Pravé koleno - roční stopka
cinan 02.04.2013 15:21:27
Ahoj, chtěl bych vás požádat o radu. Třeba se tu najde někdo, kdo měl v minulosti podobný problém a našel někoho, kdo mu pomohl. Byl jsem zvyklý několik let denně běhat, kolem 10–40 km, dle nálady a času. Od 17. 5. 2012 již však běhat nemohu. Může za to nepříjemná bolest z boku pravého kolene, která se začne projevovat po cca 25-ti minutách běhu a dál už se nedá. Tato bolest se objevuje pouze při běhu. Závodím na horském kole a běhám na běžkách a v těchto aktivitách žádný problém nemám. Vyzkoušel jsem bez výsledku také několik typů běžecké obuvi. Podstoupil jsem magnetickou resonanci, která nic neodhalila. Dostal jsem se i k poměrně velké lékařské kapacitě v nemocnici v Motole, kde jsem se dozvěděl, že se koleno jeví v pořádku a že pokud mě to bolí, tak běhat nemám. Minulý týden jsem vyhrál startovné na Hervis ½ maraton, což mě opět vyprovokovalo to po roční pauze znovu zkusit. Nejde to. Uvítám jakýkoli nápad co s tím.
portman 08.05.2013 17:58:35
Ahoj, sice zdaleka neběhám tak dlouho a takové vzdálenosti(3 roky a max 10km), ale vypadá to, že mám podobný problém. Bolest vycházející z vnějšího boku kolene na pravé noze. Mě osobně to vystřeluje směrem pod čéšku. Bolest u mě nastupuje již po pár metrech. Začalo to v podstatě z ničeho nic. Nejdříve jsem tento problém pocítil při obyčejné pochůzce po městě a pak i při běhu. Nejvíce mě štve to, že to nemělo, žádnou příčinu (nějaký pád nebo tak…nic). Kamarád mi poradil, ať zkusím fyzioterapeuta. Ten mi koleno zkontroloval a konstatoval, že menisky a vazy jsou OK a že nepřišel na nic co by bolest způsobovalo. Ale po chvilce přemýšlení ho něco napadlo. Prý by to mohla být jakási „kloubní myška“ což je vlastně kousek chrupavky pohybující se v kloubu. Problém je, že se dá těžko odhalit rentgenem a i čímkoliv jiným. Nicméně léčba je rychlá a bez následků. Tento měsíc mě ještě čeká návštěva ortopeda, tak uvidím co se dozvím u něj.
Nina H. 09.05.2013 06:42:10
Mala som niečo podobné, ortopéd (sám bežec – maratónec) mi diagnostikoval vytlačený meniskus (príliš rýchle navyšovanie km) dostala som inekciu do kolena (kys. hyalurónovú myslím), brala som 2× denne hyalgel a v deň, keď som šla behať som mala od lekára naordinovaný bicykel v čas. trvaní behu. Tri týždne na to som bežala polmaratón (koleno bolo po dobehnutí citlivé) ale odvtedy som s kolenom žiadne problémy nemala. Možno by bolo dobré ísť sa dať vyšetriť k športovému, poprípade športujúcemu ortopédovi.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.