Co vaříte?
České Budějovice
PaKo 24.03.2016 21:09:56
>> jm1, 24. 03. 2016 20:54:21
Fotky v tomhle vlákně bych zakázal… hlavně, když už jsem po večeři
vsara 24.03.2016 21:38:22
>> jm1, 24. 03. 2016 20:54:21
Teda pod tím zeleným je nějaký zrní !!! A borůvky !!! Taky jahody !!!! Kde bydlíš, za chvíli ťukám zobákem na okno !!!!!!!
Krá. Hladová vrána Sára
jm1 24.03.2016 21:44:49
>> vsara, 24. 03. 2016 21:38:22 …Kde bydlíš…
Hledej pyramidu jak na nasledujicim obr, a jsem hned pod ni …
vsara 24.03.2016 22:21:42
>> jm1, 24. 03. 2016 21:44:49
Krááá.
Bydlím v Praze. Kousek od ZOO (teda kousek pro vránu)
Hele, ty bydlíš v Egyptě?? No tak to si radši zalítnu do pražský Stromovky na český žížaly.
Krá. Sára
Lucemburk
MarkétaD 24.03.2016 22:47:35
>> Skritek Hugo, 19. 03. 2016 07:10:43
Mozna s krizkem po funuse, ale pomlete ovesne vlocky funguji spolehlive misto jakekoliv mouky.
Arnhem
Janka86 25.03.2016 12:25:44
>> Skritek Hugo, 19. 03. 2016 07:10:43
Ahoj, ja z kukuricne mouky bezne pripravuji kasi, ale babovku jsem nezkousela. Pekla jsem z pohankove mouky a ta ma normalni efekt. Jinak v Holandsku jsem bezne pekla babovku z hladke mouky a zadny problem. Tady hrubou a polohrubou nemaji…
rudo 25.03.2016 19:58:05
v perinach uvarena ryza celozrnna
uvarena cocka-sosovica
uvarene vajca na tvrdo a nasekane
na male kosticky nakrajana slanina (federalny spek)
vsetko sa to zmiesa, prida sa sol, cervena paprika, oregano a vela majoranky, nasekany cesnak a nasekany ginger (moze byt aj federalny zazvor).
nakoniec dalsia slaninka sa lahko osmazi na panvici a na panvicu sa nasype uz vyssie popisana maglanina a zohreje sa.
podava sa s kyselymi uhorkami a nakladanymi hribkami (ruske z kauflandu).
tento recept nesplna ziadnu kategorizaciu, nie je ani NSS, ani vegansky, ani paleo, ani dietny, je to proste iba take skvele zradlo do brucha
pomery B:S:T ani kalorimetricke hodnoty na 100g nemienim prezradit.
povodna inspiracia bolo jedlo z oblasti Piestany-Trencin robene iba na Velku Noc, podavane ako zakusnutie ku tvrdemu chlastu sibacom.
max39 25.03.2016 20:35:15
>> rudo, 25. 03. 2016 19:58:05
"""…na male kosticky nakrajana slanina (federalny spek)."""
"""…nakoniec dalsia slaninka sa lahko osmazi na panvici…""" RUDO!!!! A ze Velky piatok??? Nehambis sa!!!
Ja dnes cerstvy zeleninovy salat z cinskej kapusty,kuceravy salat,uhorka,paprika,repikaty zeler,redkvicky,olivovy olej+dva krasne stavnate steaky na domacej masti a na nich polozena vrstva smazeneho porku.
MAX
rudo 25.03.2016 20:52:52
>> max39, 25. 03. 2016 20:35:15
"""…na male kosticky nakrajana slanina (federalny spek)."""
"""…nakoniec dalsia slaninka sa lahko osmazi na panvici…""" RUDO!!!! A ze Velky piatok??? Nehambis sa!!!
?????
neponimaju.
sviatky jari su sviatky jari, tie prave slovanske, z casov ked sme boli slobodna vedicka civilizacia
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 25.03.2016 22:12:13
>> rudo, 25. 03. 2016 19:58:05 Co znamená v perinach uvarena? Nieco ako zovreta voda s celozrnnou ryzou a potom na 12h pod duchnu?
tinaB 25.03.2016 22:38:09
>> rudo, 25. 03. 2016 19:58:05
čočku s rýží si sice neumím představit, ale jinak to zní velmi rozumně
U nás tady těstoviny s pestem z medvědího česneku(made in Brno ), hlávkový salát(vypěstováno sousedkou-Orebič) s rajčaty(Španělsko), místní víno – rukatac, ev. plavac mali
tinaB 25.03.2016 22:41:08
>> max39, 25. 03. 2016 20:35:15
a čo tie dva stejky na masti na Veĺký piatok…??? Sodoma aj s Gomorú......
Desert 25.03.2016 23:23:07
>> tinaB, 25. 03. 2016 22:38:09
hrach a kroupy, fazole a kukuřice, krupice s vločkami atp., samostatně mají AA málo v kombinaci jsou daleko hodnotnější, navzájem se doplňují,
třeba párek v rohlíku, u toho ten párek uvídí maso jen, když mu ho ukážeš, u rohlíku kromě lepku je i lysín -imunita,
max39 25.03.2016 23:33:28
>> tinaB, 25. 03. 2016 22:41:08
Aha Tinka.Teba som si az teraz vsimol.
Priznam je to prvy krat za 41 rokov ,co som to porusil.Je to len preto ,ze teraz spekulujem s tou ketozou.
Ale aspon som ich schoval pod ten salat aby som ich nevidel:-).
MAX
Brno
Petr Kaňovský 25.03.2016 23:37:18
>> tinaB, 25. 03. 2016 22:41:08
Církevní přikázání jsou závazná jen pro členy církve, podobně jako muslimská přikázání jsou závazná pro muslimy či židovská přikázání pro židy, myšleno předpisy o jídle apod., nikoliv morální přikázání jako nezabiješ či nepokradeš, která jsou závazná pro všechny.
>> rudo, 25. 03. 2016 20:52:52
Každý ať si slaví co chce, podle své volby a svého poznání.
rudo 26.03.2016 06:29:35
>> ttomino1980, 25. 03. 2016 22:12:13
varit v perinach znamena ze to nechas zovret na sporaku a potom to rychlo zqbalis do utoerky a hrubeho uteraka a das to do postele a pozakryvas to vsetkym co na posteli najdes, vankuse palony periny… a nechas to tam hocijako dlho.
napriklad to tam hodis rano a ked prides z roboty, len siahnes do postele a mozes jest, je to zvycajne este horuce.
vari sa takto ryza, strukoviny, ale hoci som neskusal siel by asi aj gulas.
pri ryzi ide len o spravny pomer, s vodou, varit ryzu v podstate znamena ze sa vsiakne vsetka horuca voda, takze ked vody malo = tvrda nedovarena, ked vela = rozmaknuta prevarena.
mne vcera pri vareni v perinach stacilo asi len 2–3 hodiny v posteli (pre ten hrnec)
ak mas zvysnu postel a zvysne periny, deky atd, mozes to varit aj cez noc.
rudo 26.03.2016 06:42:13
>> Petr Kaňovský, 25. 03. 2016 23:37:18
""" Církevní přikázání jsou závazná jen pro členy církve, podobně jako muslimská přikázání jsou závazná pro muslimy či židovská přikázání pro židy, myšleno předpisy o jídle apod., nikoliv morální přikázání jako nezabiješ či nepokradeš, která jsou závazná pro všechny.
>> rudo, 25. 03. 2016 20:52:52
Každý ať si slaví co chce, podle své volby a svého poznání. """
tato fiktivna pseudo-osobna slobodna vola, zatial funguje vo vybere stravy, zatial.
takze jest moze kto chce co chce a niekdy si moze aj mysliet kto chce co chce, potichu pre seba.
nie kazda sekta ma verejne povolene oslavovat zlociny kriminalitu a neustale ju strkat celej spolocnosti na oci uz tisicrocia.
a ked narodu bola nasilym nanutena ideologia kriminalnej sekty, tak potom uz narod svoju slobodu davno stratil.
a ked sa v skolach uci falosna kultura falosne dejiny a narod ma vlastne dejiny a povod zatajovany…
ale vies, nadej mame stale v sebe ze sa to coskoro prevali a kazdy historicky podvod sa zverejni a ludia sa dozvedia a bude konec vsetkym svetovym kriminalnym organizaciam.
az potom nastane obdobie skutocnej osobnej slobody kazdeho cloveka.
Žilina u Kladna
Pohoda 26.03.2016 06:45:47
Dnešní oběd „Ričet“ mňam, těším se, taková dobrota ( včera jsem uzobávala ) a ještě jsem o ní nikdy neslyšela. Mohla by jí znát Tinka, pohybuje se v těch "jugoslavských " krajích poměrně často . Jo a jako bonus, kroupy prospívají našim játrům…naši předci věděli…my kolikrát taky víme, ale většinou velký kulový
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 26.03.2016 09:13:58
>> rudo, 26. 03. 2016 06:29:35 diky Rudo…myslel som to uplne bez ironie …a pytal som sa preto ze celozrnnu ryzu som jedneho casu skusal ale nikdy mi nechutila lebo som ju nevedel uvarit…tak skusim perinove varenie.(zabalim do 2 dek larisa)
edit> ja viem ze mas svoj nazor i svetonazor …ale to Petrovi si nemusel
rudo 26.03.2016 10:26:45
>> ttomino1980, 26. 03. 2016 09:13:58
perinove varenie poznam este z jogy za sociku a naozaj to funguje, vareiavm tak vselico, ziadna ironia, tak dobru chut
Desert 26.03.2016 10:37:11
>> rudo, 26. 03. 2016 10:26:45
kdysi na to k peci existovala přímo bedna s izolací, někdy při návštěvě hradů a zámků, nebo historických stavení na to můžeš nerazit,
runtachykard72 26.03.2016 13:28:44
>> rudo, 26. 03. 2016 06:42:13
..nerozumies podstate…ale na Gilwen to zapôsobí,v každom prípade
Už bez ohladu na minulost,cirkev etc(či už takú,alebo onakú)a prekázatelne,či neprekázatelné skutočnosti a tvrdenia,v plnej miere(absolutne)respectovať vôľu človeka a z úcty k nemu ,nekvitnuť za každú cenu,ako dieťa..(neurážať,nehäniť)
Je blbé,ked ma niekto na každú otázku odpoved…že to furt musíš byť chytrejší..
gilwen77 27.03.2016 01:48:50
>> runtachykard72, 26. 03. 2016 13:28:44
A vařil jsi tedy něco zdravého nebo aspoň zajímavého ?
Skritek Hugo 27.03.2016 07:07:44
>> ttomino1980, 26. 03. 2016 09:13:58
Moje mamka varila ryzi v perinach, co pamatuji. Delam tez. Jen jsem musela muze naucit, ze kdyz je v kresle obrovska hromada z periny, tak to rozhodne neznamena, aby to chytil a protrepal predtim, uklidi do skrine A s editem samozrejme plny souhlas.
>> runtachykard72, 26. 03. 2016 13:28:44
1*.
Po 2 bezmasych dnech – vareny spenat s rajcaty a cuketou k obedu ve ctvrtek, k veceri zapekany baklazan v rajcatove omacce, v patek cervena cocka se zeleninou a vecer menemen, jsem vcera sahla po rybicce. Cuketove placky s hromadou grilovane zeleniny a pecene çupra (dorada?). K veceri cuketovo-mrkvovo-rajcatova polevka s kokosovym mlekem. A dnes cestou od jezera ulovim v obchode take nejakou statnou rybku.
Desert 27.03.2016 07:45:19
>> runtachykard72, 26. 03. 2016 13:28:44
ok
>> Skritek Hugo, 27. 03. 2016 07:07:44
to lečo celkem jde, ale ta çupra mi připadá trochu jak piraňa,
rudo 27.03.2016 09:53:49
>> runtachykard72, 26. 03. 2016 13:28:44
""" Je blbé,ked ma niekto na každú otázku odpoved…že to furt musíš byť chytrejší.. """
aka otazka a aka odpoved?
vseobecne: kazdy clovek ma odpoved na kazdu otazku, tu svoju odpoved.
ktora otazka by podla teba nemala byt odpovedana?
ja s tebou nesutazim v chytrosti, neboj sa, kludne ta necham vyhrat.
a co sa tyka kriminality: nikdy by nemala byt premlcana a nemalo by sa to prejst tichom alebo predstieranim ze sa nas to netyka, alebo ze sa nepatri, kriminalnikom povedat ze su kriminalnici.
pretoze to nas dostane napriklad do sucasnej situacie, ked sa Prazske letisko vola po jednom … v Liberci pred kniznicou napriklad sa po nom vola aj nejaky stolik s lavickou, taky ozransky kutik na chodniku, vraj umelecke dielo
rudo 27.03.2016 09:55:55
tvaroh skorica kakavko medik, miesa sa to lyzickou za studena
Skritek Hugo 27.03.2016 09:58:15
>> Desert, 27. 03. 2016 07:45:19
me taky. Navic ma ta bestie pekne zoubky. Ale jak chutna! Dnes dostali pejsci u jezera povarenou hlavu, kuze a k tomu testoviny. Skoro se poprali.
A ulovila jsem alabalika Bude s vinnou omackou a pecentm bramburkem. Nam.
Desert 27.03.2016 11:06:54
>> Skritek Hugo, 27. 03. 2016 09:58:15
dobrej na másle, posypanej koprem a zalitý citronem, řekl bych, že kůže se může, někde ji považují za delikatesu,
dal jsem si lososa s bramborem, kopr ani citron nechyběl,
a
České Budějovice
PaKo 27.03.2016 15:06:09
Oběd: Boloňské sugo podle Emanuela, k tomu jsem dělal poprvé domácí těstoviny, docela švanda, holky to moc bavilo. Pro sebe jsem si udělal cuketové špagety, objevil jsem totiž spiralizér .
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.