Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour se přesouvá do Brna, v neděli poběží i špičkový boxer

RunTour se přesouvá do Brna, v neděli poběží i špičkový boxer

Daniela Havránková | 08.06.2012 | přečteno: 4928×

Další díl běžecké série RunTour České Pojišťovny se uskuteční tuto neděli v jihomoravské metropoli. Opět můžete vyrazit na pěti- či desetikilometrovou trať, která tentokrát povede podél řeky Svratky. Na start se postaví i boxer Lukáš Konečný, který se netají láskou k běhu: „Potřebuju mít pořádnou fyzičku a běh je ten nejlepší způsob, jak ji získat.“ V ÚTERÝ KONČÍ ONLINE REGISTRACE!!!

„Mlátit soupeře v ringu je fyzicky náročné. Box je vytrvalecký sport,“ říká Konečný. Běžně se pohybuje v prostoru jen několika málo metrů čtverečních – mezi čtyřmi provazy boxerského ringu. I tak toho ale mistr světa organizace WBO Lukáš Konečný při mistrovských duelech hodně naběhá. Změřit síly v rychlosti a vytrvalosti s ním teď může každý, kdo poběží v Brně druhý závod běžecké série RunTour.

Občas jezdím na kole, ale pravda je, že k běhání mám nejblíž.“ Aktuální mistr světa organizace WBO v lehké střední váze střídá všechny možné distance a běhá tak od pěti kilometrů přes desítky až po půlmaratony. „Vždycky ale záleží na tom, v jaké fázi přípravy jsem. Dokážu naběhat 100 kilometrů za týden, jenže teď jsem třeba jen na třiceti. Největší formu mám vždycky před zápasy – to jsem vyhublý, pořádně namakaný a pak to jde samo,“ prohlašuje.

Na RunTour České pojišťovny v Brně poběží hlavní závod na 10 kilometrů. Dopředu si ale žádné velké cíle dávat nechce. „Kdybych měl super formu, dal bych to někde kolem 40 minut. Teď to vidím tak na 44 minut a snad neudělám ostudu. Ale samozřejmě je to závod, takže se budu chtít hecnout,“ dodává třiatřicetile­tý boxer.

Brněnský závod šestidílného seriálu nabízí celkem tři distance – 5 a 10 kilometrů pro dospělé a kilometrovou trať pro děti. Běžci se mohou v online registraci na www.run-tour.cz za zvýhodněné startovné přihlásit do úterý 12. června. Série má i charitativní podtext, na všech závodech putuje padesátikoruna z každého startovného na podporu dětského kardiocentra FN Motol.

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 09.06.2012 20:21:35

Další díl běžecké série RunTour České Pojišťovny se uskuteční příští sobotu v jihomoravské metropoli. Opět můžete vyrazit na pěti- či desetikilometrovou trať, která tentokrát povede podél řeky Svratky. Na start se postaví i boxer Lukáš Konečný, který se netají láskou k běhu: „Potřebuju mít pořádnou fyzičku a běh je ten nejlepší způsob, jak ji získat.“
Odkaz na článek

avatar

kanak muž 12.06.2012 17:33:29

Tuto sobotu? Není to v neděli?

avatar

Brno

Celkem 34782 km
Minulý měsíc 178 km
10 km: 0:39:02 (2015)
půlmaraton: 1:23:18 (2011)
maraton: 2:58:43 (2012)

Pavlis muž 21.06.2012 21:20:55

To by mne zajímalo, které že to jiné významné běhy se o víkendu běžely? V okolí Brna snad jen MČR ve Vyškově, ale jinak široko daleko o ničem nevím. Pro brňáky byl pak časově nejblížší závod až úterní hamburg.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.