Bolest lýtek
nejmank 27.04.2014 13:30:38
Ahoj, prosím o radu, pokud je to možné.
Běhám jen příležitostně, stejně tak navštěvuji posilovnu, hlavní je u mě hraní fotbalu. Nedávno jsem se rozhodl vylepšit svou fyzičku a chtěl jsem běhat téměř každý den cca 10km. Jeden den tuto vzdálenost absolvuji, druhý den to už jde ale velmi ztěžka, neboť mi dost tuhnou lýtka a sebemenší kopeček je utrpením. Nemyslím si, že podceňuji protažení svalů jak před, tak i po běhu.
Má někdo zkušenejší pro mě nějakou radu? Nebo je to normální a musí se běhat „přes to“? Budu rád za každou reakci.
Púchov
Rosi 27.04.2014 14:22:23
>> nejmank, 27. 04. 2014 13:30:38
ako bývalý futbalista ti môžem napisať, že je to uplne normálne. Kedže futbalisti behaju väčšinou cez špičký a tým sa lýtka viac zaťažuju. Ak chceš behať viac, tak musiš behať viac cez pätu, tým tie lýtka troška odľahšiš a postupom času a väčšou kilometrážou by to malo upraviť, to znamená že tvoje lýtka si na zaťaž zvyknú a mali by prestať bolieť. Ked som prestal s futbalom a začal behať tiež som mal podobné problémy. Po „pár tisic“ nabehaných km sa to pekne upravilo a lýtka už nebolia
nejmank 11.05.2014 00:16:25
>> Rosi, 27. 04. 2014 14:22:23
Po „pár tisíc“ naběhaných km, pěkné vyhlídky :) děkuji. Asi v posilovně zapracuju na zesílení, třeba se to pak zlepší.
Púchov
Rosi 11.05.2014 09:46:11
>> nejmank, 11. 05. 2014 00:16:25
aj to je cesta, no ked začneš pravidelne behať tak tých nabehaných „pár tisic“ máš ani sa nenazdáš, chce to len trošku trpezlivosti
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.