Maratonky New Balance?
R.T.D. 22.03.2007 13:52:05
Ahoj všem běžcům.
Prosím, poradí někdo vhodný tréninkový model maratonek New Balance? Potřebuji hodně tlumivou obuv (tu a tam se objeví ortopedický problém), došlap mám s mírnou supinací až neutrální. A teď ten hlavní problém – tip, kde je v Praze ASAP koupit – chci je rozšlápnout co nejdřív – na maraton. 1/2 maraton poběžím ve starých, ve kterých to sotva přežiju. :)
Díky, přeju příjemný den.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 22.03.2007 14:19:12
New Balance mají v Praze v Kotvě, ale vím to jen z doslechu, sám jsem tam přes rok nebyl. Já osobně jsem loni běhal v NB 1060 a teď mám NB 1061, jsou to neutrální boty, tlumení vynikající.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 22.03.2007 17:02:51
V Kotvě? Já je tam hledal a nenašel… Btw. proč NB – jaké mají výhody proti ostatním značkám? Nebo je to čistě subjektivní hledisko?
R.T.D. 22.03.2007 17:59:22
[quote=Oslík]Btw. proč NB – jaké mají výhody proti ostatním značkám? Nebo je to čistě subjektivní hledisko?[/quote] Někde mezi. Udělal jsem špatnou zkušenost s Pumou (nižší kilometrová výdrž) a Adidasem (tvar boty vs. tvar mojí nohy), pak jsem zkusil NB a osvědčily se skvěle, akorat už mají své za sebou. Tak po předchozích trampotách nechci měnit vítězný tým. :)
TD 23.03.2007 08:12:34
Na Kulataku v jedne pasazi je sport, kde prodavaji i NB. Sam jsem tam jedny kupoval a byl jsem s obchodem spokojen. Slo to tu uz v jinem vlakne, najdes tam k tomu vic infa. Muzes zkusit i mistni eshop, i s nim mam dobrou zkusenost, sidlo ma kousek za Prahou.
Brno
rk 23.03.2007 09:33:12
[quote=R.T.D.][quote=Oslík]Btw. proč NB – jaké mají výhody proti ostatním značkám? Nebo je to čistě subjektivní hledisko?[/quote] Někde mezi. Udělal jsem špatnou zkušenost s Pumou (nižší kilometrová výdrž) a Adidasem (tvar boty vs. tvar mojí nohy), pak jsem zkusil NB a osvědčily se skvěle, akorat už mají své za sebou. Tak po předchozích trampotách nechci měnit vítězný tým. :)[/quote] Souhlasím. NB mají širší a kulatější špičku, netlačí mě prty k sobě tolik jako jiné značky. Další výhodou je velký výběr modelů, dále nižší cena, odrážející spíš méně masivní reklamu než horší kvalitu.
Mato 23.03.2007 12:01:32
[quote=rk][quote=R.T.D.][quote=Oslík]Btw. proč NB – jaké mají výhody proti ostatním značkám? Nebo je to čistě subjektivní hledisko?[/quote] Někde mezi. Udělal jsem špatnou zkušenost s Pumou (nižší kilometrová výdrž) a Adidasem (tvar boty vs. tvar mojí nohy), pak jsem zkusil NB a osvědčily se skvěle, akorat už mají své za sebou. Tak po předchozích trampotách nechci měnit vítězný tým. :)[/quote] Souhlasím. NB mají širší a kulatější špičku, netlačí mě prty k sobě tolik jako jiné značky. Další výhodou je velký výběr modelů, dále nižší cena, odrážející spíš méně masivní reklamu než horší kvalitu.[/quote] Nie tak uplne. Adidas ma vo vela modeloch sirsiu prednu cast boty nez NB. U NB je vyhodou vacsia skala sirok bot (od D, alebo este uzsie, az po 4E). Aj Nike vyraba vylozene siroke modely. Inak co sa tyka ceny, NB je v zahranici jednou z najdrahsich znaciek vobec (pri bezeckej obuvi). Na trh uviedla ako prva firma $200 bezecke boty, seriovo vyrabane. U nas sa ich cena moze zdat lacnejsia, lebo medziclanky u dodavatelov si neprihadzuju az take marze, ako u inych firiem, kt. maju medzi nesportujucou populaciou skor imidzovy charakter.
Dobřichov
honzaherda 23.03.2007 16:34:43
Já mám teď tréninkové 767 a jsou super. Na závody mám 900ky v šíři 2E a ty jsou fakt super. Tvarově mi max vyhovují. Jináč na Vinař. 1/2M v Pardubkách bude prodejce s NB – budou slevy cca 20–40% (tedy aspoň loni) a výběr dost široký.
Oslík 25.03.2007 15:59:43
Včera jsem si všiml, že adidasy, v kterých běželi i někteří Keňani, mělo na nohou více běžců. Podle potkání na mostě po závodě se to špatně posuzuje, ale podle mě to byli "ambiciózní běžci s časy okolo 1:30´ – nevíte někdo, jak moc a proč jsou rozšířené ty žluté adidasy? nevím ani jak se ten model jmenuje… :( 2 admin: nebylo by lepší toto vlákno přesunout mezi boty?
R.T.D. 31.03.2007 14:01:58
Ahoj, všem díky moc za dobré rady – nakonec jsem dnes v Melichar Sportu v Dejvické pasáži (vedle KFC na Kulaťáku) koupil NB 846. Musím pochválit personál – pán byl zjevně také běžec, takže ho nevyvedly z míry termíny jako pronace či supinace, nevnucoval mi dražší modely, měl se mnou božskou trpělivost, když jsem zkoušel asi pět různých modelů ve dvou velikostech… V Kotvě mají běžecká „enbéčka“ také, ale nikoli takový personál. Ještě jednou díky všem! Teď už jen dotrénovat na PIM a přežít. :)
Oslík 31.03.2007 19:17:54
2 R.T.D.: Mám podobnou zkušenost s prodavačkou na Floře – kupodivu taky prodávala NB (okrajově i Reeboky, Nike a Pumy)… Asi si NB záměrně vybírá prodavače, co se vyznají. Mě se docela líbí ty nové orazžovo-bílé NB, jak jsou všude na plakátech… :)
Brno
milan 31.03.2007 19:29:53
[quote=R.T.D.]Ahoj, všem díky moc za dobré rady – nakonec jsem dnes v Melichar Sportu v Dejvické pasáži (vedle KFC na Kulaťáku) koupil NB 846. Musím pochválit personál – pán byl zjevně také běžec, takže ho nevyvedly z míry termíny jako pronace či supinace, nevnucoval mi dražší modely, měl se mnou božskou trpělivost, když jsem zkoušel asi pět různých modelů ve dvou velikostech… V Kotvě mají běžecká „enbéčka“ také, ale nikoli takový personál. Ještě jednou díky všem! Teď už jen dotrénovat na PIM a přežít. :)[/quote] NB 846 jsem koupil v únoru jako obuv pro vyšší kilometráž.Dal jsem na radu Pavla B. a jsem maximálně spokojen.Přežil jsem v nich bez následků skoro 70km na betonu pavilonu Z.Bota je přitom velmi lehká,neváží ani 300 gramů.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.