Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Cílovou pásku olympijského stadionu v Londýně protnul první Čech

Cílovou pásku olympijského stadionu v Londýně protnul první Čech
foto: archív Lukáše Matyse

behej.com | 03.04.2012 | přečteno: 2208×

Nový olympijský stadion v Londýně prošel v sobotu 31. března první zatěžkávací zkouškou. Konal se tu Běh Olympijským parkem, kterého se zúčastnilo 5.000 závodníků. Ti byli vylosováni v národní loterii a stali se tak prvními závodníky, kteří protnuli pomyslnou cílovou pásku připravenou pro letošní letní olympijské hry. Byl mezi nimi i český zástupce, bývalý reprezentant v kvadriatlonu, Lukáš Matys.

Závod odstartovala ve 14 hodin londýnského času princezna Beatrice. Na start osmikilometrového závodu se kromě ní postavila celá řada celebrit a známých sportovců. Celkem se do loterie přihlásilo 43 000 lidí, “povolení ke startu” nakonec získalo 5 000 šťastlivců.

Trať závodu vedla olympijským parkem, kolem nově postavených sportovišť a posledních 300 metrů závodníci běželi přímo na čerstvě dostavěném olympijském stadionu. V cílové rovince je podporovalo na 12 000 diváků, kteří dostali šanci být prvním publikem a také si to náležitě užívali.

Lukáš Matys, který v tuto chvíli pracuje v Londýně jako manažer pro jeden z olympijských sportů, získal své místo na startu v loterii pro zaměstnance Olympijského organizačního výboru.

“Měl jsem neuvěřitelné štěstí, bylo vylosováno pouze osm lidí, kteří se mohli běhu zúčastnit,“ uvedl po závodě. “Zjistil jsem to teprve před měsícem, nebylo tedy moc času na přípravu. O výsledek ale v tomto závodě nešlo. Zážitkem k nezaplacení pro mě bylo především to, že jsem jako jeden z prvních protnul cílovou pásku olympijského stadionu.”

pro behej.com Klára Honzíková

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 03.04.2012 08:39:31

Nový olympijský stadion v Londýně prošel v sobotu 31. března první zatěžkávací zkouškou. Konal se tu Běh Olympijským parkem, kterého se zúčastnilo 5.000 závodníků. Ti byli vylosováni v národní loterii a stali se tak prvními závodníky, kteří protnuli pomyslnou cílovou pásku připravenou pro letošní letní olympijské hry. Byl mezi nimi i český zástupce, bývalý reprezentant v kvadriatlonu, Lukáš Matys.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.