Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Duel v čtenářské anketě o Vytrvalce roku vyzněl jednoznačně pro Orálka

Duel v čtenářské anketě o Vytrvalce roku vyzněl jednoznačně pro Orálka
foto: archiv adidas

Petr Kostovič | 01.02.2012 | přečteno: 1574×

Na souboj mezi brněnskými běžci, Danielem Orálkem a Milanem Kocourkem, se zúžilo hlasování ve čtenářské anketě o Vytrvalce roku 2011. Jednoznačně nakonec ziskem 220 hlasů zvítězil jednačtyřicetiletý ultravytrvalec Dan Orálek. Milan Kocourek na druhém místě získal 131 hlasů. Hlasovalo 449 čtenářů.

Poprvé jste v anketě o vytrvalce roku hlasovali v roce 2008. Zvítězil právě Orálek. Od té doby tato anketa nezná v kategorii mužů jiného vítěze.

Trenéři, jež jsme oslovili před hlasováním, dávali většinou svůj hlas čtyřiadvacetiletému běžci AK Kroměříž Milanu Kocourkovi. Oceňovali, že se dokáže stále zlepšovat na kratších tratích a na desítce na dráze dokázal loni posunout svůj nejlepší výkon na úroveň 29:09,64. Čas, který u nás nikdo nezaběhl dlouhých třináct let. Získal tituly mistra republiky v krosu, na pětce i v silničním běhu na 10 kilometrů, na ME v krosu obsadil velmi pěkné osmnácté místo a dvakrát dokázal při silničních bězích porazit i výborného keňského běžce Saweho.

Jde však o čtenářskou anketu. Z hlasování a komentářů pod článkem uvádějícím anketu vyplývá, že pro Dana Orálka jste hlasovali ze dvou důvodů. Jednak obdivujete jeho ultravytrvalecké výkony, loni to bylo především páté místo v legendárním Spartathlonu, nejlepší umístění českého běžce v historii závodu.

„Fandím moc Milanovi Kocourkovi i Petrovi Pechkovi, ale výkon Dana Orálka na Spartathlonu je z kategorie snů. V budoucnu těžko překonatelný českým nebo slovenským běžcem, leda že by se Dan překonal sám,“ uvedla v komentáři pod anketou Martina Němečková.

Také vás ale oslovuje svou přátelskou povahou, kontaktem s ostatními běžci během závodů. Takových komentářů bylo pod anketou nejvíce. Za všechny alespoň jeden, od Evžena Ge:

„Jasně se ukazuje, že to je ANKETA „normálních“ běžců. Byť jsou někteří běžci asi objektivně lepší, o přidělení hlasu rozhoduje i to, jestli si s dotyčným běžcem můžu popovídat, proběhnout se s ním (pokud mu aspoň chvíli stačím). S některými běžci se znám, ale když já dorazím do cíle, tak oni už jsou doma. A pokud je potkám při jejich výklusu, tak jim stačím 50 metrů. Taky Sára jednoznačně krákla pro Dana a těší se, jak ji bude v Budějovicích povzbuzovat i hodinu poté, co doběhne. :-))

Rozhovor s vytrvalcem roku Danem Orálkem přineseme v nejbližším čísle časopisu Běhej, které vychází 24. února.

Konečné pořadí v anketě o vytrvalce roku 2011:

  1. Daniel Orálek – 220 hlasů
  2. Milan Kocourek – 131
  3. Petr Pechek – 33
  4. Mulugeta Serbessa – 19
  5. Jan Kreisinger – 16
  6. Robert Krupička – 12
  7. Vít Pavlišta – 10
  8. Jiří Homoláč – 4
  9. Peter Mikulenka – 3
  10. Lukáš Kourek – 1

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 01.02.2012 16:09:26

Na souboj mezi brněnskými běžci, Danielem Orálkem a Milanem Kocourkem, se zúžilo hlasování ve čtenářské anketě o vytrvalce roku 2011. Jednoznačně nakonec ziskem 220 hlasů zvítězil jednačtyřicetiletý ultravytrvalec Dan Orálek. Milan Kocourek na druhém místě získal 131 hlasů. Hlasovalo 449 čtenářů.
Odkaz na článek

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 158415 km
Minulý měsíc 800 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 01.02.2012 19:21:56

Je to přesně tak, jak to před Budějovickým maratonem prorocky napsal Evžen. Dan doběhl téměř přesně na hodinu přede mnou, a po té mě ještě několikrát stačil povzbudit. A určitě jsem nebyl jediný, komu dodal svým povzbuzením sil do dalších kol v době, kdy jich již ubývá … Takže nejenom za to ode mne ten hlas obdržel.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.