Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend nabízí závodní desítky, lívance i mrazivý Bajkal

Víkend nabízí závodní desítky, lívance i mrazivý Bajkal
foto: Martin Symon

Radek Narovec | 25.02.2013 | přečteno: 1725×

Závodní sezona se pěkně rozjíždí! Po zasněžené Rohálovské desítce v Prusinovicích minulý víkend přináší ten nadcházející další dvě možnosti otestovat si formu na populární distanci. V Praze Kbelích vyběhne v sobotu rekordní tisícihlavé pole běžců, o den později se koná na východu Čech Úpická desítka. Ještě více na východ, kolem Bajkalu, bude v mrazu bojovat o další maratonskou čárku náš kolega a maratonský tabulkář Mirek Hasal!

Palestra Kbelská desítka, již několik let součást Mizuno Running Cupu, pamatuje ledacos. Jednou se dokonce závod nekonal, protože jej doslova a do písmene odnesla bouře s vichřicí. Ani letos to však nebudou mít pořadatelé jednoduché – před pár dny pro velký zájem navýšili kapacitu na 1 200 běžců, což by bylo o plnou polovinu více než kolik jich doběhlo do cíle loňského ročníku! Bylo proto nutno upravit trasu tohoto tradičního pražského otvíráku sezony. Hlavně se tedy v sobotu v Kbelích neušlapejte…

V Úpici bude možné v neděli posbírat první body do seriálu Velká cena východních Čech v bězích. „Většina trati bude kopírovat mistrovský závod květnového (veteránského) mistrovství Evropy v silničních bězích a chůzi, které bude v Úpici. Větší množství závodníků si přijede vyzkoušet právě trať mistrovství Evropy,“ zve do dějiště pořadatel Karel Šklíba.

Severočeši mají ve stejný den možnost prověřit síly v Lounech na již 47. ročníku Jarního přespolního běhu, který je vzpomínkou na Lucku Náprstkovou. Talentovaná atletka lounského klubu tragicky zahynula při atletickém soustředění ve Vysokých Tatrách v lednu roku 2002.

Pokud dáváte přednost závodění symbolickému, určitě si nenechte ujít teplý lívanec v cíli populárního seriálu 2 míle s úsměvem Self-transcendence Race. V pražské Stromovce se vždy první sobotu v měsíci pořádá běh na 3,2 kilometru zakončený sladkou lahůdkou.

No a v neděli držte palce našemu kolegovi Mirkovi Hasalovi. Ten se vydá na trasu 42,2 km na jižním cípu východní Sibiře, kolem jezera Bajkal. Pokud tam neumrzne a odolá pokušení tamní vodky, můžete se těšit na jeho reportáž v dubnovém čísle tištěného Běhej.com.

Podrobný přehled závodů naleznete v online termínovce, ev. můžete zakoupit i její zbrusu novou tištěnou verzi.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 01.03.2013 10:22:21

Závodní sezona se pěkně rozjíždí! Po zasněžené Rohálovské desítce v Prusinovicích minulý víkend přináší ten nadcházející další dvě možnosti otestovat si formu na populární distanci. V Praze Kbelích vyběhne v sobotu rekordní tisícihlavé pole běžců, o den později se koná na východu Čech Úpická desítka. Ještě více na východ, kolem Bajkalu, bude v mrazu bojovat o další maratonskou čárku náš kolega a maratonský tabulkář Mirek Hasal!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.