Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Parkmaraton zasažen záplavami, přesto se poběží

Parkmaraton zasažen záplavami, přesto se poběží
foto: Marek Řízek

behej.com | 12.08.2010 | přečteno: 2640×

Před pár dny vysoká voda hrubě zasáhla do života v oblasti Národního parku České Švýcarsko. Hřensko, Krásná Lípa, Chřibská… tam všude tento živel zanechal svou stopu. A právě těmito městy a obcemi vede trasa vytrvalostního běhu mezi dvěma národními parky, Parkmaratonu. Organizátoři už se nechali slyšet, že závod se navzdory záplavám poběží.

„Trasu měnit nebudeme, protože ani nemůžeme. Závod vede dvěma národními parky a my jsme se kdysi oběma správám parků zavázali k přísnému dodržení trasy, protože ctíme zdejší přírodní hodnoty. Oba parky protíná pouze jedna komunikace, kterou je možné pro tak náročný běh využít, proto nemůžeme trasu měnit. Na druhé straně chceme i tímto během obcím vyjádřit podporu. Nejen morální, ale i finanční,“ vysvětluje Zdeněk Novák, jeden ze dvou hlavních pořadatelů.

Vzhledem k tomu, že nic v době obnovy města nepotěší víc, než peníze, budou běžci, a nejen oni, mít příležitost pomoci. V místě startu letošního Parkmaratonu bude umístěna kasička. Do té budou moci přispět jak samotní běžci, tak i jejich doprovod, diváci, ale i pořadatelé tohoto nejnáročnějšího českého maratonu. Výnos z této maratonské kasičky bude předán starostovi nejvíce postiženého města na trase, kterým je Hřensko.

Připomeňme, že závod se koná již za tři týdny, 4. září a nedávno jsme vydali rozhovor s pořadateli závodu pod názvem „Když neběžci pořádají (Park)maraton.

Více informací najdete na webu závodu.


FOTOGRAFIE Z TRASY ZÁVODU POŘÍZENÉ DVA DNY PŘED POVODNĚMI

VIDEOZÁZNAM REPORTÁŽE Z HŘENSKA DVA DNY PO POVODNÍCH

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 12.08.2010 18:06:04

Před pár dny vysoká voda hrubě zasáhla do života v oblasti Národního parku České Švýcarsko. Hřensko, Krásná Lípa, Chřibská… tam všude tento živel zanechal svou stopu. A právě těmito městy a obcemi vede trasa vytrvalostního běhu mezi dvěma národními parky, Parkmaratonu. Organizátoři už se nechali slyšet, že závod se navzdory povodním poběží.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.