Dehydratace
robert 72 12.01.2013 20:20:54
Ahojte, nemate niekto skusenosti s uzivanim diuretickych liekov a sportom? Da sa vobec sportovat pri ich uzivani? V minulosti som vela sportoval/behy, prevazne maratony/, neskor som tazko onemocnel. Lekary velku zatez nedoporucuji.V dnesni dobe uz beham 10 – 15km 3× v tydnu.Neviem si poradit ako lieky uzivat pred a po zatazi, ked je organizmus vlastne mirne dehydrovany.
rudo 12.01.2013 22:02:41
>> robert 72, 12. 01. 2013 20:20:54
jednym smerom mozes zacat rozmyslat ako sa vyliecit bez lekarov pretoze tie lieky ta neliecia len udrzuju stav a informacii na to ako sa vyliecit je spusta
druhym smerom mozes rozmyslat asi tak ze ked liek ma sposobit podvodnenie zadrzanej vody a sport sposobi odvodnenie aspon ciastocne, tak liek bude v tom case scasti sbytocny
dobry lekar by mal vediet toto pochopit a pomoct ti uporavit davkovanie pred a po treninku
nicmenej ak ta rano liek odvodni, tak by si mal byt v stave na lahky trenink sposobilom a pocas treninku by si mohol popijat vodu na nahradu tej stratenej potenim a vydychovanim vlhkosti
Mal by si mat nejaky vnutorny indikator aby si vedel kedy mas v sebe zadrzanu vodu a kedy nie a podla toho vedel kedy liek brat a kedy nie.
sucana prax mediciny je skutocne desiva
robert 72 12.01.2013 22:32:21
>> rudo, 12. 01. 2013 22:02:41
Dakujem za radu, skusam najst tu hranicu,ako lieky kombinovat s treningom no nedari sa.Lekary mi sice zachranili zivot no dalej ako zit mi radit nevedia. A ked sa opytam na sport, tak mi odpovedaju ze to mam robit podla pocitov ako sa citim. Ked som im oznamil ze zas trenujem tak nechapavo sa na mna divaju a tvrdia ze iny ludia takto chory sedia doma v backorach u telky. Ja sa aj napriek tomu snazim zit aktivne a sport mi zatial pomaha aj psych.
rudo 12.01.2013 23:42:48
>> robert 72, 12. 01. 2013 22:32:21
sport musi byt mierny a nejak by sa nemal zameriavat ako trenink ale skor ako liecenie pohybom
ak chces posli mi mail a mozme podebatit o tom ako sa zdravie ziskava nazad
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.