Co vaříte?
max39 09.02.2017 22:28:26
Co bude k jedlu???
Myslel som,ze uz nic.No prave som sa vratil z vencenia(cca1H) pripravim si este asi cinsku kapustu s olivovym olejom.
No je to tak,ze po 3 dnoch bielkovinovo-tukovych som.dostal chut len na surovu zeleninu.
MAX
Žilina u Kladna
Pohoda 11.02.2017 20:32:59
V týdnu jsem ochutnala fazolové brownies. Tak mě tak nadchlo, že dnes proběhla zkouška a povedlo se Nebojte se toho, chutná skvěle a že je z fazolí, fakt nepoznáte.
2 plechovky červených fazolí ( slitých a propláchnutých ), 2 vejce, 3 lžíce kakaa, 2 vrchovaté lžíce čokoládového ( může být klidně i jiná příchuť ) proteinu, 20 kapek tekuté stevie, nebo med podle chuti, já dala čekankový sirup, 1/2 lžičky skořice a 1 lžičku prdopeč. Vše umixovat do hladka, dala jsem do formy na biskupský chlebíček ( je dost velká, lepší by byla menší, aby moučník byl vyšší ). 15 min v předehřáté troubě 220st. Nahoře jsem polila 80% čokoládou se 2 lžícemi kokosového oleje.
Výborné to je prý s malinama
Skritek Hugo 12.02.2017 12:16:43
>> Pohoda, 11. 02. 2017 20:32:59
Cokoladovy protein. Prosim te, tim myslis, ze bych mohla sebrat protein manzelovi, co pije po posilovani? Dokonce snad ted ma doma cokoladovou prichut. Take mam doma konopny protein, tak mohu vyzkouset i ten.
Recept mne hodne zaujal, fazole mame radi, co k svacine resim casto, tohle by mohlo mit uspech.
Praha
EvženGe 12.02.2017 13:51:02
>> Skritek Hugo, 12. 02. 2017 12:16:43
Já teda nevím, sebrat manželovi protein… Aby pak nebyl placatej skřítek.
České Budějovice
PaKo 12.02.2017 13:57:11
>> Pohoda, 11. 02. 2017 20:32:59
Tak na tohle se už dlouho chystám … ale musím to udělat pokoutně, protože moje holky jsou vůči experimentům nedůvěřivé, takže ideálně je potřeba před nimi utajit výrobní postup a ingredience, a servírovat přímo výsledek.
Můj oběd dnes: jáhlové šišky (50 g jáhel uvařit a nechat zchladnout, přidat 50 g mouky, dávám podle nálady mix pohankové s jáhlovou, zpracovat na těsto, vytvarovat šišky, noky, co je komu libo, a uvařit v horké vodě dokud nevyplavou) s mákem, skořicí a kokosovým olejem. A jako dezert dvě pořádný lžíce ořechového másla.
A teď jsem plný sil na odpolední biatlon. To zas bude makačka!
Žilina u Kladna
Pohoda 12.02.2017 14:00:32
>> Skritek Hugo, 12. 02. 2017 12:16:43
no jasně, klidně mu ho seber , kdyby tě chtěl zplacatit, tak dej konopnej
Jj, běhám, ale znáš to moje pobíhání , teď jsou cesty v lese krásně zledovatělé, ale mě to nevadí. Mám dobrý boty a core( díky posilování ), mi drží tělo ve vzpřímené poloze a nepadám
>> EvženGe, 12. 02. 2017 13:51:02
Žilina u Kladna
Pohoda 12.02.2017 14:04:18
>> PaKo, 12. 02. 2017 13:57:11
na ty se chystám zase já, díky za připomenutí
jj, neříkej dopředu z čeho to je, to spoustu lidí odradí, ale když to nevědí, nepoznají nic
já už mám odmakaný dopolední s ženskejma
Berenique 12.02.2017 20:05:55
Tak sice sem moc nepřispívám ale sesmolila jsem něco o svém vaření, takový úvodník s fotkami. azurové morčátko o jídle
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 12.02.2017 20:58:11
>> Berenique, 12. 02. 2017 20:05:55 Jeee tie fotky sú pekné…jedla chutné uz na pohlad …mnam!
Berenique 12.02.2017 21:14:35
>> ttomino1980, 12. 02. 2017 20:58:11
Díky,to jsou z poslední doby, ani do zásob nesahám, stejně už skoro nepoznám co na těch fotkách je Teď už přemýšlím co zítra jako první jídlo. Teda za předpokladu že usnu hladová a nevyplením ledničku.
Desert 13.02.2017 00:06:14
>> Berenique, 12. 02. 2017 20:05:55
vypadá to pěkně, skoro bych i měl hlad, nebýt tolik hodin,
Žilina u Kladna
Pohoda 13.02.2017 07:04:39
>> Berenique, 12. 02. 2017 20:05:55
nádherně to vypadá a určitě to taky chutná, koukám, kočička na třetím obrázku by si taky dala
rudo 13.02.2017 08:45:03
>> Berenique, 12. 02. 2017 20:05:55
za starych dobrych casov, ked chlap bol chlapom a nemal cas stat u plotny tak se potencialni nevesty testovali v kuchyni
vypadas dobre
Berenique 13.02.2017 09:55:30
>> rudo, 13. 02. 2017 08:45:03
Kdeže jsou ty časy. Jinak dík všem za ohlasy. Pohodo, kočka by si asi nedala, jen jsem ji vyrušila. Ona neloudí ani šunku, jen šlupky z mrkve, ty jí voní.
Skritek Hugo 13.02.2017 17:09:54
>> EvženGe, 12. 02. 2017 13:51:02
Nepotesim Te, Evzene, nepotesim. Muj drahy chot je laskavy, sveho skritka si hycka a tudiz se placateni konat nebude. „Ted jiz to vim, zklamal jsem.“ … jen tak se mne tu nezbavite
>> Pohoda, 12. 02. 2017 14:00:32
Dik, tak ja to zitra vyzkousim.
K tomu pevnemu stredu tela. Clovek tohle obrovsky doceni snad jen v zime. Do te doby je malo prilezitosti si skutecne uvedomit, jak podstatne je mit opravdu hodne pevny core.
tinaB 13.02.2017 18:04:04
>> Skritek Hugo, 09. 02. 2017 20:33:50
co je turecká verze leča ???
Brutto 14.02.2017 10:05:51
Davno som sem neprispel: Dnes na veceru slivkove gule. Posledne zasoby zmrazenych sliviek zabalene v ceste (tvaroh + pomleta pohanka + amarant + voda), uvarene „aby vyplavali“ a posypane neodtucnenym kakaom + 80 % roztopenou cokoladou, maslom, makom a lyzickou medu. Len rozmyslam, ze ked ich zjem toko ako obvykle (cca 16 ks) ako sa mi vecer pojde dnesna druha faza behu :)))
Bratislava
ivan99 15.02.2017 12:35:41
Co si myslite o brezovom „cukry“ ?
Kupil som na skusku, dcera zacala byt zavysla na rýchle S.
Desert 15.02.2017 12:48:36
>> ivan99, 15. 02. 2017 12:35:41
časem zjistíš, že patří mezi " rychlé cukry"
Skritek Hugo 15.02.2017 13:36:46
>> tinaB, 13. 02. 2017 18:04:04
Menemen (obrazek neni muj) – osmahnes cibuli, prihodis hromadu na kousky nakrajene zelene papriky – takove ty dlouhe palive (ale ja davam i to, cem se u nas rika bila), podusis, pak prihodis na kousky nakrajena rajcata, podusis, vmichas vajicka, opeprit, osolit, nasekana petrzelka (pokud mi svazek v lednici chybi, hazu tam jarni cibulku) a podavas. Turci to jedi jako snidani, ja to delavam k veceri. Rychle, dobre, lehke. Pravidelne muz podava dotaz na klobasu, no ma smulu.
rudo 15.02.2017 13:52:10
>> Skritek Hugo, 15. 02. 2017 13:36:46
vajickove bezklobasove leco sme mavali jako deti za sociku cele leto jak byla papriko-rajcato sezona
Skritek Hugo 15.02.2017 14:01:00
>> rudo, 15. 02. 2017 13:52:10
Mamka to take delavala. Ale vzdy jsem si rikala, ze ma nejaky netradicni recept. Neb vsichni pribuzni tam rvali klobasu a zahustovali moukou. To dodnes nechapu.
Ja to tady bastim cely rok, neb rajcata jsou moc dobra i ted. Drazsi, ale dobra. V zime v CR jsem mela hezky leco zavarene a jenom vzdy vyklopila na panev. Na ohrati.
rudo 15.02.2017 14:05:04
>> Skritek Hugo, 15. 02. 2017 14:01:00
" jenom vzdy vyklopila na panev. Na ohrati."
tomu se rika : zhava holka
Brutto 15.02.2017 14:26:23
Sakris, som turek. :)
>> ivan99, 15. 02. 2017 12:35:41
Vraj zdravsi ako repny, ale neviem. V kazdom pripade s nim treba narabat ako s cukrom :) Aj melasa je dobra vec.
Žilina u Kladna
Pohoda 18.02.2017 17:01:35
>> ivan99, 15. 02. 2017 12:35:41
>> Brutto, 15. 02. 2017 14:26:23
březový, menší zlo, než řepný- GI 7 : 70
melasa : med – GI 55:60, ale jako bonus, spousta živin
teď zkouším čekankový sirup ( na trhu poměrně krátce ) GI 5
Žilina u Kladna
Pohoda 18.02.2017 17:15:37
Makový koláč bez mouky s čekankovým sirupem
125g másla, 250g mletého máku, 4 vejce, 3 lžíce čekankového sirupu, kůra z půlky citronu, trochu prdopeče
máslo vyšlehat se žloutky a sirupem, přidat mák, prdopeč a kůru,vmíchat sníh z bílků, v malé dortové nebo koláčové formě péct 180/20min.
poleva : 100g kvalitní čokolády rozpustit a do zchladlé přidat kysanou smetanu, dobře promíchat.
Dobrou chuť !!
mima 18.02.2017 18:00:41
>> Pohoda, 18. 02. 2017 17:15:37
Teda Jíťo to musí být dobrůtka.
Alena77 18.02.2017 18:57:49
Já dneska smažila rodině palačinky. Okouslala jsem křupavé okraje ( ty jsou nejlepší) a zbytek jim dala.
tinaB 18.02.2017 19:43:34
>> Skritek Hugo, 15. 02. 2017 13:36:46
díky, jak říká Ruda-bezklobásová verze. Já spíš čekala, že tam bude lilek nebo cuketa, tu dávám já
tinaB 18.02.2017 19:44:11
>> Pohoda, 18. 02. 2017 17:15:37
a co s bílky ?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.