Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běchovice-Praha: Sekyrové se splnil sen, porazila favoritku

Běchovice-Praha: Sekyrové se splnil sen, porazila favoritku
foto: Zdenek Krchák (archívní snímek)

behy.cz | 26.09.2010 | přečteno: 7155×

Sokolovské veteránce Ivaně Sekyrové se podařila odplata za porážku při nedávné Tesco Grand Prix. V neděli své velké rivalce, olomoucké Petře Kamínkové, ukázala při 114. ročníku závodu Běchovice – Praha ve finiši záda a doběhla si pro titul mistryně republiky v silničním běhu na 10 kilometrů. Stejný titul patří i mladému běžci z AK Kroměříž, Milanu Kocourkovi. PŘIDÁNY FOTOGRAFIE A CELKOVÉ VÝSLEDKY

Sekyrové, která již loni v Běchovicích ukázala, že jako bývalá středotraťařka je na tom i přes 38 let rychlostně stále velmi dobře, se tak podařilo ukončit šňůru jedenácti vítězství momentálně nejlepší české vytrvalkyně na tratích kratších než maraton. Přitom to dlouho vypadalo, že Olomoučanka má závod pod kontrolou, zvláště když se na vrchol nepříjemného stoupání před cílem dostala s mírným náskokem.

„Pár stovek metrů před cílem jsem zaslechla svou kamarádku, jak mi připomněla mou čtvrtkařskou minulost, tak jsem to ještě zkusila a Petru předběhla,“ líčila v cíli vítězka a neskrývala přitom slzy dojetí. „Petra zde měla neskutečnou sérii a mně je moc líto, že jsem jí to zkazila!“

Sekyrová proťala cílovou pásku v čase 37:51, pouhé dvě sekundy před Kamínkovou. S odstupem třetí v neděli skončila Monika Preibischová z AC Mariánské Lázně (38:36). Dvanáct sekund chybělo čtvrté v cíli, Radce Churaňové z TJ Lokomotiva Trutnov, k tomu, aby se probojovala na stupně vítězů. Další běžkyně za ní již čtyřicetiminutovou hranici nepřekonaly.

Nedělní deštivý a chladný závod, na který se přihlásilo 1370 běžců, přinesl překvapení i v závodě mužů. Pohled na stupně vítězů ukazuje výrazné omlazení špičky.

Brněnskému Kocourkovi, který posílil řady nejlepšího domácího týmu letos na jaře, přitom nahrála neúčast Jana Kreisingera. Ten dal před Běchovicemi přednost startu v zahraničí. Kocourek je velký talent českého běhu, a proto se dal jeho triumf očekávat. Čas se mu v cíli zastavil na hodnotě 31:27.

„Tahle medaile mi chyběla do sbírky. Jsem proto nadmíru spokojen, celý závod jsem si držel své tempo a později i setřásl své dva soupeře,“ řekl v cíli Kocourek.

Druhá příčka pro teprve 22letého středotraťaře Lukáše Kourka z TJ Nové Město na Moravě za čas 31:44, to však asi tipoval málokdo, a třetí v pořadí Jiří Homoláč z VSK Univezita Brno (32:00) má ročník narození dokonce 1990. Naopak stále skvělý veterán Róbert Štefko se tentokrát nevešel na stupně vítězů a skončil až sedmý. I ve dvaačtyřiceti letech však za sebou nechal řadu mladších běžců.

„Těžko říci na základě jednoho závodu, zda se mění česká špička. Navíc mohu mluvit jen za své svěřence. Avšak jak ty dva sleduji, u obou jsem si jist, že mají předpoklady k dalšímu výkonnostnímu růstu a mohou být přínosem pro český běh,“ hodnotil závod Jiří Sequent, trenér prvního a třetího muže v pořadí.

Letošní časy nejlepších povětšinou výrazně zaostaly za těmi z loňska, ale na vině je právě počasí, zejména silný protivítr. Sychravo a chlad se podepsaly i na divácké kulise, kdy již tak slabé špalíry diváků ještě více prořídly a většího povzbuzení se závodníkům dostalo až v koridoru těsně před cílem.

Petr Kostovič, Radek Narovec


WEBOVÉ STRÁNKY ZÁVODU

VÝSLEDKY MISTROVSTVÍ REPUBLIKY

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZÁVODU – NEOFICIÁLNÍ

Anketa

Hodnoťte 114. ročník závodu Běchovice - Praha známkami jako ve škole

1
 
53 hl.
2
 
42 hl.
3
 
16 hl.
4
 
4 hl.
5
 
6 hl.
Celkem hlasovalo 121 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 26.09.2010 13:59:15

Sokolovské veteránce Ivaně Sekyrové se podařila odplata za porážku při nedávné Tesco Grand Prix. V neděli své velké rivalce, olomoucké Petře Kamínkové, ukázala záda při 114. ročníku závodu Běchovice – Praha a doběhla si pro titul mistryně republiky v silničním běhu na 10 kilometrů. Stejný titul patří i mladému běžci z AK Kroměříž, Milanu Kocourkovi. REPORTÁŽ BUDE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNA
Odkaz na článek

avatar

Mladá Boleslav

Celkem 1818,29 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:33 (2011)
půlmaraton: 1:54:18 (2010)

karambol muž 26.09.2010 15:36:34

Mně se taky splnil sen, zase jsem se přiblížil lepším časům a doběhl těsně nad padesát ;-)

Motto: Dokud běžím - žiju!
avatar

Praha 3

Celkem 15202,9 km
Minulý měsíc 81 km
10 km: 0:47:11 (2010)
půlmaraton: 1:46:00 (2010)

seal muž 26.09.2010 16:58:18

Mně se sen nesplnil- tohle počasí není pro mě. ( ale na vině je spíš výpadek po zranění resp. chybělo tempo a objemy):-D a byl z toho druhý nejhorší čas. Ale jinak super.

Motto: The only easy day was yesterday
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.