Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » kŕče na holennej kosti

kŕče na holennej kosti

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední

y0gi muž 30.05.2012 21:08:14

Caute,

casto sa mi stava, ze pri behu mam asi prvych 6–7 km krce na holennych kostiach (svaloch). Behavam okolo 200km mesacne, takze nie som zaciatocnik, tenisky nemam nove ani stare. Vacsinou je to na betone a po behoch do kopcov popripade posilke. Moze to byt stuhnutymi svalmi?

Sloviensko

rudo muž 30.05.2012 21:31:30

v prvom rade to moze byt nespravnou technikou

v druhom rade to moze byt slabymi niektorymi svalmi, ked vacsinou asi behas nepsravnou technikou, ked prides na beton alebo do kopcov tak ta to donuti na lepsiu techniku a npri[ravene svaly odidu skor ako zvysok tela ich obrana je stuhnut, ak sval nestiha tak dokaze udrzat silu stuhnutim..pri bosobehu sa odporuca behat naboso na betone, lebo tam naozaj sa neda behat nespravne a tak sa telo uci behat sprvane a beha sa len po troske kym sa adaptujeme, u teba zrejme v nie prislis hrubach botach tiez pri betone prichadza k uciacemu efektu.

pri behu do kopca niekedy bezci a chodci drzia krcovito zdvihnute predne casti chodidla dohora a nevedie ani na mikrosekundu pocas kroku tieto holenne svaly uvolnit a svaly tuhnu bolia su v krcoch, zavodnym chodcom sa to v zaciatkoch stava vzdy kym sa neposilnia ale aj nenaucia relaxovat vsetko a v tych mikrosekundach ked treba, beh do kopca je podobna situacia

ak vask nechcem doslapnut na patu alebo na cele chodidlo ale dovolim doslap na spicku pri behu do kopca a aktivne tlmim pad paty dole co potom vyuzijemna odraz cez lytka a achilovky, tak by sa holene mali uvolnit, ale lytka to daju mohutne vediet ze prebrali sichtu

Motto: you can't stop, what is coming !

y0gi muž 30.05.2012 21:52:11

V kopcoch to praveze nemavam. Mavam to napriklad vtedy, ked som den pred dlhym behom do betone mal beh do kopca – to potom znamena, ze noha sa upravuje na iny pohyb. Nemam to vtedy, ked som pred behom po betone mal podobny beh po betone(rovina – dlhe behy vacsinou mam rovinny teren, alebo zvlneny). A behavam cez patu, co si neviem predstavit behat naboso..

Sloviensko

rudo muž 30.05.2012 22:00:44

>> y0gi, 30. 05. 2012 21:52:11

ak den predtym bezis do kopca a behavas cez patu, tak prilis pri behu do kopca zdvihas spicku boty hore, mas max napnute holenne svaly a unavis ich, potom unavene zacnu boliet na druhy den.

preco behavas cez paty ? prave preto sa bezcom kaze behajte najprv alebo aj na boso a na betone aby pochoipily cez beloest ze cez patu sa behat nema a zacnu pozuzivat cele chodidlo a svaly noh na tlmenie dopadu.

y0gi muž 30.05.2012 22:54:32

>> rudo, 30. 05. 2012 22:00:44

beham preto, lebo sa mi to zda prirodzenejsie ako cez spicky. aj obycajna chodza nie je cez spicky..

Sloviensko

rudo muž 30.05.2012 23:09:48

>> y0gi, 30. 05. 2012 22:54:32

chodza je iny pohyb ako beh, pri behu sa ma doslapnut pod seba, pri chodzi sa zvycajne doslapne ciastiocne pred seba, ale aj tam sa technika vyvija kedysi chodci doslapovali pred seba prilis vela teraz sa doslapuje pred seba uz menej a rychlost chodze sa zvysuje.

cely problem je mylne posudzovany ako spicka alebo pata problejm je v skutocnosti doslap spravne pod tazisko alebo nespravne pred seba – teda pri behu

ked trenujem zavodnu chodzu a sustredim sa na techniku aj pri zavodoch tak sa snazim doslapovat na cele chodidlo, vystieram clenok, uz nesekam na patu ako kedysi a tym sa mi aj prestali robit chodecke pluzgiere na patach a mohol som zacat pouzivat cim tensie chodecke boty a na zavodoch do 10km vyberam zo zavodnej boty von aj tie vlozky nech je to cele cim tensie, pri sekani patami do cesty by som si to nemohol dovolit.

y0gi muž 01.06.2012 06:14:31

Moze to byt sice pravda, ale preco spickovy bezci tahaju cez patu? Ja som skusal chvilu behat cez cele chodidlo a chce to kusisko casu na techniku..

Sloviensko

rudo muž 01.06.2012 09:08:40

>> y0gi, 01. 06. 2012 06:14:31

spickovu bezci behaju cez patu ? niektore zabery takto mozu vyzerat ale to je klamlive, v momente dopadu dopadaju na cele chodidlo.

spickovi bezec bezi tak rychlo ze aj ked na fotke vyzera ze strka nohu dopredu. ale v momente dopadu uz ma tazisko nad chodidlom.

potreboval by si pozerat zabery z rychlobeznej kamery aby si mohol analyzobat podrobne kazdy okamil kroku.

ovsem je mozne ze v unave napriklad posledne km maratonu sklazu do nezpsravnej techniky

y0gi muž 06.06.2012 18:03:38

>> rudo, 01. 06. 2012 09:08:40

Takze volba dalsich Asics Kayano nie je vhodna volba pokial sa chcem povenovat technike? Osobne mam v tych topankach nabehane cez 2000km a od zaciatku sa mi zdaju moc tazke. No mal som pred tym Mizuno model s podobnymi parametrami, ale mal som problemy s kolenom. A Asics to vyriesil..

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 23:35:12

>> y0gi, 06. 06. 2012 18:03:38

ja osobne nechcem radit s botami jednak je to individualne a jednak sa v tych roznych modeloch vobec nevyznam

ja mam vsetko boty velmi tenke, niektore zapadaju medzi tzv minimalisticku kategoriu a niektore pod zavodne boty = racing flats a mam aj boty velmi tazke s vysokou podrazkou co ale neperuje a je v tvare kolisky, najvyssia je teda v strede a pozuiovam to na natahovanie achiloviek a posilovanie achiloviek celeho chodidla a svalov lytka zadneho stehna zadok a chrbat.

Myslim ze najlepsie je naucit sa spravnu techniku akoby na boso a skusat co ti osobne potom bude vyhovovat.

take snad jednoduche vseobecne pravidlo by malo byt ze pata nema byt vyssie ako stred boty ale smerom ku spicke by mohlo byt plynule zmensovanie podrazky aby to pomohlo tak prepadnut dopredu cez spicky a nutilo do rychlejsieho tempa, teraz uz je niekolko modelov s taktou stensovanou spickou.

pointa je v tom ze pri spravnej technike by mali svaly noh urobit vsetko tlmenie a tak bota by nemala uz ziadne tlmenie mat pretoze to len narusuje funkciu nohy.

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.