regenerační shake
Praha 1
Honzarunner 09.05.2007 22:02:06
Ahoj,potřeboval bych poradit…Zacal sem behat delší behy a chtel sem si prave koupit nejakej regenerační shake aby se zkratila doba rekonvalescence.Muj kamarad mi dal odkaz na jednu stranku(Kulturistickou) kde se prodavaj tyhle shaky a ruzny doplnky stravy,zalekl sem se etiket a obrazku kulturistu,protože nechci bejt žadnej extra namakanec a navic hledam shake pro bežce a ne kulturistu!.Na vetsine vyrobků je napsano ,, vetší svaly"-,,odstrante tuk " ale na druhou stranu sou tam zas proste proteiny ktery schanim…A je tu jeste jedna vec,bojim se jeste kvuli mymu veku(18) aby to nemelo naky nasledky používat kulturistický shaky…
ahoj Honzarunner
Liberec
Advid 10.05.2007 06:39:22
Já bych se toho nebál. Zakázané látky tam být nesmí (neměly by) a kulturista z tebe bez cvičení taky nebude. Na regeneraci se doporučuje v průběhu výkonu a po něm „jíst“ BCAA – větvené aminokyseliny. Někde tu je i speciální vlákno. Dej hledat „BCAA“.
Praha
Justína 10.05.2007 07:03:06
Priateľ, tiež bežec, mi mieša takýto domaci regeneračny drink. Recept našiel niekde tu na forume. Obom nam chutí, tak odporúčam.
domaci regeneracny drink: 60 g banan (1/2 bananu, možeš dať i celý) 100 ml mlieko 60 g netucny tvaroh (netučny je tekutejši, lepšie sa mixuje, ale kludne tam daj i obyčajny tvaroh) 15 g medu (pol polievkovej lyžice)
na polovičku bananu je to bielkoviny 15 g, tuky 0,28 g, sacharidy 34 g, energia 826 kJ v percentach: Bielkoviny 30 %, tuky 0,5 %, sacharidy 69 %
na celý banán:bielkoviny 15 g, tuky 0,57 g, sacharidy 48,2 g, energia 1 057 kJ v percentach: Bielkoviny 23 %, tuky 0,9 %, sacharidy 75 %
keď tam dáš viac medu, tak budeš mať i idealny pomer B 20%, T 1%, S 80–85%, sú to síce same rychlé cukry, ale po behu potrebuješ obnoviť hladinu cukru v krvi. A hlavne je tento regedrink podstatne lacnejši ako kulturisticke chemicke sajrajty
Mato 10.05.2007 08:33:18
Uff, keby si to citali vyrobci tychto preparatov, najma ti, co pouzivaju vyhradne prirodne suroviny, tak by Ta asi nemali radi :) Recept je to fajn, velmi chutny, ale nie kazdy je schopny stravit take mnozstvo mliecnych vyrobkov po narocnom treningu… dost to zatazuje zazivaci trakt a mnohi to nedokazu stravit vobec- nielen po behu. Myslim, ze tekute BCAA, alebo sojovy proteinovy preparat je prave tak dobry- ak nie lepsi, kedze ma dolezite latky (leucin, isoleucin, valin…) v koncentrovanej podobe a presne namerane. Kazdemu vsak podla chuti. BTW, je naozaj potrebne si preratavat kazdu kaloriu a zopocitavat si kazdy gram bielkovin, tukov a cukrov? Sutredenie sa na taketo naozaj vedlajsie detaily patri skor do kulturistickej kuchyne. Miera a zdravy rozum by mali byt hlavnym meradlom pri urcovani mnozstva a druhu potravy.
Praha
Justína 10.05.2007 09:25:24
Ja som len chcela poukázať na to, že aj keď sa do toho regedrinku mieša mlieko a tvaroh, tak to má podstatne viac sacharidov ako bielkovin a sedí klasický bežecký pomer B/S/T, takže to nie je typický kulturistický drink – tí do seba tuším ládujú iba bielka, bielka a tvaroh :P
No ak niekto nemusí tvaroh a mlieko, stačí 100% pomarančový džás, alebo pomaranč, banán s medom a moje oblúbené piškóty.
Mato 10.05.2007 09:49:04
Dzus? Na to som nepomyslel… staci mala zamena a hned to moze spravit rozdiel. Musim vyskusat. Maly pomer bielkovin a teda aj BCAA by sa dal potom dosiahnut pridanim lyzicky sojoveho proteinu. A kompromis je na svete :)
Jecminek.Maselnik 10.05.2007 13:24:25
[quote=Justína]sedí klasický bežecký pomer B/S/T, takže to nie je typický kulturistický drink – tí do seba tuším ládujú iba bielka, bielka a tvaroh :P piškóty.[/quote] tak to úplně není. Bílkoviny tělo bez dostatečného přísunu sacharidů nestráví. Nejčastěji se kulturické diety pohybují kolem 50–60% sacharidů, 30–40% bílkovin a do 10% tuků v závislosti na přípravném období, protože v době „rýsování“ se sacharidů dramaticky ubírá. To jen na upřesnění.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.