Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Květnový maraton letos přivítá zlaté krále

Květnový maraton letos přivítá zlaté krále

Miroslav Kratochvíl | 17.02.2011 | přečteno: 4099×

Letošní Volkswagen Maraton Praha bude výjimečný. Ve startovním poli bude skupinka běžců, která nevynechala jediný z posledních patnácti ročníků. To je i na vytrvalce vytrvalost nevídaná. Po doběhu do cíle dostanou od Prague International Marathon poprvé tituly GOLD PIM Kings.

Na otázky o připravovaných akcích pro „krále a královny“ odpovídají za pořadatele Martina Kozáková a Václav Skřivánek.

Kdo jsou PIM Kings?

Václav: PIM Kings jsou běžci a běžkyně, kteří dokončili maratonský závod pořádaný společností Prague International Marathon alespoň šestkrát. Ti, kteří doběhli do cíle více než desetkrát, získávají titul Silver PIM Kings a po patnácté započtené účasti je čeká titul GOLD.

A co ženy?

Martina: Až do loňského roku neměly ženy vlastní kategorii a o tituly se dělily s muži. Od letošního roku je čeká novinka. Stávají se z nich královny, tedy PIM Queens.

Pro krále a královny toho letos připravujete opravdu hodně. Proč právě pro ně?

Václav: Jsou našimi nejvěrnějšími běžci a běžkyněmi. Proto si zaslouží naši pozornost, úctu a péči. Vždyť někteří běhají s PIMem nepřetržitě od samého začátku. Nikdo nezná naše akce lépe než oni.

Čím jste letos začali?

Martina: PIM Kingové od nás před pár dny dostali pohlednici, na jejíž lícové straně je obrázek z posledního hromadného fotografování. Na rubu mají stručný seznam akcí, na které se letos mohou těšit. Některé jsme převzali z minulých ročníků a k nim letos přidáme pár novinek.

Nejrušněji kolem PIM Kings bývá v době maratonu. Co krále a královny v těch dnech čeká?

Martina: Těšíme se, že nás navštíví v maratonském expu. Budeme pro ně mít vyhrazený pultík. Silver PIM Kings získávají privilegium startovat z koridoru hned za elitní kategorií. Místo pro PIM Kings na Expu je vybrané tak, aby se s nimi mohli potkávat začátečníci, kteří jdou na svůj první maraton. Třeba od nich načerpají kuráž nebo i praktické zkušenosti pro svůj vlastní start. Za pár let mají šanci být na místě Kings také oni.

Václav: Tím to ale zdaleka nekončí. Loni jsme začali s předmaratonskou hromadnou fotografií. Ze skupinového focení chceme udělat tradici. Proto i tentokrát v den maratonu pozveme všechny PIM Kings a Queens na schodiště chrámu Svatého Mikuláše, kde v osm hodin bude pořízen další společný snímek.

Schodiště už králům a královnám začíná být malé. Vejdou se ještě?

Václav: To je pravda. Celkem už evidujeme 671 králů a královen. Naštěstí jsou maratonci poměrně štíhlí.

Letos bude poprvé překonána hranice vstupu mezi Gold PIM Kings a Queens. Kolik je kandidátů na zlatý titul?

Václav: Mezi běžci, kteří mají na svém kontě všech čtrnáct ročníků od doby, kdy se vede přesná evidence startujících, jsou dvacet čtyři muži a jedna žena. Zatím samozřejmě nevíme, zda všichni kandidáti dorazí na start, ale první Gold PIM Kings v cíli zaručeně přivítáme.

Martina: Budou mít speciální startovní čísla se znakem PIM Kings, jménem a vlaječkou, takže diváci je na trati budou moci povzbudit.

Budou mít PIM kings možnost někde se setkat a lépe vzájemně poznat?

Martina: Stejně jako loni pro ně budeme mít vyhrazenu část tribuny na atletickém memoriálu Josefa Odložila v Praze na Julisce. Letos se mítink koná 13. června. Tam určitě bude dostatek příležitostí nejen se seznámit, ale také se dozvědět něco víc o jejich názorech na úroveň organizace našich akcí. Budeme rádi, když sami přijdou s náměty na zlepšení. Nikdo nezná akce PIM lépe než oni. Další možnost setkat se budou mít na galavečeru, pořádaném po maratonu. Tam budou pozváni všichni Silver a Gold PIM Kings.

Václav: Rozhodli jsme se ještě pár připravovaných akcí nechat jako překvapení. Kings nám byli věrni celé roky, tak si přece zaslouží více naší péče.


VÍCE O PIM KINGS

SEZNAM PIM QUEENS

SEZNAM PIM KINGS

SEZNAM SILVER PIM KINGS

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mirekk muž 17.02.2011 00:03:36

Letošní Volkswagen Maraton Praha bude výjimečný. Ve startovním poli bude skupinka běžců, která nevynechala jediný z posledních patnácti ročníků. To je i na vytrvalce vytrvalost nevídaná. Po doběhu do cíle dostanou od Prague International Marathon poprvé tituly GOLD PIM Kings.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.