5km závody v zimě: JAK TRÉNOVAT?
Petr_P 02.10.2012 12:30:00
Ahoj, to se chystáš na tu VŠ ligu, máš ambice na celkové vítězství? Určitě přeju hodně úspěchů, ale s radama už to bude horší, zřejmě toho o běhání a trénování víš víc než já. Jen tak z laického pohledu mi přijde, že když ti jdou spíš kratší tratě a nyní chceš uspět na trochu delších vzdálenostech, tak to bude chtít zapracovat na vytrvalosti. Takže to nepřehánět s těmi rychlými úseky ale spíš přidat víc pomalejších a delších běhů. Ale to jistě už dávno víš. Trať mi přišla celkem příjemná a nekomplikovaná, takže tam asi není moc co detailně zkoumat. Pokud je cílem celková pozice v seriálu, tak podle mně nemá smysl ladit extra na jediný závod, či se honit za každou cenu za rekordy. Spíš by se mělo dbát na dlouhodobou vyrovnanou výkonnost a zbytečně nevynechávat závody kvůli zranění apod. S osobním rekordem bych to nehrotil, určitě to někdy přijde, otázka pouze kdy. Kolikrát se podaří zaběhnout pěkný výkon nečekaně zatímco když o to člověk příliš usiluje tak se nedaří. Snad se ti ještě s radama ozve někdo povolanější. Každopádně ať ti to běhá.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.