Mrazivý koloběh z Řípu do Prahy opět ovládli Gerychovi [článek]
daniela82 09.12.2012 12:20:57
V mrazivém avšak slunečném závodě z Řípu do Prahy pro smíšené
dvojice s jedním kolem navázali na loňské vítězství Michaela Gerychová
(roz. Mannová) a David Gerych. Také druhá příčka připadla stejně jako
vloni Radce Churaňové a Janu Mikulovi, z bronzu se tentokrát radovali Lada
Dušková a Tomáš Rybář.
Odkaz
na článek
Praha
EvženGe 09.12.2012 17:46:29
Malá doplnění. Vrána Sára od pátku seděla v loděnici a chlastala…pardon popíjela pivo. Pak nemělo v sobotu dojít!!!
A strašně moc mě štvalo, když při takovémhle závodě se nedodržují pravidla. Několik dvojic jsem upozorňoval, že toho druhého OPRAVDU nemají v dohledu. A odpovědi? Vy nás stejně porazíte. Tamhleten taky jede sám. TO VÁM TO NENÍ TRAPNÝ??? Mě bylo jedno, jestli skončíte přede mnou nebo za mnou (tu nejstarší dvojici kromě Dvorských mi stejně neseberete . Ale štval mě ten přístup. To je přístup p.Stolára (viz jiné vlákno). A klidně to berte i jako urážku, poctiví běžci to pochopí.
Za rok pokud pojedu-poběžím, tak ukecám kamarády na rozhodčí (za flašku rumu – beru každýho).
burner 09.12.2012 21:09:03
Perfektní závod, možná by občas bodnul nějaký ten fáborek navíc, ale je jasné, že nelze označit skoro 50 kiláků tak perfektně, aby nikdo nezakufroval ;)
Co se týče toho „dohledu“, tak jsme takové potkali v tom posledním kopci, kde nás předbíhala běžkyně a cyklistu jsme neviděli ani před sebou ani za sebou. Na druhou stranu, především ze začátku, kdy ještě pole nebylo tak roztrhané a cesta vedla docela často po „singletreku“, bylo docela těžké vizuální kontakt držet, protože běžec si občas vůbec nemusel všimnout, že jiní běžci nedávají jeho bikerovi šanci, aby je předjel, a že se mu tudíž vzdaluje více než je záhodno. Samozřejmě, pokud to někdo praktikoval úmyslně i v místech, kde byla dostatečně široká cesta, je to poněkud trapné…
rudo 09.12.2012 21:15:02
som si myslel z nadpisu ze je to zavod na kolobezke, kde je aj kategoria dvojic na jednej kolobke – teda ze sa daju kupit tandemove kolobky,
takze v tomto zavode v podstate moze jeden bezec utekat a mat so sebou nejaku rekreacnu cyklistku co mu nese na bicykli pitie.
zaujimavy koncept
Praha
marek27 09.12.2012 21:16:39
>> rudo, 09. 12. 2012 21:15:02
Jenže ten běžec by musel dát 50 km v terénu za 3:15, aby vyhrál. To asi není sranda.
rudo 09.12.2012 21:54:51
>> marek27, 09. 12. 2012 21:16:39
jasne kdo ide na vitazstvo tak si zozenie behajucu partacku co mu da aspon nejake oddychove casy.
Praha
marek27 09.12.2012 21:58:30
>> rudo, 09. 12. 2012 21:54:51
A o tom to zřejmě je. Když takovou babu neseženu, musím jít Pražskou stovku.
Tommas 10.12.2012 03:23:07
Byl jsem na Koloběhu Fandit a bylo to moc fajn . Projel jsem několikrát trasu Praha Řež . Snad jsem dokázal každému udělat aspoň jednu fotku.
Fakt super Akce odkaz na fotky: http://mmast.rajce.idnes.cz/…Rip_-_Praha/
chuck 10.12.2012 09:55:59
Vážení, tento závod byl původně myšlen jako akce, která má prověřit kvalitu vztahů každé dvojice v nestandartních situacích a odpočinutí od předvánočního shonu(lépe by to vysvětlili organizátoři Hana a Jarda). Dodržování pravidel, která pokaždé na Řípu Jarda všem vysvětluje je na poctivosti každé dvojice. Já jsem se letos zůčastnil pouze jako rozhodčí, který kontroloval poctivost vedoucích dvojic. Přestože šlo o vítězství, ani jedna z postupně vedoucích dvojic neporušila pravidla, naopak. Kolo si předávali z ruky do ruky, jiní zase předávali „babou“ a pod. Dokonce, když si uvědomili, že omylem neoběhli kostel, tak se vrátili a pod. To že někdo v poli švindloval, to by si měl především srovnat se svým svědomím, není v silách pořadatelů vše uhlídat. První dva ročníky, kdy jsem se také zúčastnil, jsem to celé běžel, a mohu potvrdit, je to masakr, při dalších jsem již dal možnost kolegyni v boji. Kromě toho je již jedno z pravidel, že se dvojice má střídat. Jinak akce byla opět jako tradičně skvěle uspořádána. Hana, Jarda i ostatní pořadatelé v cíli si zaslouší velký dík. Miloš
Černošice
Mary 10.12.2012 11:29:09
>> EvženGe, 09. 12. 2012 17:46:29 Jo, máš pravdu. Poté, co mne a Petra předloni v tom strašlivém marastu a rozbředlém sněhu předběhla dvojice, co to vzala „zkratkou“ pod Chvatěrubským zámkem a na nás dotaz, jestli jim to není blbý se nám jen vesele smála do očí, Petr už sice odmítá se mnou běžet, ale pod zámkem rád a dobrovolně ukazoval správnou cestu. Je to smutné, to aby bylo za chvíli víc hlídačů, než závodníků. Letos jsme ale nafasovali lepší číslo, viď:-D
Ústí nad Labem
1bubo.bubo 10.12.2012 18:07:51
>> EvženGe, 09. 12. 2012 17:46:29 Evžene mluvíš mě z duše! Tady doslova uvádím, co jsem si zapsal do svého běžeckého deníku: „Jak bych zhodnotil závod celkově? Organizace závodu byla na výborné úrovni. Zázemí v loděnici se sprchami a saunou je super. S Veronikou jsme si jako koedukovaná dvojice dokonale sedli a vyhověli v každé chvíli závodu, což považuji za ohromné štěstí. Na trati jsme byli totiž svědky dost vypjaté situace, kdy nervózní běžec nadával cyklistce A nakonec za naší dvojici mohu prohlásit, že jsme po celou trasu jeli na vizuální kontakt, tedy v souladu s pravidly, což se nedá říci o jiných dvojicích, protože jsme v určitých částech trasy potkávali třeba 3 samotné běžce a cyklista nikde na dohled nebo 4 cyklisty a běžci nikde na dohled. Pokud má někdo potřebu podvádět sám sebe, dobrá, ale pokud nemá úctu a respekt k soupeřům, je to k zamyšlení! Osobně jsem prožil krásný mrazivý den ve společnosti stejně „bláznivé“ sportovkyně a to se počítá . Závod doporučuji každému!“
Praha
EvženGe 11.12.2012 09:12:45
>> chuck, 10. 12. 2012 09:55:59
U vedoucích dvojic bych podvádění ani nečekal. Na to většinu z nich znám. Tím víc mě štvalo, pokud někdo podvádí, aby byl místo 50. o tři místa lepší (číslo je vymyšlené, aby se někdo neurazil . Koneckonců zrovna u zámku jsem byl na kole trochu pomalejší, Věra se otáčela, jestli jsem na dohled a tak jsem se pak řítil ze schodů a povykoval „vidím,vidím“.
Jo a Tobě díky za povzbuzování!!!
A Jardovi a Hance dík za výborný závod od prezence až po ukončení!!!
Praha
EvženGe 11.12.2012 09:15:48
>> Mary, 10. 12. 2012 11:29:09
Příště budu sedět u počítače, abych měl lepší číslo zase já.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.