Prosím o radu jaké hodinky na běhání
patrikgino 05.03.2007 19:35:06
Chtěl bych Vás poprosit o radu jaké si mám pořídit hodinky na běhání.Jedná se mi spíše o značku.Jedná se mě o to aby byly využity i jako hodinky,bylo možno s nimi plavat a baterie vydržela také trochu víc než pár hodin.Pročetl jsem hodně recenzí,ale není nad zkušenosti přímého uživatele.Chci si koupit nejvyšší třídu a proto Vás tímto oslovuji ,aby investice nebyla jen zbytečná.Předem Vám moc děkuji za radu.
pug 05.03.2007 19:46:50
Co s tim chces krome mereni casu jeste delat?
patrikgino 06.03.2007 00:17:06
Omlouvám se , za špatné sepsání,ale samozřejmě na běhání,ale i na širší využití,abych s tím mohl běhat u moře a zároveň se s tím mohl i koupat a nepřemýšlet o tom,že mám hodinky,se kterýma to nejde.
Jecminek.Maselnik 06.03.2007 00:48:18
myslím, že pug měl na mysli zejména funce, které očekáváš. Koupání v moři gut, ale chceš v nich gps, footpod atp. „Nejvyšší třída“ je trochu vágní označení a výrobce od výrobce se liší vlastnosti i provedení. Pokud chceš měřit i tep, podívej se na topmodely suunta, polaru a timexu a máš myslím vymalováno, jde 3 modely. Počítej ovšem s investicí přes 10 000. Mně se na běžné nošení nejvíce líbí suunto.
Jílové (to u Děčína)
toro 06.03.2007 08:23:31
No nevim, běžecké hodinky se na běžné nošení použít skoro nedají. Čím lepší (nabušenější) model, tím větší display, více tlačítek apod. Nejsem zrovna „kravaťák“, ale i přez to jít do práce s běžeckejma cibulema na ruce … asi bych se sám cítil divně. Navíc je potřeba hrudní snímač. Ale asi by jsi měl vážně položit základní požadavky, snad je to setříděné od hobíka k profesionálům (ikdyž každý má asi jiné preference):
- měření času
- snímání tepu
- mezičasy
- tréninkové limity
- ukládání více naměřených tréninků
- přenos provedených tréninků do počítače
- plánování tréninku na počítači a přenos do hodinek
- měření běžeckých údajů – rychlost, uběhnutá vzdálenost – existují dvě základní technologie : GPS a Footpod
- výškoměr
Tomáš
patrikgino 06.03.2007 14:01:32
Děkuji Vám za rady a jak jste psali , jde prakticky o 3 značky , ze kterých si můžu vybrat . Jde mi o to koupit hodinky , které mají i GPS a dá se vše programovat na počítači . Takže ještě jednou děkuji a jdu vybírat.
Jecminek.Maselnik 06.03.2007 14:43:36
jestli mají obsahovat GPS, tak to toho na výběr moc nemáš. Jediná firma, která zatím dodává integrovanou GPS v hodinkách je Garmin, tyto se ale rozhodně nědají doporučit pro denní nošení. GPS chip má totiž poměrně značnou spotřebu a tak garmin forerunner 305, což je v tuto chvíli nejlepší model, vydrží na baterie max 10 hodin bez dobití. U „normálních“ sporttesterů s GPSpody je zase potřeba pamatovat na to, že i ten GPSpod bude mít nezanedbatelnou sportřebu a bude nutné buď měnit baterie, nebo dobíjet.
pug 06.03.2007 15:47:46
Tak Garmin jediná firma neni a dokonce ani nebyla první, další je např. Casio.
Jecminek.Maselnik 06.03.2007 16:42:18
dopustil jsem se nepřesnosti, napsal jsem hodinky a myslel sporttester.
jiri1234 28.04.2014 22:54:08
ja beham s http://www.hodinkywenger.cz/…01.0641.102/ jiz dlouhe a moho pouze doporucit. Jsou prakticke a hodne dobre vypadaji na ruce :)
Desert 29.04.2014 06:21:17
>> jiri1234, 28. 04. 2014 22:54:08
sice netuším, proč jsi vyhrabal staré vlákno, ale hodnota těch hodinek pro běhání je minimální, udávaná vodotěsnost 200m je tak do bazénu, a o funkcích měření není zmínka, tedy jsou ekvivalentní hodinkám za 500Kč, které seženu kdekoliv,
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.