Co vaříte?
MS82 25.03.2017 20:19:17
>> rudo, 25. 03. 2017 13:26:50
Ja myslim, ze mne by nestacilo ani vsech 13 Ale abych nebyl mimo, varil jsem kureci jalfresi. Z pasty je to hodne rychly recept. Zmena po cervenem a zelenem kari.
rudo 25.03.2017 21:06:44
>> max39, 25. 03. 2017 20:27:02
takova ovisla ptakovina
gilwen77 25.03.2017 21:22:14
>> max39, 25. 03. 2017 20:27:02
Nemám slov, neb škytám vod smíchu
gilwen77 25.03.2017 21:28:43
>> jm1, 25. 03. 2017 20:15:58
No jasně, klidně přijďte, pokud vám teda nevadí, že nevařím, ale jen ohřívám
tinaB 25.03.2017 21:37:18
>> gilwen77, 25. 03. 2017 21:28:43
to jim určitě vadit nebude, hlavně, že lovíš – žáby, ještěrky, takže to bude takové skoro RAW (?)
alka 25.03.2017 21:42:09
>> gilwen77, 25. 03. 2017 21:28:43
Tak jako super, pozvani bereme ,…
Desert 25.03.2017 21:49:20
>> gilwen77, 25. 03. 2017 21:28:43
myslíš tu MAXovu večeři?
alka 25.03.2017 21:57:22
>> Desert, 25. 03. 2017 21:49:20 …
gilwen77 25.03.2017 22:38:59
>> tinaB, 25. 03. 2017 21:37:18
No, zrovna předevčírem jsem jednu porci vyhodila ze skleníku.
Přezimovala nám tam ropucha. A jak byla obalená od hlíny, tak jsem v prvnï moment myslela, že to je želva. Na chvíli mi pěkně šrotoval mozek, kde se tam ta falešnà korytnačka vzala.
rudo 26.03.2017 07:35:32
rudo 26.03.2017 12:08:24
ovsaky kakavko kokos mak tvaroh ´= ranajkoobed
Žilina u Kladna
Pohoda 28.04.2017 08:36:48
vločky, tvaroh, jablko nastrouhané nahrubo, přezrálý banán, rozinky, oříšky, kokos, semínka ( různě kombinovat ), konzistence aby se dala utvořit lžičkou hrudka, péct na papíru cca 10–15 min podle velikosti, pro sladkomily lze čímkoliv přisladit, ale úplně stačí bez cukru. Používám ty jemnější vločky.
Skritek Hugo 31.05.2017 08:56:16
Musim si postezovat. V poslednich tydnech jsem presla od oblibeneho houboveho risotta k jinym druhum. Bylo spenatove, bylo spenatovo cuketovo mangoldove, bylo s morskymi plody a samozrejme dokonale rajcatove.
A i diky tomu jsem na paellu pripravovanou k dnesnimu obedu nemela dost safranu. Chutnat bude urcite vyborne, ale chybi ji dostatecne zluta barva .
rudo 01.06.2017 15:39:19
uhorky s paradajkami
a ked sa toho prejem tak si dam paradajky s uhorkami
tinaB 01.06.2017 16:39:19
>> rudo, 01. 06. 2017 15:39:19
a jestli fakt dojde na nejhorší, můžeš přejít na rajčiaky a oharky
rudo 01.06.2017 18:13:08
>> tinaB, 01. 06. 2017 16:39:19
jo
ale ted sem dal 3 vejce smazena na zelene paprice a spenate
Skritek Hugo 21.06.2017 20:13:51
Na dnesni veceri jsem se inspirovala u Pauluse a jeho moderni verze cassoulet. V mem pripade vegetarianske verze. Jsem clovek liny a tak jsem cely recept poupravila a urychlila.
Rano jsem dala namocit fazole s troskou oregana. De facto jakakoliv bylinka zlepsuje stravitelnost lustenin. V podvecer jsem dala fazole na 25min varit. Jak se machaly od rana, byly skoro mekke. Na trosce oleje jsem osmahla cibuli, cuketu, mrkev, rapikaty celer, petrzelovou nat, jarni cibulku a rajcata, prihodila fazole, tymian, rozmaryn, pepr, sul a zalila vodou (bezne by mel byt vyvar, ale ten mi dosel). Promichala jsem a navrstvila do pekacku, prikryla alobalem a dala zapect na 150st. a 30min. Paulus radi 2h do zmeknuti fazoli, ja si je predvarila a tak to stacilo.
Fazole krasne natahly chut zeleniny, stava byla velice chutna, po pekacku se jen zaprasilo. Pro pristi pokus muz navrhnul podlit troskou vina (ja kontrovala striknutim Armagnacu) a pridat hovezi maso. Pro mne, jako sportujici zenu, je prakticke, kdyz to zapekam v troube. Pri peceni jsem si dala strecink.
jm1 21.06.2017 21:39:37
>> Skritek Hugo, 21. 06. 2017 20:13:51 …muz navrhnul…pridat hovezi maso…
Me tam maso chybělo uz pri čtení 2. odstavce
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 22.06.2017 06:45:39
>> Skritek Hugo, 21. 06. 2017 20:13:51 Tie pecene fazule to vyzera dobre! Uz sa mi namacaju na vecer:)
Skritek Hugo 22.06.2017 07:50:21
>> jm1, 21. 06. 2017 21:39:37
kdyz jsem videla, ze komentujes, bylo mi naprosto jasne, co prijde
Ale vazne. Nejsem vegetarian, to ani nahodou. Ale alespon 2* do tydne jsme nevyknuti nejist vubec maso. 2–3* jsou ryby. Dik pobytu v Turecku jsem ve svych ocich velmi zmenila nahled na lusteniny, ktery byl znacne ovlivnen skolni jidelnou. A prave diky jejich sytosti mi prijde skoda davat k nim maso. Jen cernou cocku obcas uzivam jako prilohu k rybe. To spolu krasne ladi.
Skritek Hugo 22.06.2017 07:53:53
>> ttomino1980, 22. 06. 2017 06:45:39
Tak dobrou chut. Linkla jsem tam na stranku, ze ktere jsme vychazela. Jen ja proste uberu lustenin a pridavam mnozstvi zeleniny, kdy to mam tak 1:1. ve vetsine recpetu na netu mi totiz prijde, ze je tam malo zeleniny .
jm1 22.06.2017 08:05:07
>> Skritek Hugo, 22. 06. 2017 07:50:21 …To spolu krasne ladi…
Kontruji necim mozna taky vyladenym:
Skritek Hugo 22.06.2017 08:45:12
>> jm1, 22. 06. 2017 08:05:07
Co jsou ty fialove kyticky? Alka si s tou instalaci na talir umi vyhrat. Kyticky se ji, nebo je to tam dano z lasky?
jm1 22.06.2017 09:52:47
>> Skritek Hugo, 22. 06. 2017 08:45:12
Fotka je uz ze zacatku kvetna (nejak se „zapomnela“ na iPadu) a JEDLE kvety na tom taliri jsou ze seriku
Skritek Hugo 22.06.2017 10:25:25
>> jm1, 22. 06. 2017 09:52:47
Jsem si rikala, ze to vypada jako serik, ovsem matlo mne to cervnove datum
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 23.06.2017 07:27:01
>> Skritek Hugo, 22. 06. 2017 07:53:53 Doma nebola tolko pestrej zeleniny ako u Teba, takze u mna zeler-bulva, mrkva, zemiaky, cibula, namocene a mierne predvarene tmave fazule, len som to pomiesal s olejom, korenie, sol bylinky a dal tam dve hovadzie kosti(skoda ze som nemal spikove, to je nedostatkovy tovar) podlial vodou a cca hodinku v rure a potom som to nechal do rana dojst na balkone tie chute/vone sa paradne premiesali…vyborny recept…na obed si pochutnam! a nespocet variacii takze kazdy ma original;-)
Skritek Hugo 23.06.2017 09:31:51
>> ttomino1980, 23. 06. 2017 07:27:01
Se mi sbihaji sliny, jen to ctu! Tak pondelni obed. Neb vikendy mame vzdy rybove.
Skritek Hugo 02.07.2017 15:48:59
Nas jidlenicek pred par dny obohatila studena okurkova polevka pry snad tradicni bulharska:
Nasekala jsem na hrubo orechy a nachystala si kopr. Do mixeru jsem dala cesnek, bily jogurt, trosku oliv.oleje, pepr, sul. Prihodila jsem asi 6kostek ledu, neb jsme chteli jist hned a rozmixovala na max.rychlost. Nastrouhala jsem si salatove okurky a vhodila do bile brecky s konzistenci ayranu. Na taliri jsem pak posypala orechy a koprem. Doba „vereni“ nepresahla 10min a ty orechy v tom jsou vyborne. Pri 40ti stupnich neskutecne osvezujici a po dvou talirich jsem mela pekne plne brisko. Krasne zasytilo a osvezilo.
Take ted ujizdim na domacich limonadach (nejcasteji verze citron + lzice az dve medu + mata/petrzel/spenat…a rozmixovat) a ledovych cajich (zeleny caj, citron, med), co ted mame porad doma v lednicce. Kamarad se ted sice divil tmave zelene barve matove limonady, neb je zvykly na bile neco s hromadou cukru a trochu listku z restauraci, no vysvetlila jsem, ze je to rozmixovane a tak barva neni pro kazdeho
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.