Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xpower Cup dává šanci běžcům napříč kategoriemi

Xpower Cup dává šanci běžcům napříč kategoriemi
foto: archív Xpower Cupu

Aleš Máslo | 15.09.2010 | přečteno: 1541×

Již tuto sobotu 18. září startuje závodem Jilemnice – Žalý podzimní část krosového poháru severu s názvem Xpower Cup. Nezúčastnili jste se na jaře? Nevadí, stále máte šanci získat své body. Započítávají se výsledky tří závodů a šanci na celkové vítězství mají všichni běžci bez ohledu na věk. Umožňuje to originální systém bodování.

Podle umístění v příslušné věkové kategorii závodu získáváte body. Vítěz padesátiletých v příslušném závodě získá stejný počet bodů jako vítěz nejmladší kategorie. Veterán se tak snadno může stát celkovým vítězem poháru.

XpowerCup sdružuje významné pořadatele tradičních závodů. Každoročně se jich účastní stovky sportovců z řad atletů, běžců na lyžích a cyklistů. Letošní podzimní část tvoří atraktivní výběh na Žalý (start v Jilemnici, 18.9.), běh malebným krajem dalekých výhledů v Benešově u Semil (Benešovská osmička 2.10.) a finále poháru v Janově nad Nisou v rámci nejvyhledávanějšího závodu na severu Čech (Janovských 11 a 19 km, 30.10.).

Záštitu nad finálovou „Janovskou“ převzal dokonce i předseda Senátu Parlamentu ČR pan Přemysl Sobotka. Na jaře již proběhly dva závody – Lesní běh Kalichem (9.5.) a lomnická Popelka (6.6.).

„Oslovili jsme organizátory významných tradičních krosových běžeckých závodů a nabídli jim spolupráci. Přespolních běhů zařazených do seriálu XpowerCup se každoročně účastní stovky vynikajících závodníků a naší snahou je podpořit zájem i dalších příznivců z řad amatérských či rekreačních sportovců. A současně chceme motivovat i mládež, aby se více zapojila do sportování,“ uvádí důvody vzniku seriálu Ing. Tomáš Fukala, ředitel společnosti Aminostar, která XpowerCup zastřešila.

Cílem projektu je přivádět do seriálu postupně více závodů a pomáhat tak pořadatelům s organizací a propagací. Tak společnost Aminostar zároveň přispívá k rozvoji tohoto sportu a ruku v ruce přivádí k běhání i více dětí a mládeže. XpowerCup je určen všem závodníkům bez rozdílu výkonnostní úrovně. Stejně tak se do něho může zapojit jakýkoliv pořadatel závodů, který splní nenáročné podmínky uvedené na webových stránkách Xpower Cupu.

Záštitu nad pohárem převzala Zuzka Kocumová, bývalá úspěšná reprezentantka v běhu na lyžích, kterou můžeme v současné době spatřit v televizi také, a to pravidelně v zimě při významných světových akcích spojených s během na lyžích jako komentátorku závodů na programech České televize.

Každý závod se počítá do celkového výsledku, ale nikdy není pozdě do seriálu „naskočit“ – sledujte stránky XpowerCup.cz a zjistíte více.


XpowerCup doporučují:

Pavel Brýdl, reprezentant ČR v běhu do vrchu, člen Aminostar Professional Teamu, vítěz Ticino marathon 2009, Apeldoorn marathon 2010 a Dolomitenmann 2008, 2009: „XpowerCup jako seriál tradičních a kvalitních závodů považuji za velmi dobrý nápad. Ze své zkušenosti vím, jak důležité je vybrat si opravdu dobrý závod, který podpoří moji přípravu. XpowerCup sdružuje ty nejlepší závody, které se na severu Čech běhají.“

Kateřina Smutná, do roku 2003 reprezentantka ČR v běhu na lyžích, od roku 2005 reprezentuje Rakousko, členka Aminostar Professional Teamu, v sezóně 2009/10 čtvrtá a 2× pátá v závodech Světového poháru na lyžích ve sprintu, 11. místo na ZOH ve sprintu: „Pevně věřím, že tento seriál přispěje k návratu dětí a mládeže ke sportu, k běhání a především k běhu na lyžích, který je považován za jeden z nejzdravějších sportů.“

Veronika Vítková, reprezentantka ČR v biatlonu, členka Aminostar Professional Teamu, Biatlonistka roku ČR 2008/09, 1. a 2. místo na Mistrovství světa juniorů 2009: „Byť přespolní běhy již netvoří základ naší biatlonové podzimní přípravy, byly dříve nezbytnou součástí tréninkového plánu. Pro mnohé mladé závodníky však přespolní běhy zůstávají důležitou startovní čarou v jejich profesionální sportovní kariéře. Závody zařazené do XpowerCupu patří mezi ty nejlepší, které se běhají na severu Čech, v pomyslném centru českého lyžování.“


WEB POHÁRU XPOWER CUP

Anketa

Láká vás bodovací systém Xpower Cupu k účasti v poháru?

ano
 
5 hl.
ne
 
4 hl.
Celkem hlasovalo 9 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

AMA muž 15.09.2010 19:34:59

Již tuto sobotu 18. září startuje závodem Jilemnice – Žalý podzimní část krosového poháru severu s názvem Xpower Cup. Nezúčastnili jste se na jaře? Nevadí, stále máte šanci získat své body. Započítávají se výsledky tří závodů a šanci na celkové vítězství mají všichni běžci bez ohledu na věk. Umožňuje to originální systém bodování.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.