Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest v lýkách po ukončení běhu

Bolest v lýkách po ukončení běhu

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

esuchankova žena 02.11.2013 23:00:07

ahoj, začala jsem po dvou dětech a po pěti letech opět běhat, zatím si lehounce dávám tak pětkrát týdně asi 30 minut běhu. První měsíc nádhera, cítila jsem se dobře, pak jsem měla asi pet dní pauzu a když jsem se do tréninku vrátila zpátky, začaly mě neskutečně po ukončení běhu bolet lýtkové svaly – vnitřní část nohy. A to tak, že jsem málem nevyšla schody k nám do bytu. Teď je to tak, že při běhu se bolest ozývá asi prvních pět minut, pak přestane, aby se průběžně během tréninku ozvala, ale vždycky ji dokážu překonat a doběhnout, není to žádná hrůza. O to horší to je, když zastavím. Prvních 15 minut po ukončení běhu je pro mě dost bolestivé a rozcházím to velmi těžce. A to nemluvím o tom, že když si sednu na lýtka ( např. při koupání dětí atd. ), tak po vstanutí příšerně trpím…co s tím?? špatné protažení?? Obuv nebo terén?? díky za nápady…

Sloviensko

rudo muž 03.11.2013 00:21:51

>> esuchankova, 02. 11. 2013 23:00:07

neprestan bezat bolest nepride

skus toto – rozmysli si miesto kde dobehnes tak aby si sa mohla hned hodit o zem a nohy vylozit do luftu – ci uz opret o stenu alebo spravit stoj na lopatkach.

je dost mozne ze ako bezis lytka sa prekrvuju a ked zastanes nahromadena krv tam zostava a tlaci na nervy, cievy su doslova napuchnute.

a trva velmi dlho kym sa to rozprudi

pri zaciatku behu ta bolest sa ozyva az kym sa to pohybom nejak vsetko nerozprudi

bolo by tiez vhodne skusit samomasaz – smer je opd nohy smerom hore ku srdcu, vykladat nohy hore castejsie, pripadne skusit nosit tie stahovacie podkolienky ovsem to su ako barlicky pomozu ale telo dalej oslabne.

tiez to moze byt syndrom ked sa sval pri treninku zvacsuje ruchlejsie ako okolite slachy a svalove puzdra a moze nastat situacia ktoru poznaju napriklad v cinakrni ked sval napuchne ale tie svalove puzdierka – su to take kruzky ktore drzia jednotlive svalove snopce oddelene od seba sa nestacili zvacsit a tak napuchnuty sval s prietokom krvi sa do nich nezmesti.

neviem presne kde v lytku to mas a ako su tam umiestnene tie svalove ochranne kruzky… ncmenj vyslusaj vylozenie noh dohora hned po dobehu a daj vediet.

Motto: you can't stop, what is coming !

Bratislava

Celkem 26142,7 km
Minulý měsíc 58,9 km
10 km: 0:47:21 (2014)
půlmaraton: 1:51:40 (2011)
maraton: 3:57:32 (2011)

andyxx7 muž 03.11.2013 10:52:27

>> rudo, 03. 11. 2013 00:21:51

„neprestan bezat bolest nepride“

tak toto si trafil… :-) :-) :-)

10 km: 0:43:07 (2015)
půlmaraton: 1:32:06 (2016)
maraton: 3:21:21 (2016)

nick_Pavel muž 03.11.2013 13:09:26

Ahoj. Před během zahřej svaly třeba cvičením a lehkým rozklusem, přidej strečink a osobně se mi osvědčily kompresní návleky. Po závodě v nich chodím klidně další dva dny i do práce.....teda ne v těch samých:-D. Jo a po větší zátěži si dám BCAA nebo podobný regenerační nápoj.

Motto: Ne Ti kteří začnou, ale Ti kteří vydrží
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.