Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Polar RC3 vs Garmin forerunner 210

Polar RC3 vs Garmin forerunner 210

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

freshyoghurt007 muž 07.07.2013 21:24:29

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, ideálně lidí, kteří je měli oba v ruce.

Co od toho požaduji: Jde mi prakticky o náhradu telefonu s apk Endomondo, protože tahat s sebou LG 4× HD není zrovna ideálka. To znamená měření vzdálenosti, trasy, rychlost (resp. tempo). Časem pak i TF.

To zvládají oba, teď ale k problému. U RC3 se pro pozastavení používá tlačítko zpět, které se ale používá i pro ukončení běhu (dvojité zmáčknutí). Mám strach, že jak budu po pár km rozklepanej, omylem si běh zruším.

Pak by určitě bylo fajn, aby mi to na jedné obrazovce ukázalo zaráz tyto tři veličiny: průměrné/aktuální tempo, vzdálenost, celkový čas běhu/tepovka.

Co by se mi ještě líbilo, protože na to jsem zvyklý z endomonda – upozornit po překonání každého km – ideálka vibrací, protože při běhu poslouchám hudbu, ale v nejhorším případě by stačilo nějaké pípnutí.

Můžete mi prosím někdo říct vaše zkušenosti a názory? :)

Předem díky.

avatar

Praha

10 km: 0:43:58 (2014)
půlmaraton: 1:46:26 (2017)

Petr_P muž 08.07.2013 11:01:05

>> freshyoghurt007, 07. 07. 2013 21:24:29

Přesně tuto volbu jsem nedávno řešil a u mně zvítězil Polar, protože za obdobnou cenu toho nabízí víc. Kromě speciálních Polar funkcí (např. test kondice), především dokáže zobrazit větší počet parametrů (i když za cenu překlikávání více obrazovek) a umožňuje nastavení několika sportovních profilů (takže není třeba pořád měnit nastavení když člověk třeba střídá běh s kolem apod.). Záleží však na osobních požadavcích, řadě lidí jistě Garmin vyhoví dobře.

Polar RC3 už tedy vlastním, FR 210 jsem přímo v ruce neměl, ale brácha má FR 110, což je hardwarově stejné a softwarově dost podobné, 210 má akorát víc funkcí což mám nastudované.

Můj subjektivní dojem (někdo jiný to může mít klidně opačně) je, že se mi Polar ovládá snadněji a intuitivněji. Tlačítka má lépe nahmatatelná a měkčí takže se lépe mačkají (i když přeci jen trošku gumová), ale zas hrozí větší riziko nechtěného smáčknutí. S tlačítkem Back (stopnutí a ukončení záznamu) problém nemám, ale spíš Start (červené). Při jízdě na kole jsem si o okraj cyklorukavice párkrát nechtěně odmáčknul kolo. Šikovnější by bylo jeho umístění dole uprostřed jak je u Polaru tradiční, ale v tomto případě ho zřejmě museli přesunout kvůli GPS. Garmin má tlačítka menší a tužší, takže asi nehrozí nechtěné odmáčknutí, ale zas horší manipulace, zejména v zimě v rukavicích.

Požadované veličiny ti oba modely zobrazí, ale ne naráz (4 údaje, jen 3 řádky), musí se překlikávat mezi dvěma displeji. Rozdíl je v tom, že u Garmina si musíš nastavit v menu zda chceš zobrazovat tempo aktuální či průměrné, zatímco Polar ukazuje aktuální tempo na prvních dvou obrazovkách (spolu se vzdáleností a tepovkou/časem) a průměrné na páté obrazovce (spolu s kaloriema a hodinkama). Pro názornost nejlepší stáhnout manuál a prostudovat. Polar navíc umožňuje přepnutí do dvouřádkového zobrazení (1.displej tepy+čas, 2.displej tempo+vzdálenost a další údaje na dalších displejích).

Vibrace oba dva modely neumí, to mají jedině vyšší modely od Garminu (310, 610, 910). Pípnutí po km lze u Polaru provést pomocí nastavení automatického kola na 1 km. Pak to po překonání nastavené vzdálenosti pípne a na pár vteřin ukáže data ukončeného kola. Akorát trochu potíž, že RC3 má obecně relativně slabé zvuky (i po nastavení na max). U FR 210 najisto nevím, ale předpokládám že to s automatickými koly a pípáním funguje obdobně.

avatar

freshyoghurt007 muž 09.07.2013 18:52:56

>> Petr_P, 08. 07. 2013 11:01:05

Perfektní, díky moc za vyčerpávající odpověď :)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.