Suunto výdrž baterií.
Potok 24.08.2012 10:02:03
Zdravím všechny, můžete se se mnou podělit o vaše zkušenosti s výměnou baterií. Myslel jsem, že stačí měnit jednou za 6 měsíců při zhruba 20 hodinách běhu měsíčně.Navíc se mi zdá, že jsem do hodinek vložil už nějakou „jetou“ baterii a i když je to VARTA, tak to snad vyměním.Tep se mi občas rozjede nahoru, nebo naopak zavisí (usne) dole i když už tepu o závod.Mám T3c s HB a FootPOD a měnil jsem všude najednou, nebo v HB častěji… Díky.
Praha 4
Dav 24.08.2012 12:24:55
>> Potok, 24. 08. 2012 10:02:03
Dle mé zkušenosti jsou Suunta na baterie háklivky, když mi vyměnili baterku v servisu (Panasonic) tak vydržela skoro 2000km, ale třeba Energizer byl do dvou měsíců v kelu. Navíc hodinky občas „zamrzaly“ a byl nutný restart a párování s POdem. Prý to nějak souvisí s rozdíly v rozměrech baterií, ale nevím, jestli to není blábol, neověřoval jsem ani neměřil.
Kolín/Praha
Mejla 24.08.2012 17:20:33
Osobně měním baterie (většinou Energizer) při každodenním používání v hodinkách T3c cca. po půl roce a ve footpodu po třech měsících. U měřiče tepové frekvence je to skutečně problém, nehledě na to, jestli je baterka nová, občas zamrzá nebo blázní. Chtěl jsem si pořídit nějaký novější model, ale Suunto nabízí v zásadě ten samý typ. Uvítám další zkušenosti a rady
pavlicek 24.08.2012 21:54:50
Mám T6c – měním baterie po cca 6 měsících (v hodinkách i v HB a footpod najednou). Vždy, když se na obrazovce objeví, že nejde stáhnout log, protože je baterie slabá. Pokud je baterie slabší, bývají problémy s tepovkou (výkyvy, extrémně vysoký tep, naopak také nízký atd.) Baterie kupuji v normálním elektru a dražší (jednou jsem zakoupil velmi levné, které po týdnu vykazovaly výše uvedené chyby). Po každé výměně je nutno pody s hodinkami opětovně spárovat, jinak také nejsou hodnoty směrodatné. Baterie kupuji v řetězcích, kde je větší jistota, že se zboží „točí“. Výměna baterie v servisu SUUNTO mi připadala cenově přemrštěná.
Potok 27.08.2012 11:08:23
Ještě to párování… když Suunto přepnu do tréningového módu, tak mi hodinky napíšou HB fined, Footpod fined i když to spárované dle manuálu nemám.Samozřejmě páruji, ale musí to být když běhám sám a závodím 2× v roce?Jinak potěší, že s tím blbnutím tepu u HB nejsem sám.Škoda, jinak mi Suunto velmi vyhovuje, Polar s Footpodem je drahý a GPS nepotřebuji.Tak jestli někdo ví jak Suunto umravnit, tak sem s tím.Díky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.