Himaláje
Prostějov
draver 04.11.2005 08:58:53
Tak jsem se v dnešním tisku dočetl: Český atletický nadšenec Michal Weiss se v příštích dnech zúčastní běžeckého závodu v Himalájích, který je považován za jeden z nejnáročnějších na světě. Pražský běžec bude jedním z čtyřiatřiceti závodníků, kteří se představí v šestém ročníku běhu Annapurna Mandala Trial 2005 od 4. do 21. listopadu. Po aklimatizačním čtyřdenním pochodu čeká atlety osm etap, v kterých absolvují celkem 320km. Nejnižším bodem závodu je Besi Sahar ležící 820m nad mořem a nejvyšším Thorong La ve výšce 5416m. Vúdolí tak budou teploty kolem 30-ti stupňů a nahoře mínus 20. Přestože se pod Annapurnou představí poprvé, tuší, co jej čeká. Dvou extrémních běžeckých závodů se v minulosti už zúčstnil. V roce 2002 startoval v maratonu na Sahaře a o rok později v běhu Himalayan run v Indii. No, já smekám. Zřejmě slušný oddíl. Jinak ještě přikládám odkaz na jeden ultramaraton v Mongolsku http://www.ultramongolia.com/
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 04.11.2005 15:03:51
Tak to jeho povídání o tom, jak běhal po Sahaře s batohem, ve kterém si všechno musel nést, jsem nedávno poslouchal na Radiojurnalu. Jinak musí trénovat běh s asi 15kg batohem. Hold další masochista, ale výkon obdivuhodný. Já to na své klouby zkoušet nebudu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.