Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Natažený sval

Natažený sval

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

petricek257 muž 11.01.2014 13:20:40

Dobrý den, zhruba od října/listopadu mám natáhhnutou zadní horní část stehna. Když jsem to léčil (cca 2 týdny) tak jsem to nejspíš nedoléčil a začalo to znovu takže teď přes zimu to chci vyléčit. Sval mě bolí hlavně při sprintu. Nevíte náhodou někdo jak dlouho by se toto zranění mělo léčit nebo co na to pomáhá? Používám hřejivou koňskou mast a Lioton 100 000, ale mám dojem, že mi to moc nepomáhá.

Praha - Velká Ohrada

Celkem 4337,97 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:23 (2014)
půlmaraton: 1:51:50 (2015)

34Regulus muž 12.01.2014 20:18:06

Jo čas!! :-(

Motto: Než abych si srazil vaz na Olympu Mons, tak radši vylezu na židli , s tím že zítra vylezu na stůl a pozítří.....

Sloviensko

rudo muž 12.01.2014 20:56:46

>> petricek257, 11. 01. 2014 13:20:40

zrovna niekto iny zacal vlakno a skripnutom nerve tak sa pozri aj tam dal som tam podrobnu odpoved

mozes mat nieco so svalom ale mozes mat nieco s nervom mozes mat tiez poskodeny slachovy upon

ak je to sval tak moze byt natrhnuty alebo moze byt ztuhnuty

natiahnuty sval je taky ludovy pojem ktory v skutocnosti nic nehovori

sval samotny ak ma porusenie sa zahoji dost rychlo ak je to slachovy upon tak to uz je dlhodoba zalezitost

treba tiez rozhodnut ci je sval slaby alebo ci je sval prilis kratky pripadne aj kratky aj slaby

slaby a kratky sval sa automatciky chrani tak ze ide do stuhnutia a vtedy to zas velmi taha na slachovy upon prioande akoby vytahuje slachu z kostneho ukotvenia.

musle by som si ta otestovat staticky pri pomalom sstrecinku co je kratke a co nie, moze to but aj suvosiace svaly teda skratene alebo slabe svaly : lytko, zadok, spodny chrbat,

kazda sucaistka zadnej retaze sa testuje zvlast na dlzku aj na silu

a dalej vytrvalci bezci zabudaju na 1 vec – ak je sval aj dlhy aj silny este nemusi mat nejaku extra silovu vytrvalost a pri behu urciteho casoveho trvanie proste mu skonci sichta, padla, ale kedze sa bezi dalej tak prejde do ztuhnutia a kazdy nahodny pohyb kotry je torich mimo zakladnej techiky – krok v terene atd sposobi mikrotraumu

a dale ak zapal lieci po urcitej dobe treba zapal zastavit = strava = ziadne cukry a celek davky omega 3 s obmedzenim omega 6 a samzorejme total vylucenie margarinov a inych umelych tukov a tepelne chemicky znicenych tukov.

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.