrvalost, vedl k jeho rozšíření ve sportu. Ergogenní účinky kofeinu jsou pravděpodobně zprostředkovány těmito mechanizmy:

• spalováním tukových zásob (lipolýzou) • a tím šetřením glykogenových rezerv • zlepšením neurosvalových fun­kcí

Opakované studie prokázaly, že podání kofeinu před zátěží v průměrné dávce asi 6 mg/kgTH prokazatelně vede ke zvýšení schopnosti podávat vyšší výkon po delší dobu a oddálit vyčerpání o 10–30% nebo zkrátit čas pro danou trať o 1–3%. Tento efekt je výrazný u vytrvalostní zátěže, trvající 60–70 minut při intenzivním zatížení.

Kofein působí velmi rychle, pozitivní efekt se dostaví po 10–15 minutách a trvá asi dvě hodiny. Jako stimulační látka byl ze seznamu dopingových látek vyřazen v roce 2004 a nyní jej mohou sportovci používat bez rizika pozitivního dopingového nálezu.

Ti, kteří chtějí využít stimulační efekt kofeinu, by s ním měli šetřit a omezit jeho příjem asi tři dny před cíleným použitím, protože při pravidelném používání se tělo stane resistentní. Podle dnešních názorů pití méně než pěti šálků kávy denně nemá na organizmus žádný negativní vliv.

Aby použití energetického gelu bylo úspěšné, je třeba také nahradit ztráty vody, způsobené pocením. Proto je nutné každou dávku energetického gelu zapít dostatečným množstvím vody nebo hypotonického nápoje.

Penco Energy Gel je ideálním energetickým „palivem“ pro nejrůznější druhy sportů, ale i pro všechny, kteří potřebují oddálit nástup únavy a vyčerpání a zlepšit pozornost.


ČTĚTE VÍCE O PRODUKTECH ZNAČKY PENCO PRO SPORTOVCE

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 17.06.2010 15:45:51

V letošním roce patří k nejžhavějším novinkám značky Penco, českého výrobce doplňků sportovní výživy, Penco Caffeine Gel. Pokud ve své přípravě a při závodech používáte energetické gely, vynásobte si jejich účinnost dvakrát a získáte správnou představu o funkčnosti této novinky.
Odkaz na článek

avatar

10 km: 0:37:29 (2011)
půlmaraton: 1:30:22 (2011)
maraton: 2:59:04 (2010)

smiley muž 07.07.2010 20:55:36

Jen tak na okraj něco o kofeinu aneb ono to není až tak horké s těmi „opakovanými studiemi, které prokázaly“ :-)

http://www.behy.cz/…travy-kofein

Holt komerční prezentace, ale chápu, nějakej ten peníz je třeba (pro rýpaly: mám předplatné časopisu ;-)).

Motto: You can quit and they don't care... But you will always know!
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.