Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vánoce, Vánoce přicházejí i na závodní tratě, v pondělí vypuknou Štěpánské běhy

Vánoce, Vánoce přicházejí i na závodní tratě, v pondělí vypuknou Štěpánské běhy
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 20.12.2011 | přečteno: 2651×

Běžecké akce se konají i o svátečním prodlouženém víkendu. Některé běhy jsou nesoutěžní jako třeba kondiční běh v Krčském lese či v Ďáblickém háji. Druhý svátek vánoční bude ve znamení tradičních Štěpánských běhů.

V sobotu se koná oblíbený Štědrodenní kondiční běh v Krčském lese. Běží se na Hrádek a zpět a dobrá zpráva je, že trasu si můžete libovolně zkrátit, nejde tu totiž o pořadí. Na akci, kterou organizuje TJ Liga 100 Praha, se také zpívají u ozdobeného smrčku koledy s hudebním doprovodem. „Je to vždycky moc fajn, tak dorazte!“ zve na běžecké setkání tradiční účastník profesor Jan Pirk.

Dalším nezávodním štědrodenním proběhnutím bude Vánoční běh v Ďáblickém háji. Vyrazte na hlavní čtrnáctikilome­trovou asfaltovou trať nebo zvolte jinou, kratší variantu.

V Praze se ještě můžete zúčastnit Vypečené vánoční nakládačky neboli Hard Core Šutru. Sraz je v půl sedmé u Horní Šárky v Soborské ulici plán zní: 18 kilometrů. Nezapomeňte si vzít s sebou čelovku!

O svátečním dni také pokračuje seriál Malá cena Monaka, který pořádá Klub rekreačních běžců Chrudim. Jedná se o poměrně náročný lesní kros na 10 kilometrů, jehož součástí je i závod na 3 600 metrů.

Na Moravě můžete zamířit do Ostravy na Štědrodenní běh Jilešovicemi. Závodníci urazí po asfaltové silnici z Jilešovic po hrázi do Kozmic a zpět 4 kilometry. Večerní nadílku vám třeba ještě rozšíří výhra v tombole.

Jediným běžeckým závodem konaným u nás na Boží hod vánoční je Vánoční běh Elektrokovu, takzvaný „závod správných kluků a holek“. Jeho velký, částečně členitý asfaltový silniční okruh vede ze Znojma přes obce Přímětice a Kuchařovice a měří 10 580 metrů. V cíli se můžete těšit na čaj a svařené víno.

Po vánočním hodování doporučujeme rozhýbat se na některém z vánočních či štěpánských běhů. TJ Liga 100 Ostrava zve v pondělí na Štěpánský běh Porubou na 15 kilometrů. Desetikilometrový Štěpánský běh se zase koná ve Zlíně v Přílukách. Další běhy tohoto jména pak odstartují v Čáslavi (4,9 km v terénu), Kyjově (silničních 5,5 km tu zatím nejrychleji zvládl Lubomír Tesáček), Prachaticích (obrátková desítka na asfaltu) či v Syrovicích.

Dále pokračují vánoční běhy – v Třtici (okres Rakovník, 4,6 km silnice a terén), ve Františkových Lázních (5,6 kilometru po silnici v centru lázní), Komárovem (okres Beroun, 3,6 nebo 7,6 kilometru) či jubilejní 20. Vánoční běh pod černou věží (4,8 km centrem Klatov výhradně po asfaltu).

Redakce Běhej vám přeje veselé Vánoce!


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 22.12.2011 14:12:33

Běžecké akce se konají i o svátečním prodlouženém víkendu. Některé běhy jsou nesoutěžní jako třeba kondiční běh v Krčském lese či v Ďáblickém háji. Druhý svátek vánoční bude ve znamení tradičních Štěpánských běhů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.