Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Adrenalin Cup: Extrém na čtvrtou

Adrenalin Cup: Extrém na čtvrtou
foto: archív Eurofoam Sport Teamu

Josef Smetana | 30.06.2010 | přečteno: 3489×

Největší štafetový závod extrémních sportů pořádaný v České republice odstartoval v Ostravici v sobotu 26. června. Závod, který svede do jednoho týmu běžce do vrchu, paraglidisty, jezdce na horských kolech a kajakáře, tradičně přitahuje na start špičkové závodníky jednotlivých sportovních odvětví.

Žádný jiný závod nedokáže spojit do jednoho týmu medailisty z mistrovství světa i Evropy, účastníky světových pohárů či vítěze renomovaných mezinárodních závodů. Na startu 14. ročníku tak v Ostravici nechyběl momentálně nejlepší český jezdec na horských kolech Jaroslav Kulhavý, mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, nejlepší čeká závodnice na horských kolech Tereza Huříková, vítěz Světového poháru skikrosařů Tomáš Kraus, medailista z Mistrovství Evropy v běhu do vrchu Robert Krupička, reprezentant v běhu na lyžích Dušan Kožíšek či účastník Giro ď Italia Jan Hruška.

Běžecká část štafetového závodu přivedla na start velmi kvalitní konkurenci a na závodníky čekal šestnáctikilo­metrový výběh na Lysou horu. Start běhu na fotbalovém stadionku v Ostravici v nadmořské výšce 400 metrů nad mořem – cíl na Lysé hoře ve výšce 1323 m.n.m. Běžce tak čekalo převýšení 1145 m na 16 kilometrech terénního závodu.

Tradiční taktikou se po startu prezentoval jeden z nejlepších českých vrchařů posledních let Roman Skalský, hájící barvy týmu Salomon. Ostré úvodní tempo dokázal akceptovat pouze Jiří Voják (Eurofoam Nawapur). Ten do závodu vstupoval s nejistotou po delší tréninkové pauze zaviněné zraněním kyčelního kloubu. Potvrdil však, že jeho nominace na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu, kam se kvalifikoval z druhého místa české kvalifikace v závodě Besednice – Kohout a zpět, nebyla náhodná. V nejprudších pasážích při výběhu sjezdovky se začal vzdalovat všem soupeřům a do cíle na Lysou horu doběhl s téměř půlminutovým náskokem v čase 1:12:44.

Druhým nejlepším závodníkem běžecké části ADRENALIN CUPU byl nakonec Robert Krupička (1:13:13 – Opava Net Salomon Run), který až v závěrečném traverzu okolo Lysé hory předběhl Petra Losmana (1:13:18 – Eurofoam Celtex) – juniorského mistra světa v běhu do vrchu a reprezentanta v orientačním běhu. Robert do závodu nastupoval také s tréninkovým mankem zaviněným únavovou zlomeninou. V cíli však sportovně přiznal, že Jiří Voják předvedl na Lysé hoře excelentní výkon a nebyl k překonání. Robertovým hlavním cílem pro letošní sezónu jsou především alpské tradiční vrchařské závody a vrcholem by měla být účast na Jungfrau maratonu s cílem vylepšit dosavadní nejlepší umístění – třetí místo. Za nejrychlejší trojicí se seřadili Pavel Brýdl (Tilak Opava Net) a reprezentant v orientačním běhu Jan Mrázek (Eurofoam Celsio), který tentokrát získával především v táhlých stoupáních a ostrých sebězích.

Mezi ženami potvrdila předpoklady Táňa Metelková (1:26:05 – Technika Brno), když přesvědčivě zvítězila. Druhou nejrychlejší běžkyní byla Michaela Mannová (1:32:41 – Eurofoam Belfast), když až v samotném závěru závodu překonala Elišku Hájkovou (1:33:05 – Rock Point).

Celkovým vítězem Adrenalin Cupu se stala štafeta Salomonu ve složení Roman Skalský, Tomáš Bílek, Jaroslav Kulhavý a Lukáš Kubričan. Mezi ženami byla nejrychlejší štafeta Techniky Brno: Táňa Metelková, Pavlína Herberová, Pavlína Černá a Kateřina Migdau.

Pokud máte chuť vyzkoušet neopakovatelnou atmosféru závodu spojujícího tak odlišné sportovní odvětví jako je běh do vrchu, paragliding, kajak a horská kola, postavte se v příštím roce na start 15. ročníku ADRENALIN CUPU!


VÝSLEDKY ZÁVODU

ČLÁNEK O ZÁVODĚ NA STRÁNKÁCH EUROFOAMU

Anketa

Láká vás účast v závodě týmů typu Adrenalin Cup?

ano
 
15 hl.
 
1 hl.
ne
 
9 hl.
Celkem hlasovalo 25 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jsmetana muž 30.06.2010 09:04:11

Největší štafetový závod extrémních sportů pořádaný v České republice odstartoval v Ostravici v sobotu 26. června. Závod, který svede do jednoho týmu běžce do vrchu, paraglidisty, jezdce na horských kolech a kajakáře tradičně přitahuje na start špičkové závodníky jednotlivých sportovních odvětví.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.