Sporttestr pro drobnou dívku
Brno, (Kroměříž)
Elvard 07.06.2013 22:54:35
Zdravím, hledám sporttester pro přítelkyni. Nakonec jsme zakotvili u Polar RS300X (oranžový).
Jediné co nás trápí, je velikost. Zkoušela si v obchodě Polar RS400 a byl obrovský. I když ho dopla na nejmenší, tak tam pořád byla dost mezera a neseděl. Ty hodiny mají začátek řemínku dost tuhý a „tvarovaný“ na ruku, ale pokud je ruka menší, tak se s tím nic moc nedá dělat.
Bojím se, že u RS300 to bude úplně to samé. Polar řady Fitness se mi moc nelíbí, podle výrobce nemá snad žádný model stopky s mezičasy. Zkoušeli jsme v Triexpertu Suunty, ty byly sice menší, ale i tak vypadaly divně.
Jak jste na tom vy? Jaký používáte? A když jsme u toho, znáte nějaký obchod na vyzkoušení v Brně?
Petr_P 08.06.2013 12:08:08
A co takhle Polar RCX3? http://www.polar.com/…tisport/rcx3 Ten je dost malý a lehký, snad nejmenší co je momentálně k dispozici. Existuje i v dámském provedení (bílá), které má odlišný pásek, údajně vhodný právě pro štíhlé ženské zápěstí. Záleží ale co od toho čekáš za funkce, představa o ceně atd.
Prodejny v Brně neznám, ale na webu Polaru mi to něco vyhodilo. http://www.polar.com/cs/where_to_buy
Skritek Hugo 08.06.2013 13:00:59
>> Elvard, 07. 06. 2013 22:54:35
Ahoj, mam take stihle ruce a casto jsem resila problem, ze mi jsou hodinky volne a poletuji po ruce. Nedam dopustit na Timex Ironmany, ale i u teoreticky zenskych hodinek jsem mela velky reminek.
Pak si kamarad koupil RS300X a tam, jak to ma proderaveny cely pasek, tak jsem se citila lepe, ale porad ne na to, abych je koupila, neb to bylo v oblasti u hodinek dost tuhe a na mou ruku velke. Ale uz to mohli upravit, zkousela jsme ho cca 3 roky zpet.
Loni kamarad presedlal na RCX5 a tam uz je reminek pekne volny od zacatku, hodinky jsou uzce placate, displej mi presne pokryje sirku zapesti. Tim, ze je pasek cely proderaveny, tak mi perfektne sedly a uz je mam take. V te cervene jsou i pekne. Ale proti RS300X maji displej vetsi, i kdyz placatejsi.
U testru jsem navic resila problem, ze jak se hrudni pas spojoval tim zacvaknutim dvou koncu do sebe, tak jsem mela v miste spoje vzdy kuzi do krve. Jak je to polozene na zebrech, tak to drelo. Ale ty nove pasky od Polaru maji spoj reseny jinak, navic prekryty latkou a to mi problem nedela a mohu se zase vratit po letech k uzivani testeru.
Nevyhodou je cena, nicmene vyber funkci obrovsky a je otazkou, co od testeru chcete.
sara.mach 08.06.2013 13:04:48
Garmin prodává k hodinkám i měkký řemínek na suchý zip a já jsem s nim velmi spokojená. Je ve dvou velikostech a ten malý je pro drobnou dívku jako ušitý. Dokonale sedí na ruce, hodinky nelítají, jen čas od času je potředa řemínek přeprat. Nenabízí Timex podoubnou možnost? http://www.garmin.cz/…ner-405.html
Skritek Hugo 08.06.2013 14:09:35
>> sara.mach, 08. 06. 2013 13:04:48
Sveho casu nabizel, ale u toho sucheho zipu jsem zase resila, ze to po case povoli a do bazenu to tez neni idealni. Ted nevim, mam doma dvoje hodinky – Timex Ironman a zminovany Polar a uzivam dle toho, jaky trenink chci jit. Timex je pro mne uzivatelsky nejvic pratelsky, ale z pohledu ukotveni na ruce vede Polar
Mas super fotku
Olomouc
tomaz 08.06.2013 16:22:25
>> skritek Hugo, 08. 06. 2013 13:00:59
jenom technická: RCX3 je na trhu tak asi rok, takže před 3 lety jsi zkoušela jiný model možná právě výše zmiňovaný RS300X ?
Skritek Hugo 08.06.2013 18:53:48
>> tomaz, 08. 06. 2013 16:22:25
Jojo, mas pravdu opravim, diky
Brno, (Kroměříž)
Elvard 15.06.2013 18:55:56
Pořídili jsme nakonec RS300X. Na pohled to sice vypadá, že je pod řemínkem dost místa, ale sedí perfektně. RCX5 byla další varianta, ale prý už vypadají moc futuristicky.
Tyto se líbí i mě, připomínají mi staré dobré časy s RS400. Snad budou dobrou motivací :)
Dík za rady!
Petr_P 17.06.2013 00:46:08
>> Elvard, 15. 06. 2013 18:55:56
Tak to gratuluju k rychlému úspěšnému výběru. Já nový sporttester vybírám už delší dobu a stále to nějak nedokážu rozetnout.
RS300 je sice zastarávající model a má značné limity, ale pro nenáročné použití jistě postačí. RCX5 je co se týče funkcí mnohem dále, ale běžný člověk jeho možnosti stejně plně nevyužije a vždycky je třeba zvážit, zda má taková investice do špičkového vybavení smysl.
Předpokládám, že máte dobře rozmyšlené, co od sporttesteru požadujete a že vybraný model vaše požadavky splní. Tak ať spokojeně slouží.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.