Koupě sporttestru
Peta_ul 07.10.2012 14:18:31
Zdravim, rozmyslim se mezi koupi TOMTOM Hodinky GPS Nike+ SportWatch/ Hodinky s GPS MULTI NAV-2/ GARMIN Hodinky GPS Forerunner 110 HRM. Jsem začátečník a rada bych si měřila hlavně vzdálenost, pokud mozno bez dokupovani dalších ciped, podu apod. Můžete mi poradit, připadne sdělit své zkušenosti? Díky
xnovak 08.10.2012 09:47:30
Ahoj, no to zalezi, jestli chces „jen behat“ nebo behat a casem i trenovat. Nike jsou gut, ale jedina vyhoda je asi, ze se daji nosit i jako fashion hodiny. Da se dokoupit i hrudni pas na mereni tepu. Nicmene je to pak cenove stejne jako Garminy. Multi nav – nemam zkusenost.
Garminy jsou gut. V prvni rade – pokud te zajima integrace/nahravani treningu do Nike+, tak zde (http://www.awsmithson.com/tcx2nikeplus/) lze z Garminu do Nike+ nahrat tve treningy take. Tim se maze „vyhoda“ Nike, ikdyz nekdo to za vyhodu nepovazuje – zacatecnikum se Nike+ libi a ma to neco do sebe take :)
No a ted vyhody Garmin – mas hrudni pas v cene, maji vyborny web interface na treningovy denik a lze behy nahrat i do profi programu. Hodinky samotne – muzes tam nastavit intervaly, coz je fajn pro zpestreni treningu a posun kupredu.
Jenze k Nike se zase tusim dodava cip do boty, coz je dobre, pokud chces behat v posilce na behatku – ke Garminum se musi dokoupit.
Oboje hodiny maji pro a proti – pokud chces logovat do Nike+ i nabehane km na behatku, musis mit cip, na druhou stranu, pokud bys chtela trenovat „vazneji“, je dobre mit hrudni pas. Za prve poznas cca vic sve telo a jak reagujepri ruzne zatezi (rychlostech), a pak lze podle tepu delat treningy.
Jinak jsou tu zkusenejsi bezci, kteri radi poradi a mozna lepe, nez ja, ale urcite bude dobre, kdyz se spis nez na vzdalenost pri behani budes soustredit na rychlost a cas, po ktery bezis .. protoze je neco jineho ubehnout 10km za 45 minut rychle a nebo ubehnout 6–7km za 45 pomalu – kazdy z techto behu te bude rozvijet, ale pokazde v necem jinem. (prip. te jako zacatecnika znici :)).
rcibulka 08.10.2012 11:13:17
Ahoj, zrovna nedávno jsem si koupil Garmin Forerunner 110 Premium HR a můžu ho s radostí doporučit. Ukáže ti to vzdálenost, tep, rychlost, tempo, můžeš si nastavit intervaly. Výsledky si jednoduše můžeš ukládat do webové aplikace, ve které si můžeš dále také evidovat další aktivity jako třeba plavání, jízdu na kole, chuzi, i třeba běh na běžeckém pásu… Garmin Forerunner 110 Premium HR se jednoduše ovládá, hrudní pás je výborná pomůcka a celkově je to za cenu cca 4000 Kč užitečný přístrojek. A prodává se i v „holčičí“ barvě.
Sušice
Adam80 09.10.2012 09:52:09
Zkus zvážit ještě MiCoach od Adidasu, mně v úplných začátcích docela pomohl MiCoach . Sice je tam nutné mít na botě čip na měření uběhnuté vzdálenosti, ale když si vezmeš poměr ceny a užitné hodnoty, je to podle mně pro začátek rozumná varianta. Druhá věc je, že je díky své omezené nastavitelnosti je špatně použitelný třeba pro závody. Takže pro začátky doporučuji, uživatelské prostředí a tréninkové plány jsou dobře zpracované… více najdeš i tady na fóru.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.