Jsem začátečnice, potřebuji radu...
Madla 21.03.2007 17:21:56
Zdravím všechny příznivce běhání,
i když sport je mi velmi blízký a docela často se mu věnuju, v běhání patřím mezi úplné nováčky. Rozhodla jsem se začít běhat kvůli kondici a zdraví a momentálně dávám dohromady všechny možné poznatky. Od vás bych proto prosila jednu rada, ohldeně bot…
Jsem z vesnice a plánuji běhat v mírném terénu, tedy v lese, po loukách apod. Kvůli ostatním sportům se chci věnovat běhání alespoň dvakrát týdně aby jsem žádný neopomenula. Ale jaké boty zvolit? Do lesa, na pole, občas nějaká cesta. Také jsem studentka a i když opravdu na botech nechci šetřit už kvuli zdraví, nemůžu si dovolit nějaké drahé botky.
Proto prosím o tip, jaké botky, popřípadě jaké máte vy a jak jste s nima spokojení. Doporučte značku, typ boty, cokoliv. Opravdu budu vděčná za jakoukoliv informaci.
S pozdravem
M.
Nyo 21.03.2007 17:57:52
Zkus NB na adrese www.shopsport.cz
Brno
rk 21.03.2007 18:02:02
Opravdu hodně je toho o botách v poradně Miloše Škorpila http://www.behej.com/faq.php?…
Značka není důležitá, drahé modely také nejsou nutné.
Důležitý je tvar chodidla, to se musí zkoušet, pravděpodobně dámský model, který bývá užší v nártu. Důležitá je velikost, obvykle o 1/2 čísla větší, než pro chození, pro delší běhy než hodina raději o celé číslo větší, protože se noha námahou zvětšuje (otéká).
Mají-li být jedny běžecké boty pro různé terény, léto i zimu, jsou nejvhodnější BOTY SILNIČNÍ, protože v nich lze běhat i v lese a po polních cestách (pokud není 15cm mokrého sněhu). Naopak to neplatí, t.z., že v botách s hrubším vzorkem na podrážce, určených do měkkého terénu, se běhá špatně po silnici. Nejlepší je mít víc typů na výběr podle počasí, povrchu a rychlostí běhu, ale to přijde časem, pokud člověk u běhání vydrží.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 22.03.2007 10:19:44
nevím, moje první boty jen na běh byly adidasy, ale záleží na tom, kde seženeš jakou slevu, to bude pro Tebe asi hlavní kritérium… Ale nejlevnější a docela v pohodě jsou asi NB, jak se již zmínil Nyo…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.