Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Propadlá příčná klenba a vbočený palec

Propadlá příčná klenba a vbočený palec

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

JanaB žena 15.05.2014 13:23:09

Ahoj, prosím o radu – pomohlo vám něco z následujícího?

Mám propadlou příčnou klenbu plus vbočený palec. Došla jsem k závěru, že zlepšení mohu dosáhnout asi jenom cvičením a chůzí naboso po oblázcích apod., což určitě budu, ale ráda bych pomocí nějakých stélek apod. alespoň zabránila zhoršování.

Zvažuji vložky od pana Hanáka. Na internetu je mnoho diskusí a názory jsou hodně protichůdné. Máte s nimi někdo zkušenost? Mohou alespoň zabránit zhoršování?

Nebo zvažuji ortopedické vložky na míru (podlepené srdíčko na příčnou klenbu, podepřená i podélná klenba, se kterou problémy nemám), ale mám obavy, jestli se klenba nebude ještě naopak zhoršovat, když ji podepřu, jestli nebudou ty svaly naopak víc ochabovat a vložky by pomohly pouze od okamžité bolesti. Co myslíte? Mohou zhoršování alespoň zastavit nebo by naopak z dlouhodobého hlediska stav spíše zhoršily?

A pokud vůbec nějaké vložky, ať již od pana Hanáka nebo ortopedické, tak nosit pořád nebo pouze třeba na běhání, kdy je noha více zatížená?

Chůze naboso – myslíte, že je vhodné chodit naboso i doma po plovoucí podlaze a dlažbě nebo to tím spíše zhorším a měla bych chodit naboso jen po nerovných površích, trávě, oblázcích apod.?

Díky moc za jakýkoliv názor a zkušenost. Jana

avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 16.05.2014 20:46:10

Už se tady před časem probíralo. Cvičení skutečně pomáhá, ale je dobré doplnit i jinými prostřeky. Zejména úprava tělesné hmotnosti, volba vhodné obuvi (dobře ohebná podrážka), nebo chůze běh naboso či minimalní obuv (opatrně v začátcích). Pomůcky typu vložek mohou pomoci při delších bězích pro oddálení únavy, ale jinak spíše konzervují stav a nepomohou k zlepšení. Osobně zkouším také zvednout příčnou klenbu a nejvíce pomohlo snížení váhy a kratší, ale pravidelné běhy ve VFF.

Motto: spěchej pomalu
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.