Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jungfrau Marathon byl pro Krupičku kvalitním tréninkem na rovinu

Jungfrau Marathon byl pro Krupičku kvalitním tréninkem na rovinu
foto: archív Roberta Krupičky

Petr Kostovič | 16.09.2011 | přečteno: 3648×

V záplavě závodů minulého víkendu a domácí Mattoni Grand Prix zůstal trochu stranou výborný výkon ústeckoorlického Roberta Krupičky při Jungfrau Marathonu. Přestože jeho příprava směřuje k rovinatému maratonu s letošním vrcholem ve Frankfurtu nad Mohanem, občas si odskočí k oblíbeným vrchům. Jungfrau Marathon je jeho srdeční záležitostí. Časem 3:02:44 vybojoval bronzovou příčku, ale cítí, že měl i na víc.

Zkus se ještě vrátit k průběhu závodu. Věděl jsi, jak na tom jsi a jaké jsou časové odstupy?

Myslím, že jsem měl trochu smůlu na vývoj závodu. Ihned po startu se začalo závodní pole trhat a já zůstal ve větší skupině běžců. Vpředu běželi jednotliví běžci velmi rychle, kdežto tempo naší skupiny se po třech kilometrech výrazně zpomalilo a mojí taktickou chybou bylo, že jsem věřil v postupné zrychlení naší skupiny. Udělal jsem ještě jednu chybu. Neměl jsem dost odvahy běžet první půlku sám a o trochu rychleji.

Jak jsi na tom byl v půlce závodu?

Půlmaratonem jsem probíhal stále v téže skupině se ztrátou více než šesti minut na vedoucího závodníka a čtyři minuty na později v cíli druhého Brita Hew Lobba.

Nakonec ale byla tvoje ztráta na vítěze necelou minutu, přesně 52 sekund. Na druhou příčku ti v cíli chybělo dokonce jen 15 sekund. Musel jsi tedy někde zrychlit nebo oni výrazně zpomalit.

Na dvacátém pátém kilometru, kde začalo hlavní stoupání, jsem začal zrychlovat a postupně jsem se propracoval na třetí místo. V posledních pěti kilometrech a nejtěžším stoupání jsem prakticky zlikvidoval ztrátu pěti minut, ale bohužel to již nestačilo na víc než třetí místo s minimálním odstupem za prvním a druhým závodníkem. Chyběl ještě tak pětisetmetrový kopec:-). Druhou část maratonu jsem měl jednoznačně o několik minut nejrychlejší ze všech.

Připravuješ se na roviny a běhá ti to do kopce. Nemáš z toho teď v hlavě trochu guláš?

Co se týká přípravy na rovinatý maraton, tak to samozřejmě není ideální, ale zvolil jsem asi nejlepší z těch horších tréninkových cest, tedy i s omezeným počtem vrchařských závodů.

Ladil jsi nějak na Jungfrau?

Jungfrau maraton jsme brali vážně, ale příprava je vedená spíše k rovinám a tudíž i trénink a vyladění byly záležitostí kompromisu.

Nemůže ten horský maraton v přípravě trochu uškodit? Nebo co si z toho vezmeš pro rovinu?

Určitě mi neuškodil. Beru ho jako pět hodně kvalitních tréninků najednou a ověřil jsem si základ obecné vytrvalosti, který tam evidentně je:-).

Jak je to s regenerací po tak náročném závodě a kdy se pustíš znovu do další tréninkové přípravy?

Dokážu zregenerovat velice rychle, po několika dnech můžu začít s přípravou. Věřím, že to bude v druhé polovině pomaratonského týd­ne.

Tvým závodním vrcholem podzimu by měl být maraton ve Frankfurtu. Absolvuješ ještě nějaké přípravné závody před ním?

Pokud Frankfurt poběžím, tak to vidím ještě na jeden kopeček ve Slovinsku bez speciálního ladění a na rozzávodění možná formou dvou krátkých silničních závodů ve druhé půlce října.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB ROBERTA KRUPIČKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 16.09.2011 16:50:24

V záplavě závodů minulého víkendu a domácí Mattoni Grand Prix zůstal trochu stranou výborný výkon ústeckoorlického Roberta Krupičky při Jungfrau Marathonu. Přestože jeho příprava směřuje k rovinatému maratonu s letošním vrcholem ve Frankfurtu nad Mohanem, občas si odskočí k oblíbeným vrchům. Jungfrau Marathon je jeho srdeční záležitostí. Časem 3:02:44 vybojoval bronzovou příčku, ale cítí, že měl i na víc.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.